Humerus kırığı ne kadar sürede iyileşir?

Çaprazlama bir şekilde kırıldığı için doktor mümkün olduğunca ameliyat yapmayacağız dedi. Ameliyat çok riskli ve uzun bir iyileşme süreci yaparmış. Üstelik hiçbir zaman kolum eskisi gibi olmazmış. Görüntü olarakta durum berbat olurmuş. Ağustos'un 27 sinde kırılmıştı sağ kolum. Acilde alçıya alındım ve 1 gece kaldım. Sonra taburcu oldum. Doktor tahliye ederken sürekli oturmamı ve kolumu sabit bir şekilde hiçbir destek almadan aşağı sarkıtmamı istemişti. İlkel bir şekilde kaynayacak, biraz acı çekeceksin ama bu gerekli sesi. Ağrı kesici kimyasal içerdiği için kullanmamı istedi (kaynamayı geciktirirmiş). Yalnız ben eve geldiğimde dediklerine pek uymamıştım ve genelde yatar pozisyonda kolumu yastıklarla destekleyerek geçirmiştim zamanı... On gün sonra kontrole gittiğimde röntgen çekildim ve kemik yan kaymış... Doktorum biraz kızdıktan sonra kolumu çekti falan düzeltti, sonra tekrar röntgene gönderdi ve düz bir şekilde durduğunu görünce bir hafta sonraya randevu verdi. Bir hafta sonra gittiğimde yine röntgen çekildim ve sonuç olumluydu, yani yine kırıktı ama düz duruyordu. Ve iki hafta sonraya randevu verdi. Yarın randevum var. Hala kırık hissediyorum. İnternetten araştırma yaptım en az 6 haftada kaynarmış. Kırık kemiğim kayarken kolumda şişme, morarma ve sararma olmuştu, şu an yok. Ve o günden bu yana doktorun istediklerini yapıyorum. Neredeyse 24 saate yakın salondaki koltukta oturuyorum. O şekil uyuyorum (günde belirli aralıklarla toplam 3-4 saat en fazla). Zaten duş falan alamıyorum neyse 😶 Yine bir kayma oluşmuş mudur, yoksa iyileşmeye doğru gidiyor mudur? Bir de humerus kırığı ortalama ne kadar bir süre içinde iyileşir?
Güncellemeler
+1 yıl
Bilek güreşi sırasında kırılmıştı.
Humerus kırığı ne kadar sürede iyileşir?