Sesten yırttım derken bugün de alerjik sanırım, dakika başı hapşırıyorum. İyi hoş da Gripamol diye bir ilaç kullanıyorum ve antihistaminik özelliği var, hapşırmamam lazım yani. Gripamol kullananlar var mı? Varsa Gripamol ne işe yarar söyleyebilir mi? Hasta halimle bir daha doktora gidemeyeceğim, direk başka alerji hapı aldırsam bu hapşırmalar kesilir mi?Gripamol
Hapşırmak aslında sadece alerjik bir durum değildir, hapşırmaya neden olan birçok faktör vardır. Hapşırmaya neden olan faktörü öğrenebilmek için mecburen doktora gitmek durumundasın. Yaşadığın ortamın da iyi havalandığından, toz yığını oluşup oluşmadığından da emin olmalısın. Ev tozları da alerji gibi hapşırma belirtisi gösterebilir çünkü.
Peki Gripamol nedir, Gripamol ne işe yarar?
Gripamol; ağrıları azaltan, vücut ısısının düşmesini sağlayan ve alerjik reaksiyonları hafifleten bir ilaçtır.
- İçerisindeki parasetamol sayesinde beyindeki ısı düzenleme merkezini uyarır ve bu sayede hem ateş düşer hem de genel vücut ağrıları hafifler.
- Psödoefedrin hidroklorür maddesi ile de burun ve sinüslerin rahatlaması sağlanır, üst solunum yolundaki şişlikleri hafifleterek rahat nefes almaya imkan verir.
- Dekstometorfan hidrobromür sayesinde sürekli tekrarlayan öksürüklerin şiddetini ve sıklığını azaltır, böylece öksürük krizlerinin hafiflemesi sağlanır.
- Klorfeniramin Maleat ile de üst solunum yollarındaki hapşırma, şişme, kızarıklık veya tahriş gibi alerjik reaksiyonların hafiflemesi sağlanır.
Hapşırınca daha çabuk iyileşeceğini biliyor muydun? Her hapşırışta 10000 mikrop dışarı çıkıyor böylece daha kolay iyileşebiliyorsun, hapşırabildiğine dua et!
Mümkünse doktora gittiğinde iyice bir çemkir başında neymiş rahatsızlığın iyice bir incelesin yaaa :S kafana gore ilaç kullanma please :) Bu arada ben de ya grip oldum ya da soguk algınlığı :S
hapşırma rekoru kırdım 2 gündür hatta şimdi de hapşırmak üzreyim :D evde vakit de gecmiyor buraya sardım resmen. iyileşsem de bir sokak yüzü görsem ne güzel olacak :)
Yaa ben arabayla giderim diye hayal ettiydim :) olmayınca otobüs ile zor olacak diye vazgeçtim :( Ama caf� de kedi 'yi de merak etmiyo değilim hani :( kararsız kaldım açıkcası
Ilk etapta böyle ilaclari atmayin, faydasinda cok zarari var. Hapsurma ile birlikte atesin var mı , kendini nasil his ediyorsun, vücudunda kiriklik, bpgazinda yutkunma zorlugu?
En İyi Cevaplar