Zayıflama diyeti sırasında veya sağlıklı beslenme düzeninde ekmek yememenin yanlış olduğunu söyleyen Beslenme ve Diyetetik Uzmanı İrem Damancıoğlu, ekmeksiz diyet olmayacağını söyledi, "Ekmeği kes zayıflarsın" sözünün hiçbir bilimsel dayanağının bulunmadığını ileri sürdü. Damancıoğlu, zayıflamak isteyen bireylerin, şeker, çikolata, pasta ve sütlü tatlılar gibi basit karbonhidratları öğünlerinden çıkardıkları için vücudun, özellikle de beynin ihtiyacı olan enerji gereksinimini ekmek grubundan sağlamaları gerektiğini ve tüketilecek ekmeğin beyaz ekmek yerine tam buğday, kepek ya da çavdar ekmeğinin tercih edilmesi gerektiğini belirtti.
Yaptığınız diyetlerde ekmek kullanımınızı kestiniz mi ya da ne düzeyde ekmek tükettiniz?
Beslenme ve diyetetik uzmanı İrem Damancıoğlu: Ekmeksiz diyet olmaz ! Genellikle diyetlerinizde ekmek kullanımınız ne düzeyde?
Yaptım. 15 kilo verdim. Yagdan😊👍Bu görüşlere de kandım. Mesele ekmek filan degil. Bunlar çoğunluğa oynayıp prim kazanmaya calışanlar.. Mesele günlük yaktığınız kalori miktarına göre besinleri ayarlamak. Dengeli beslenmek. Günlük ihtiyac 1200 kalori ise bunu alınız. Farklı besinlerden. Ucuz bir diyetisyen bile bunun çözümünü size sunuyor😂😂😂👍
Ekmek yemezsek vücut doyma hissini yaşamak için yediğin yemeğin normalde %30unu depolayıp %70 şini çiş kaka yapıyosa ekmek yemediğinde %50sini çiş kaka yapıyo buda şeker hastası yapıyo insanı
Diyetisyenden hep diyet listesi alıyorum hepsindede ekmek vardı 1-2 dilim olacak şekilde sabah ve akşamda ben zaten fazla yiyemiyorum onun için günde 2 dilim falan ekmek tüketiyorum
Ana Sayfa > Diyet & Beslenme > Sorular > Beslenme ve diyetetik uzmanı İrem Damancıoğlu: Ekmeksiz diyet olmaz ! Genellikle diyetlerinizde ekmek kullanımınız ne düzeyde?
En İyi Cevaplar