Bazı arkadaşları görüyorum da gözünü altına kil bile sürüyor. Arkadaşlar, gözün altına kil sürülmez. Göz altı derisi hassas olduğu için yanabilir. Aman diyim dikkat.
Kil maskesi, cilt temizliği ve bakımı için sıklıkla kullanılan bir üründür. İşte kil maskesini doğru şekilde kullanmanız için bazı adımlar:
1. Cilt temizliği: Kil maskesini uygulamadan önce cildinizi temizleyin. Yüzünüzü nazik bir temizleyiciyle yıkayın ve cildinizi iyice kurulayın.
2. Maskenin hazırlanması: Kil maskesini kullanmadan önce talimatları takip edin. Kil maskesi genellikle su veya diğer sıvılarla karıştırılarak kullanılır. Bir kaseye uygun miktarda kil ekleyin ve üzerine su veya diğer önerilen sıvıyı ekleyerek karıştırın.
3. Uygulama: Yüzünüzü ve boyun bölgenizi kaplayacak şekilde maskenizi parmaklarınız veya temiz bir fırça yardımıyla cildinize uygulayın. Göz ve dudak çevresini maskeden kaçının.
4. Bekleme süresi: Kil maskesinin cildinizde etkili olabilmesi için genellikle belirli bir süre beklemeniz gerekmektedir. Talimatlarda belirtilen süreyi gözlemleyin. Genellikle 10 ila 15 dakika arasında bir süre tavsiye edilir.
5. Durulama: Bekleme süresi tamamlandıktan sonra, ılık suyla yüzünüzü nazikçe durulayın. Maskenin tamamen çıktığından emin olun. Ardından yüzünüzü soğuk suyla durulayarak gözeneklerin sıkılaşmasına yardımcı olabilirsiniz.
6. Nemlendirme: Kil maskesi, cildinizi derinlemesine temizlediği için cildinizi biraz kurutabilir. Bu nedenle, uygulamadan sonra nemlendirici kullanmayı unutmayın. Nemlendirici, cildinizi nemlendirir ve besler.
Kil maskesini kullanmadan önce, cildinizin hassasiyetine ve üreticinin talimatlarına dikkat etmek önemlidir. Herhangi bir olumsuz reaksiyon veya irritasyon durumunda kullanımı durdurun ve bir dermatologa danışın.
0
0 Yorumla
En İyi Cevaplar
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Duştan sonra cilt yumuşadiktan sonra kullanılır. Göz altlarına surmelerinin nedeni, oradaki yağ bezeleri için. Haftada iki kez yapılması gereken etkili maskedir. Yağlı ciltlerin kullanması gerekir. Artık kıl maskelerinin de farklı ürünleri var eğer aktardan alınıyorsa toz halinde o zaman yağlı ciltler kullanmalı. Kuruluk yaptığı için ardından serum
0
3 Yorumla
Soran
+1 yıl
Toz kullanıyorum ben de.. Kendim suyla homojen hale getirip sürüyorum. Aktar'da toz halinde olanı çok ucuz. Yıllardır hazırına fahiş fiyat ödüyordum.
Kanka bunada fiyat baglamazsin be. Toz kıl faydalı olan, o yeşil kil halinde satılan direkt sürülen bozulmasın gibi vs diyorum bak vs, kimyasal oluyor. Ondan dedim fiyat muhabbeti yapacağın aklıma gelmezdi 😄