yani kastettiğim doğal olan hangisi bilemiyorum.
Diksiyonum çok kötü, napılabilir?
yani kastettiğim doğal olan hangisi bilemiyorum.
Diksiyon kitapları alabilirsin. İmkanın varsa diksiyon kursuna git. Eline ne geçiyorsa sesli okumaya dikkat et. Nefes ve yüz (ağız,dil,çene) kaslarını geliştirici egzersizleri internetten veya kitaplardan bulabilirsin. Sakız çiğnemek de kaslara fayda verir. Gündelik konuşmada pek de dikkat edilmez zaten boşuna kafaya takma. Diksiyonu iyi olanlar arkadaşlarıyla da TRT spikerleri gibi konuşmazlar yani :) Dişlerde gözle görülür ağır bir sorun yoksa önemli değil. Diyaframı güçlendirmek iyi gelecektir. Başarılar.
Bol bol yüksek sesle konuş kitap oku hatta kitabi bile yüksek sesle oku. Sosyal hayatini biraz Genişlet arkadaslarinla bol bol sohbet et daha da önemlisi etrafindakilere dikkat et nasil konustuklarina duygularını nasıl ifade ettiklerine felan. Kolay gele
Kendini çok iyi ifade etmişsin,diksiyon dersi almayı düşünmedin mi.Yüksek sesle kitap hatta şiir oku.
internetten bakıyorum diksiyonlara da işe yaramıyor.diksiyonla ilgili değil snırım yoksa diksyonum iyi mesela okurken kitap.ses tonumu ayarlayamama biraz
Sanırım şiir okuman daha etkili olcaktır
Cevap
0Cevap
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar