Yuzumun soyulan kısımlari hem gergin hem acıyor dudağmn üstü yandaki yara cok yaniyor cok gergin surekli yikamak zorunda kaliyorum ve bapanthol sürüyorum acisini ve gerginliği geciricek baska çaresi yok mu allah icin yardim edin ya ne bisey yiyorum ne gulebiliyorum?
Bak simdiik Neutrogena norveç olani kullanabilirsin cilt kurulugindan dolayi canini yakabilir ama boyle kuru ciltler icin asiri iyi geliyor bendede elmacik kemiklerimin oldugu yerler cok kuruyor ve gerginlesiyor bunu kullaninca ise yaramisti. Bepantol genelde pişik ve yanıklarda kullanılıyor bana da cok faydasi oluyormus gibi gelmiyor acikcasi sadece nemlendirmek icin ideal :) dene derim ben
Sari kantaron yagi surun. gece yatarken temizlenmis cilde. cunku bu yagi surdukten sonra gunese cikilmamasi gerekiyor. en etkili yontem. sifa olacaktir. gecmis olsun
Soyulmalar için öncelikle peeling ve sonrasında iyi bir nemlendiriciyi deneyebilirsin. Dudak kısmındaki o yırtılma ise genelde vitamin eksikliğinden olur. İyi bir cildiye hekimine git öncelikle. Multi vitamin ve mineral tabletleri kullan.
1
2 Yorumla
Soran
+1 yıl
Ya o yirtilma acnelyse kremi surdugum icin oldu dudak ve cevresine 😔 tesekkur ederim
Silvedin sürme az da olsa yüzde beyazlık bırakan yan etkisi var antibiyotik krem olarak thiocilin vardı galiba ama yüzündeki neden oldu onu bilmek lazım
Yanma ilk surdugumde sivilceler yanma etkisi oldu iste 2 gun sonra pul pul soyulmaya basladi aklimca cabuk soyulsun diye soyulabilir altin maske surdum soydum sampuan ile yikadim yuzumu
Sivilceler cok onceden beri var gecsin diye acnelyse surdum dun cok kizarik ve yaniyodu gece yatmadan buz falan surdum surekli bepanthol surunce gozumden yaş gelmişti acidan
Anladım sivilceleri rahat bırakman lazım biraz çok fazla kimyasal üst üste almışsın onun dışında yaşın 26 civarlarındaysa ve halen sivilcen varsa araştırılması lazım
En İyi Cevaplar