Bence bütün makyaj malzemeleri sağlıksızdır özellikle o fırçaların temizliğini yapmazsanız, ayrıca son kullanma tarihi geçerse ürün kaldıysa bile atılması lazımdır ve bence kokusu bile değişse atılmalı , ayrıca her zaman az makyaj yapmanız taraftarıyım çünki bunları üretenler bile kullanmıyorlar siz siz olun temizliğe ve ürünün tazeliğine bakın alırken en azından. 😊
Ruj. Fondöten ve pudranın zararını kısa vadede gördüğümüz için onlar sanılsa da ruj daha tehlikeli ve hiç farkında olmadan sürekli sürüp yiyoruz onca kimyasalı ayrıca ucunda da çok pislik toplayabilir ama fondöten pompalı şişeyse gayet hijyenik kalıyor
Net fondöten. Bazı makyaj malzemelerinin üstünde her ne kadar bilmemne vitamini içerir, cilde zarar vermez dese de en büyük yalandır. Fondöten ciltteki nedereyse bütün gözenekleri kapatır. Cilt, ihtiyaç duyduğu su ve havayı dışarıdan alamaz. ( Bununla ilgili geçen sene bir proje hazırlamıştım. :) )
Deri yoluyla geçen zararlı kimyasalların bulunduğu bütün kozmetik ürünlerinin ölümcül zararları var. Kıyaslama yapması çok zor birşey bu. Sadece bir adet rujda 28 adet zararlı kimyasal madde bulunuyor ve bedenimizde çeşitli dönüşümlere uğruyor.. Buna rağmen bilinçsiz bir toplum olmaya devam ediyoruz ve en önemli varlığımız SAĞLIĞIMIZ söz konusuyken, hiçbir endişe duymadan umarsızca kullanmaya devam ediyoruz.
en zararlı malzeme fondöten dir çüknü dermalojik olarak en hassas ve kolay emilim yapan cilt bölgesi yüzümüz içinde çok fazla kimyasal barındıran bu üründe cilde en çok zararı verir ilerleyen yaşlarda cilt kanseri kısa vaadede ise sivilce ve cilt lekelerine sebebiyet verir
Hepsi kimyasal. fondoten en zararlisi. cook ozel bisey olmadikca kullanmiyorum. butun zararlarina ragmen digerlerini kullanirim😊dogal diye satilanlari almaya calisiyorum fakat onlarda muhtemelen masum degil
dikkat etmiyorum ama insan makyajsız her hali ile güzeldir. Ama biraz da zararlı cilde zararlı mesela fondeten yüzü delik ediyor ve siyah noktalar çıkartıyormuş diye duydum.
bence göz kalemidir. göz kapaklarını göz çevresini şekillendiricem diye gözünün içine kadar çiziyolar, o boya gözle ister istemez temas ediyor. yani ben pek sağlıklı görmüyorum göz kalemini.
fondotendir bence. Butun surati kapliyo gozenekleri kapatiyo
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Ben fondöten olduğunu düşünüyorum. Cildin hava almasını engelliyor cildi yağlandırıp sivilce çıkartıyor. Kullanmıyorum da makyaj altı krem üstüne pudra tercihim.
Ruj çünkü dudağında olmakla birlikte birçok kimyasaldan olusuyor ve ister istemez dudağındaki o ruj agizinin içine giriyor ve içine girmiş oluyor sonuçta bundan dolayı
En İyi Cevaplar