Selam :) Işıl ışıl sağlıklı bir cilt için haftalık bakımda maske uygulamak çok önemli. En iyi sonucu almak için maskenin nasıl ve ne zaman uygulandığı da dikkat edilmesi gereken bir nokta.
Maske duştan önce mi sonra mı yapılır?
maske duştan önce mi sonra mı
Maskeler, çeşitlerine bağlı olarak cildi derinlemesine temizleme, pürüzsüzlük sağlama, cilt tonunu eşitleme, gözenekleri sıkılaştırma gibi özelliklere sahiptir. Bu yüzden özellikle haftalık cilt bakımında ihmal edilmemesi gereken bir adım. Maskesinin cilde derinlemesine nüfuz etmesi ve daha etkili olabilmesi için ne zaman yapıldığı çok önemli. Peki maske duştan önce mi yapılır sonra mı? Vücut maskesi veya yüz maskesi fark etmeksizin tüm maskeler banyodan sonra uygulandığı zaman daha iyi sonuç verir. Bunun sebebi banyo sırasında cildin yumuşaması ve gözeneklerin açılmasıdır. Gözeneklerde biriken yağ ve siyah noktalar bu sayede daha kolay temizlenir.
Kil maskesi duştan önce mi sonra mı yapılır?
kil maskesi duştan önce mi sonra mı
Vücudunuza kil maskesi uygulayacağınız zaman önce banyo yapın ki gözenekler açılsın. Ardından vücudunuzu kuruladıktan sonra kil maskesini uygulayın. 15 dakika beklettikten sonra duşta ılık su ile maskesi çıkarın.
Yüz maskesi banyondan önce mi sonra mı yapılır? Yüz için kil maskesi de aynı şekilde banyodan sonra yapılır. Ancak acilen maske yapmanız gerekiyorsa ve gözeneklerin açılmasını sağlayacak uzunlukta bir duş alamayacaksanız en çabuk sonucu buhar banyosu ile sağlayabilirsiniz. Sıcak su dolu bir kaba yüzünüzü yaklaştırıp başınıza havlu örtün ve 10 dakika bekleyin. Ardından maske uygulayın.
Vücut maskesinden sonra duş jeli uygulanır mı?
Pure Line duş jeli
Vücut maskesini banyoda saçınızı ve diğer bakımlarınızı hallettikten sonra yapacağınız için maskeden önce duş jeli kullanmamalısınız. Duş jelini maskeyi vücudunuzdan temizledikten sonra kullanmalısınız. Kil maskesi gibi maskeler cildi kuruttuğu için cildinizi nemlendirecek bir duş jeli kullanmak çok önemli. Benim tercihim Pure Line. Cildimde hijyeni sağlarken aynı zamanda nemlendiriyor. İçerisinde alkol, paraben ve yapay renklendirici olmadığı için güvenerek kullanıyorum. 12 saat kalıcı kokuları sayesinde duştan saatler sonra bile refah ve temiz hissediyorum.
Cildin temiz olması lazım ve çeşide göre kuru. Ben banyoyla alakasız, banyoyu sabah yaptıysam öğlen yapıyorum mesela ya da akşam. Sonrasında tonik kullanmak ve nemlendirici sürmek lazım. BAnyodan önce olmaz, gözenekler açılıyor sonra geri banyoda açılır filan, boşa gitmiş olur bence. Banyo sırasında duşta yatabileceksen en güzeli o da yüzünü kurutp. SOnrası daha iyi gibi.
Benim kullandığım maskeler yüzü yıkayarak çıkanlardan, işkence ya yıkamak tek tek. SOyulan maskeler güzel de, tüplü şişede olanına rastlamadım, onedena dolayı bunu kullanıyorum.
sana bişey soyleyımmı ben kendım sporcu oldugum için suratımda ufak tefek çizik yarıklar vardı cilt maskesi yaptım kendıme suratım sivilce doldu allahtan indirdim şuanda cok az kaldı oda gidicek kesinlikle cilt maskesını onermıyorum arkadaşım kesinlikle
hocam dogrusu ne yaptıgını merak ettım ben trastan sonra dustan sonra yapıyorum yüzümü cok rahatlatıyor su zamana kadar dedıgın sorunla hıc karsılasmadım
Eğer kullandığınız ürün doğru ise, sivilcelenmesi normaldir. Çünkü derinlemesine temizleniyor, cilt dışarı kusuyor bütün kiri. Günlük cilt bakımı da yapıyorsanız zamanla geçer sivilceler. Ama cildinize uygun doğru ürün çok önemli. Unutmayın!!!
En İyi Cevaplar