Boyum 1.60 ama kızım 1.70 üstü, oğlum da 1.90 üstü filan olsun istiyorum.
2 ay
Neden böyle bir şey istiyorsun ki? Sağlıklı olmaları yeterli değil mi?
Boy genetiktir, ailede uzun varsa çocuklarına geçme ihtimali var ama bunu bilemezsin.
Uzun boylu bir erkekle çocuk yaparsan çocuğunun boyunun uzun olma ihtimali artar, ama bunu da hesaplayamazsın, çünkü diyelim ki kısa boylu bir erkeğe aşık oldun, ama çocuklarının boyu uzun olsun istediğin için aşık olduğun adamı mı bırakacaksın?
Yani kısaca pek hesaplanabilir bir şey değil, ama duygusuz davranıp sadece boyu uzun olduğu için bir erkekle çocuk yaparsan ihtimali arttırırsın, tabi şansına hem aşık olabileceğin hem de uzun biri çıkarsa daha iyi olur tabi.
olabilir kısa boylu bir ebeveynin çocuğu uzun boyluda olabilir çünkü boyu sadece anne baba boyu değil genetik havuz büyüme hormonu beslenme uyku hastalıklar ve ergenlik zamanı da etkiler çocuğun boyu için genetik büyük paya sahip olsada tek belirleyici değildir senin hedeflediğin gibi kızının 1,70 üstü oğlunun 1,90 üstü olması mümkün ama bu garanti değil özellikle ailede uzun boylu akrabalar varsa ihtimal artar doğru beslenme düzenli uyku ve genel sağlıkta potansiyeli daha iyi ortaya çıkarır kabaca tahmin formülleri var ama bunlar kesin sonuç vermez yani çocuğun boyu çoğu zaman bir aralıkta olur ve çevre koşulları o aralığın altına mı üstüne mi yakın olacağını etkiler
Çocuğun senden uzun olur gadası
İnşallah
teşekkür ederim
Genetik önemli ama kader değil 🧬 Çocuğun boyunu hem anne-baba genleri hem de beslenme, uyku, hareket, D vitamini, ergenlik zamanı gibi şeyler belirliyor. Sen 1.60 olsan da eşin uzun boyluysa ya da ailede uzundan gelen gen varsa çocuklar baya uzun olabilir 👶🏻👦🏻 Unutma, önemli olan boyu değil, huyu; ama ikisi de uzun olursa tadından yenmez. 😄
Cevap
4Cevap
190 üstü derken? Oğlunun boyunun 190'ın üzerinde olması için karının boyu 2 metre olmalı.
Ne alaka
Gerçekten öyle. Dalga geçmiyorum. Mesela benim babam 170 , annem 154. Ben 160 oldum. Karın 170 olursa bile bu oğlunun 190 olması için yetmeyebilir.
Şöyle bir şey var genetik olarak çocuğa boy, babadan geçer.
Boyu baba belirler
Olur hormon verin biyürken
boyu dayisindan alir derler genelde ama bilmiyorum
O halde uzun boylu bir kızla evlenmem gerek
annesi :)
Benim annem 1.55 babam 1.70 abim 1.90 ben 1.72
Ben babandan 10 cm daha kısayım keşke benimde çocuklar sizin gibi olsalar.
Ayın çekimi belirler
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?