:)
Neden çocuk anne babasından boyu uzun olur ?
:)
Hayır kardeşim. Sen şöyle düşün. Aslında DNA'nın izin verdiği şekilde gelişiriz. İyi beslenirsen uzar genişlersin. Ama beslenmez isen uzamazsın zayıf kalırsın gibi. Şimdi bizim yüzyılımızda hazır gıda arttı. Bunun içindeki kimyasallar bizim genetiğimizi değiştiriyor açıkcası. Dediğin doğru olabilir Aslında.
Gitgide boy ortalaması artıyor kol bacak ve boyun uzunluğu artıyor burun uzunluğu kısalıyor sinemalardaki her uzaylı filminde olan tiplere dönüşüyoruz :/
EVET bizim evdede durum aynı babam 170 annem 155 ben 158 kardeşim olcak felet aramızda sekiz yaş var 15 yaşında 190 boyunda
bendede öyle annemler 170 boyunda ben 180 :D:D yeni nesil gitgide hormonla beslendiği için hormonal denge bozuluyor :)
Cevap
4Cevap
Anne ve baba kısa ise çocukları ebeynlerinden uzun olur.
Ama ebeynler uzun ise çocuklar onlardan kısa olur.
hayır tabıkıde anne baba uzun olunca cocuklarda uzun oluyor deden ve anneannen uzun degılse bılemem ama genelde hep ole olur
genetikle alakalı bence bide insanlar yaşlandıkça kısalıyor
erkek çocukları deseydın keşke kızların hepsi şimdi ben öyle değilim diyecek :) her neyse nesil gittikçe uzuyor bizde öyleyiz mesela
Bilmem :D birde çocuk neden annesinden babasından kısa olur oda var yani
Bizdede öyle .
Annem 1.76 .
Ben 1.78.
Babam 1.87 .
Erkek kardeşim 1.90-1.91 .
bnce alakası yok annem ve babamdan kısayım :(((((((((((((((((((((((((((
Çocuğun gelişme çağında nasıl yaşadığına bağlı.Bunun dışında yüzde 30 genetikle alakalı 1 durum
Bende senin güncellemeni sikeyim
EVET bizim evdede durum aynı
sizde durum o demek ki ben ikisinin ortalamasıyım mesela annemden uzun babamdan kısa :)
ona bağlı değil erkek çocuk olmama rağmen ben 174 cmyim babam 185 cm
insan yaşlandıkça çekiyor.bilmem biliyor musunuz?
Babamla aynı boydayız 173 boyunda :D
Beslenme şeklinden kaynaklaniyordur
keşke ne yazıkki annemden daha uzun değilim
Önemli olan işlevi.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar