Zemzem suyunu az çok hepiniz duymuş hatta içmişsinizdir de. Hac ibadeti için #Mekke'ye gidenlerin döndüklerinde hurmayla beraber yanlarına aldıkları su genelde zemzem suyu oluyor.
ZEMZEM SUYU İLK NE ZAMAN ORTAYA ÇIKTI?
#İslam dinine göre, zemzem suyu ilk kez Hz. İbrahim ve eşi Hz. Hacer'in oğlu Hz. İsmail'i Mekke'ye götürmesi üzerine bir yerde pineklerken ortaya çıkan bir sudur. O zamanlarda çok küçük olan Hz. İsmail sürekli ağlamaya başlayınca annesi Hz. Hacer, belki bir kervana rastlama umuduyla Safa ile Merve tepeleri arasında sürekli koşturdu. Bir ara oğlu Hz. İsmail'in sesi kesilince yanına gitti ve etrafta bir su gördü. Ağlarken ayaklarını yere sürten Hz. İsmail, suyun yeryüzüne çıkmasını sağlamış ve suyun dağılmaması için Hz. Hacer, #Arapça dilinde ''dur'' anlamına gelen ''zem'' kelimesini söylemiştir. İki defa ''dur dur!'' (zem zem) diyerek suyun etrafında topraktan barikat kurmuş ve suyun israf olmasını engellemiştir.
ZEMZEM SUYUNUN KAYNAĞI NEREDE?
Zemzem suyunun kaynağı henüz belirlenemedi. Çölde ve denize 80 km uzaklıkta olmasına ve etrafta hiç nehir ve kuyu olmamasına rağmen hâlâ tükenmemesi araştırmacıları şaşkına çeviriyor.
ZEMZEM SUYUNUN FAYDALARI NELERDİR?
Dünya üzerinde en az kükürt barındıran sudur. Doyurucu etkisi vardır. Dünyada içerisinde bakteri ve mikroorganizma bulunmayan tek sudur. Hatta #İngiltere'deki araştırmacılar, içerisinde mikroorganizmaların olduğunu iddia etmişti fakat o mikroorganizmaların, zemzem suyunun koyulduğu kapa ait olduğu sonradan anlaşıldı. #WHO tarafından dünyanın en sağlıklı ve içilebilir suyu olduğu iddia edildi.
ZEMZEM SUYUNUN DÖNÜŞTÜRME ETKİSİ VAR
Birkaç damla zemzem suyu, başka bir suyla dolu kapa koyulduğu vakit diğer su molekülleri de zemzem suyu gibi oluyor. Yani o kaptaki suyun tamamı, zemzem suyuna dönüşüyor.
Diğer saçmalıklara da tek tek cevap vermeme gerek yok. Zemzem suyu Kuran'da geçmez bile, evet, Hz. İsmail'de anlatılan Zemzem suyu belki odur ama bu kutsal bir su değildir, sadece tarihi önemi olan bir kuyudur, kutsal kabul etmek, en başta Allah'a şirk koşmaya girer, putperestliğe girer.
Dünya Sağlık Örgütü'nde geçtiğini gazetede okumuştum. Arama kısmında çıkmaması bir yana, dergilerinde ifade etmiş olabilirler. Gazete niye yalan söylesin ki bu konuda?
Ayrıca şirke gireceğini sanmıyorum. Kur'an, Kâbe, Hacer'ül Esved, Mescid-i Nebevi, Mescid-i Aksa gibi yerlerde kutsal diye geçer; kutsal olan sadece Tanrı değil.
Kıbleye dön. Üç kere nefes al Her yudumda besmele çek. En sonunda zemzem duasını oku... İçtim...
2
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Yakın çevreden hacca/umreye gidenler sayesinde içmiştim ilk. Sonradan kendim umreye gidince orada da içtim, abdest bile aldım, şükürler olsun nasip olduğu için.
Ewet.. Annemler hactam getirmisti.. Normal su gibi degil.. Lezzetsiz tatsız garip bir su.. Tabi biz zewkle ictik ama soylentilere gore gercek zemzem suyu yok olali asirlar oluyormus..
zemzem suyunu en az normal su kadar içmişimdir. yani çok içtim. medine hurması da çok yedim. tadı güzel oluyor. zemzemin hikayesi ve faydaları ise aynen öyle anlattığınız gibi.
En İyi Cevaplar