Medyada tüp mide ya da mide küçültme ameliyatı yaptırıp hayatını kaybedenlerin haberlerini duyuyoruz. Sizce bu ameliyat sağlıklı mıdır, kimler yaptırabilir?
Vücut kitle indeksi 40 üzeri olanlar
Vücut kitle indeksi 35 üzeri ve uyku apnesi olanlar
Vücut kitle indeksi 35 üzeri ve karaciğer hastalığı olanlar
Vücut kitle indeksi 35 üzeri ve tip 2 diyabeti olanlar
Vücut kitle indeksi 35 üzeri ve yüksek tansiyonu olanlar
D hiç biri Mide ameliyati yaptirmayin yapmayin yapana şiddetle karşı çıkın şu icsem yariyor diye bişe yok metobolizma bazi kişinin yavaş çalışır insanlar 20 senede aldığı kiloyu 3 günde vermek istiyor olacak is değil azim ve çaba gerektirir Bu ameliyat in yan etkileri Bir bardak su içersen yemek yiyemezsin bir adet köfte yersen ikinciyi yiyemezsin azina kilit vurmuş gibi oluyorsun tika basa yemek yok ölene kadar bu böyle ölen insanlar var medyaya düşen ve düşmeyen bir sürü kişi hayatını kaybetti sağlıklı bir şey değil devletin bunu yasaklamasi lazım Spor yapmadan zayıflık olmaz hareket şart 130 kilodan 80 kiloya spor suz inersen vücut sonmus balon gibi olur göbek yağı gider deri aynı genişlikte kalır sikilasma olmaz ve göbek derilerin dizkapagina iner ben yürüyüşle vücut geliştirme ve yemeye dikkat ederek 30 kilo verdim vücutta sarkma yok diyet yapmadım akşam ekmek yemedim abur cubur cips kola şeker tatlı tuketmiyorum o kadar
Bunun mecburiyeti yok bu ameliyati yaptiran kisi yiyemiyor istesede yiyemiyor demekki neymiş yemiyince zayifliyorsun günde on öğün ye azar azar iki lokma iki lokma aclikdan ağla ama dayan Mide ameliyati yaparsan agladigin gibi birde üstüne acı cekiceksin söyle düşün senin mide normal sevdiğin yemek tika basa yedin hazimsizlik yaptı şişkinlik yaptı o rahatsızlığı her yemekden sonra cekiceksin yemek yemeye korkucaksin
Mide ameliyati olduğun zaman ölüm riski var az yiyorsun bir bardak su ya bile hasretsin benim doktor tanidigim kilolu bu sektörün içinde kuzenim ameliyat olacak o kadar karşı cikmamiza rağmen doktor tanidigimin bize dediği gerekirse odaya kapatın kitleyin o ameliyatı yaptırmayın anladın iyi bişe olsa ben olurum dedi sağlık sektörü sağlık için değildir bunu unutma ticari seni potansiyal para gibi goruyorlar Tuz kullanma haşlama sebze ye protein agirlikli Beslen bol spor yap tempolu koş yüz bol tekrar az ağırlık spor yap bol su tuket
Bir arkadaşım yaptırmayı düşünüyor, 2 ay kadar sonra ameliyat olacak ancak öyle hemen de yaptıramıyormuş. Sıra falan vermişler. Günde birçok insan mide küçültme ameliyatı oluyormuş. Mide kelepçesi, mide küçültme ameliyatına nazaran daha tehlikeliymiş.
Ancak kendisi oldukça kilolu. Yani zor yürüyor. Tek çaresi bu ameliyat. 2 yıl önce randevu aldı anca 2 ay sonra ameliyat olabilecek. O kadar sıra var, düşünün.
Devlet hastanesinde olacak. Normalde devlet te ücret alıyor bildiğim kadarıyla 40 bin lira kadar. Ancak obez olanlar yani gerçekten çok şişman olanlar herhagi bir ücret ödemiyor.
çok riskli bir ameliyat. bu yüzden son çare olarak görülüyor. ancak çok zorunlu görmese de ameliyatı yapan doktorlar ve ameliyat olmak isteyen çok kilolu olmayan insanlar gördük medyada. biraz kötüye kullanıldığı ve bu yüzden de sonuçlarının da olumsuz olduğu ortada. diyet ve sporla zayıflayabilecek insanların ameliyata yönelmeleri de, doktorların gerekmediği halde insanları ameliyat etmeye ikna olmaları da yanlış.
Hayati tehlike boyutunda bir durum var hasta genetik ve hormonal sorunlarından dolayı kilo veremeyecek durumda ise yapılabilir sadece. Kar zarar ilişkisi yani. Tıpkı kangren olan organı kesip atmak gibi düşünülebilir. Onun dışında zaten yapılması doğru değil.
Mide Kücültmeyin arkadaslar zarar lı cunkı 50 yıllık bır gecmısı yok neler olacagı bellı degıl.. ama balon taktıra bılırsınız.. 50 yıllık bır gecmısı var
En İyi Cevaplar