Geçmiş olsun. Gribe karşı bitkisel çözüm Bir su ya da kupa bardağının içerisine sıcak suyumuzu doldurduktan sonra 4-5 tane karanfil, küçük bir parça zencefil ve küçük bir parça tarçın atıyoruz. 5 dakika beklettikten sonra 4-5 damla limon sıkıp, bir tatlı kaşığı bal ilave ediyoruz. 5 dakika daha beklettikten sonra karışımımız hazır hale geliyor. Bolca kızılcık marmelatı ya da saf kızılcık suyu içiniz Bu karışımı günde iki defa yapmamız durumunda hem 2-3 gün içerisinde gripten kurtuluruz hem de gribe yakalanma riskimiz azalır.
Grip Çorbası;
Grip çorbasının tarifi:
Malzemeler, 1 limon suyu, 1 adet kuru soğan, 3 adet havuç, 6 yemek kaşığı taze rendelenmiş zencefil, 3 adet kereviz, 5 diş sarımsak ve yarım lahanadır. Öncelikle bu çorbanın yapılışı için işe lahana, kereviz, havuç ve soğanı doğrayarak yarım saat boyunca tencerede ağzı kapalı şekilde haşlamak gerekmektedir. Sonrasında, rendelenmiş sarımsak ve zencefil de eklenerek yaklaşık 5 dakika daha beklenmelidir. Son olarak ocaktan alınan işlem, blenderden geçirilerek ve içerisine limon suyu da katılarak tüketildiğinde çok etkili bir şekilde gribi kısa sürede yok edecektir.
Bal limon karıştırıp içiyorum ter atıyorum mandalina nar yiyorum soğan sarımsak fora bir de kabuk tarçını akşamdan kaynatıyorum sabaha aromasını veriyor bir bardağa 2 kaşık bal 2 kaşık üzüm sirkesi 1 limonun suyunu sıkıyorum ısınmış tarçınlı suyu ekleyip bir nefeste içiyorum boğaz ağrısı ve gribe muazzam etki ediyor ama içimi çok zor oluyor çok etkili olmasa içemem
Dün grip oldum ve bugün iyileştim. Nasıl mı? - Limon, nane kaynatıp içtim - Ballı süt içtim (Limon ve naneden 1,5 saat sonra vs. ) - İstiraharat ettim.
1. Yüksek ateşle seyrediyor bunun için paracetamol+ibuprofen içeren ilaçları kombine kullanabilirsiniz bir öğün paracetamol bir öğün ibuprofen gibi 2. Kesilmeyen öksürük, boğaz yanmasında mutlaka doktora başvurun. Viral zatürre yaygın ve bu çok tehlikeli. Mutlaka kontrol altına alınması gerekiyor. 3. Zatürreye bağlı öksürük değilse akşamları yatarken yarım çay kaşığı zencefil+bir tatlı kaşığı bal üstüne sıcak su.. Bu gece rahat yatmanızı sağlayacaktır. 4. Ateşiniz ilaca ragmen düşmüyorsa arada bir soğuk olmayan duş almalısınız. Eklem yerlerine sirkeye batırılmış havlu iyi gelecektir. 5 . Terleyeyim geçer diye yorganların altına girmeyin, yüksek ateşte havale geçirme tehlikeniz de var 6. Bağışıklık sisteminizi güçlendirmek için beta glukan içeren şurup ya da tablet alabilirsiniz. (hangi ilaçlar diye merak ediyorsanız yazın google beta glukan içeren ilaçlar hemen çıkar ya da ilacı aldığınız eczacı bilir zaten) 7. Pelargonium sidoides kökü ekstresi alabilirsiniz. Şurup ve damla formu var 8. 4 günlük sürede ateş ancak düşüyor paniklemeyin. 9. Dinlenin.. en önemlisi bu. Bol sıvı tüketin. 10. Grip sonrası sizi bekleyen üst solunum yolları enfeksiyonu olan tonsillit, farenjit ve sinüzittir. Bunun için mutlaka doktora gidin. 11. GRİP SIRASINDA ANTİBİYOTİK ALMAYIN... Grip viral bir enfeksiyondur ve henüz virüs öldüren bir ilaç keşfedilmedi.
Bir laf vardır; ilaçla 1 hafta, ilaçsız 7 günde geçer diye :) Ki pratikte defalarca doğruluğuna şahit olmuşumdur. Genelde ilacımı alarak ayakta geçiririm. Doğal yollardanda (bitki çayı vs) desteklerim.
Üniversitede okuyorken ertesi gün kızla buluşacaktım ancak bir gün önce grip oldum. Bir paket Tylolhot aldım aç karnına üç öğünden önce içtim ertesi güne bir şeyim kalmamıştı. :) Ancak her zaman doğal yollar en sağlıklısı; limon ve mevsime göre kivi tercih ediyorum.
En İyi Cevaplar