Baba uzun anne kısaysa çocuk nasıl olur?
2 ay
Çocuğun boyunun uzun olması anne babaya bağlı mı?

Baba uzun anne kısaysa çocuk nasıl olur?
bazen çocuk ikisinden uzun oluyor bazende anneden bile kışa belli olmuyor... çocuğun uzama sürecini takip etmelisiniz, belli aralıklarla ölçün. bilimsel olarak kullanılan curv ler var internette, orada olabileceği boy çıkıyor.
örnek olarak kendimi verebilirim babam 1.70 annem 1.60 bilimsel hesaba göre benim 1.58 olmam gerkiyordu ama ben 1.68 oldum, bol bol süt içip uyumak lazım.
bahsettigim curve: google a growing curve kids yazınca çıkıyor, kız çocuklarınki pembe renkte erkek çocuklarınki mavi renkte
Babam la annem zamanında çok uzunlarmiş bende uzun boyluyum ama benden büyük ablam kısa bence alakası yok
Cok alakasi var inan bana
Nasıl yani
Yani genetik belirliyor ama diş faktorlerde onemli
Görüş
7Görüş
Önce anne babaya bağlı çevreye de bağlı yani beslenme spor gibi etmenlerde boy uzunlugunu etkiler çocukta...
Babam 1,70 annem 1,68 ben 1,84 boyundayım kardeşim 1,86. Genetik ile alakasıda vardır. Anne baba ikiside kısa oldu mu çocukları uzun olmaz genelde.
Kuzenlerim ikisi farklı boyda biri 1.65 iken küçük olan 1.75 falan. Babaları uzun annesi kısa. Yani çok değişken spor vb ile desteklerse uzar zaten
Biraz genetik ama iyi beslenirsede iyi uzat ergen çağında baksey volley yapsa cok faydalı olur
Baksey volley ne
Basket volleybol
Annemin boyu- 1.75
Babamın boyu- 1.92
Benim boyum- 1.53 galiba hiç çekmemişim.
Evlatlik dhdhdh
Halamın boyu kısa ama yaa evlat mıyım acaba 😅
Senin boyun kaç?
1.68 😂 ama benimki okey
Anne-1.55
Baba-1.65(belkide daha az)
Kardeşin kaç cm
Bence Anne ya da Baba ile alakalı değil. Ben 183 eşim 180 benim oğlan 175 te kaldı.
Dayı amca nasil
dayısı 192 amcası 181
bende çok araştırdım taa gitmiş dedesine çekmiş @q.
Yarı yarıya diyebilirim kendi sağlığına dikkat edip üstüne düşerse anne babadan çok daha uzun olabilir ama genlerinde hiç yoksa uzamayacaktir
Tabii yanii ben uzunum ama kısa boy genim de var
Annem-163
Babam-184
Ben-170 😄
Sadece anne baba değil, tüm sülale
Evet, genetik faktörler çok etkili.
Yok tamamen eniştesiyle ilgili🤣🤣🤣
Komikmi
Alakası yok
Sacmalama
Hayır tabiki degil saçma bisey
Gözler anne boy babadan
Anne ve babamdan farkla uzunum alakası yok :)
Genel olarak genetik faktörlere bag’u
bağlı tabi
Babaya baglı
yüzde 84.3445..
En İyi Görüş