Boynumun altinda sivilce cikmisti bende biraz oynadim boyle biseye donustu ve 1 2 haftadir dahada buyudu kocaman oldu doktra gittigimdeyse antibiyotik verdi cok duzenli kullanmasamda bu kdr buyumesi normalmi nasil kurtulcam ben bundan cildircam ya

Geçmiş olsun.
Çıban ciltte oluşan kırmızı renkli şişliklerdir. Genellikle zayıf bağışıklık sistemi,
kötü beslenme, hijyenik koşullar ya da diyabet durumunda ortaya çıkar.
Bunun dışında bir bakteri türü de çıbana neden olabilmektedir.
Tedavi edilmez ise vücudun diğer alanlarında da oluşabilir ya da etkilenen alan genişleyebilir.
Doğal çözüm önerileri
1. Domates: Domates ezilerek hamur haline getirilir. Ardından etkilenen bölgelere uygulanır.
Bir süre bekletilir. Bu en yaygın olarak kullanılan çözümlerden biridir.
2. Kudret narı: Kudret narı etkili ve güçlü anti mikrobiyal özellikleri ile dolaşım sistemi
için etkili bir temizleyicidir.
– 3 ya da 4 kudret narı ile taze meyve suyu hazırlanabilir.
Bu meyve suyuna bir tatlı kaşığı limon suyu da eklenebilir.
Ardından bu karışım etkilenen alanlara uygulanır.
3. Çay ağacı yağı: Çay ağacı yağı da çıban tedavisinde kullanılan etkili çözümlerden biridir.
– Az miktarda çay ağacı yağı her gece düzenli olarak etkilenen alana uygulanabilir.
4. Sirke: Bir bez sirke ile ıslatıldıktan sonra alana uygulanır. Ardından üzeri bandaj ile kapatılır.
Bu şekilde birkaç gün bekletilmesi gerekir.
5. Sarımsak suyu: Sarımsak suyu da çıban tedavisinde yaygın olarak kullanılan çözümlerden biridir.
Birkaç sarımsak ezilerek etkilenen alana uygulanabilir. Düzenli uygulandığında bakterilerin ölmesine yardımcı olur.
6. Soğan suyu: Soğan da sarımsak benzeri bir besindir. Etkilenen alan bir dilim soğan ile ovulabilir.
7. Zerdeçal: Zerdeçal, şifa özellikleri ile bilinir.
– Az miktarda zerdeçal kökü tozu ile biraz süt kaymağı karıştırılır. Ardından etkilenen alana uygulanır.
– Düzenli olarak her gün bir bardak sıcak süte yarım çay kaşığı zerdeçal tozu eklenerek tüketilebilir.
8. Maydanoz: Maydanoz yaprakları suda kaynatılır ve süzülür.
Ardından bu karışım etkilenen alanlara uygulanır ve üzeri bir bandaj ile kapatılır.
Ben ilk kez böyle bir şey görüyorum. @Erisa Sen gördün mü anlarsın belki bunun tedavisi falan?
Doktorun dediğini yap ayrıca. (Mükemmel tavsiye, fark ettim :D )
Yalap şalap yaptim biraz 😂 nasiiilll geccek bu nasiiillll
Yalap şalap ne demek?
Geçer merak etme. Youtube'da bir video izliyordum, atın yüzünde de aynı böyle büyüklükte çıkmıştı bir sivilce. Sıkmışlardı içinden 2 litre beyaz sıvı çıktı. Bir iğne sok istersen :/
@Erisa Doktor soksun diyor. Sen iğne sokma iltihap kapar.
Bu Yavuz Sultan Selim'in sırtına çıkan şirpençenin aynısı :D
@Erisa anlamadi kadinda devlete gittim minciklayip durdu suratimi antibiyotik verdi krem verdi batikon sur dedi gittigimde inikti oyle dedklerni tam duzenli yapamasamda daha beter sisti Şu an bayramdan snra gene gidicem ama dayanamayip 1 2 gune ozele gdcem sanirim acimaya basladi iyiceeee
Atmiyim ben 😂😂
Offfffff 😂😂😂
Oflayarak geçmez. iltahap kapmıştır büyük ihtimalle ve geçer de sıkma canını.
Umarim sadece oyledir kist felan diyonuz cokerttiniz beni 10 yil yaslandim beeeee
@Erisa Kızı niye korkutuyorsun?
@Erisa Sağlıktan hiç anlamam ama kiste benziyorsa benziyordur yani ne var benzeyemez mi? Ayrıca biraz alıştıra alıştıra söylesene kıza direkt ''Sende kanser var.'' gibi kaynar suyu attın üzerine :D
@Erisa Ama kanser gibi etki yarattı kıza onu dedim. :D
Bence o kadar büyütülecek bir şey değil yani yzaktan bakıldığında :D
@Erisa Ben bugüne kadar cilt problemi yaşamadım. Hıh :D
@Erisa Beni de sadece kafamdan 9 tane eşek arısı yemişti. Bence o, tüm cilt hastalklarına bedel :D
@Erisa 4 yıl önce olmuştu o şimdiki ruh hastaları gibi hastanede o halime selfie çekmemiştim. Ama sadece başımdan, komple vücudumdan 50'den fazla yerden soktu beni :D
@Erisa Bir adam arabasının bagajına arı peteği koymuş. Sonra peteği dışarıya çıkardı ama kapısını açık unuttu. Arılar dışarıya çıktı. Ben de sap sap oturuyorum o kenarda. Arıla kzıgındı çünkü kutunun içinde kalmıslar uzun süre. Bir tanesi beni soktu. Eğer bir arı sokarsa ve iğnesi kalırsa diğer tüm arılar o iğnenin kokusunu alır ve ona gider. Hal böyle olunca diğer tüm arılar da benim üzerime çullandı.
Kaçmaya çalışıyorum kıyafetlerimden içeriye girdiler. Bir adam saçlarımın arasında arı arıyordu düşün.
O an suya alamış gibi oldum, o derece terledim. Vücut sıcaklığm 40'ı geçmişti rahat. Yanaklarım alev atıyordu.
Ve işin ilginç kısmı o anı ne zaman hatırlasam ve arı sesini kulaklarımda hissetsem vücut ısım artmaya başlıyor :D
@Erisa Hayır korkmuyorum :)
Canım ben bu tür vakaları okumuştum (tıp okuyorum) sivilce olarak başlayıp sonradan büyüyen şişlikler veya sivilceler kist habercisi olabiliyor tabi hangi antibiyotiği kullandığın ve ne kadar sivilce üzerine tarama yapıldığını bilmiyorum ama tekrar doktoro gitmende fayda var ve dermatolog bir tanı koyamazsa mutlaka dahiliyeye git. Geçmiş olsun.
Cildiyede gorunce sasirdi zaten ben bunu cozemedim dedi umarim oyle birsey degildir
Elini surmeyi birakip antibiyotigini duzenli kullanmalisin oynamaya devam edersen yayilmasina sebep olursun antibiyotik icten kurutur ucunu açarsan sac wall dedikleri duvari parcalarsin tamamen yok olmaz yer eder
Cevap
23Cevap
bu sivilce degil yanlz her kızarıp yara gibi olan şey sivilce degil , bunun iylesmesi baya bir zaman alır ama fazla oynama iz kalabilir
sen orayı fazla acıtmadan sabunla yıka derideki gözenekler açılırsa hafifler zamanla da kaybolur
yalnız o sivilce değil sinek isiriğidir ve dokununca böyle şişerbilir bendede boyle oldu doktor bir krem ve hap yazdı 2 günde geçti bir cildiye doktoruna git hemen yoksa iz kalıyo
Kuzum cildiyeye gittim zaten sinek isirigi oldugunu dusunmuyorum ufacik bir sivilceydi ben sıkıp sıkıp durdum boyle oldu iste 😥
ama cildiye uzmanı sibilce dediyse o zaman bir sey diyemem
cildiricaaamm * * * 🤣🤣🤣 bu arada gecmis olsun dostum bir doktora gitmelisin bence pek sivilceye benzemiyor.
Apse olmuş bunu bıçakla del içindeki boşalana kadar sık veya bu işlemi hastanede yaptir sonra ilac kullan çözüm bu.
çok kötü görünüyor canım ya ilaçlarını düzenli iç lütfen koç sivilce gibi durmuyor ayrıca
Evet kan toplamis gibi duruyor kipkirmizi soyulup duruyor patlatmak istiyorm artik cok skldm bu goruntuden kurtulamadim bir turlu zor sabrediyom valla
sakın kurcalama. çok daha kötü yapabilirsin.. salı günü Hemen doktora git. antibiyotik içtin mi
Doktor sadece bir sivilce dediyse sıkıntı yapma çünkü bu tür şeyler sıkılarak stres yaparak daha da çok büyüyor
Diş absesine benziyor kaç yasindasiniz ve alt kopek disinizde agri var mı
Yok ya cildiyede sordu bunu yok yani disimde agri yok disimede bakti hatta
Korkma o kadar iltihaplanmış. bosaltırlar içini. kaşıma sürekli.
Ben patlatsam korkuyorum biran once kurtulmak istiyorum bundan artik ya agri yapiyo damar geciyo sanirim ordan hissediom yani 😂
Çok dokundugun için kaşınırda ağrırda. bak benimde öyle çıban gibi çıktığı oluyordu. artik patlatmaya alismistim. ilkte ucuna az bir su cıkana kadar delik açıyorsun. cok küçük. bir sure sonra ustu kabuklaniyor. o kabugu kaldirip sıktığın zaman hepsi çıkıyor. acısız hemde. ama yinede doktor krem versi buna iz filan kalabilir
Kremde verdi zaten hic bir faydasini gormuyoooommmmm
Acele edersen iz kalıcak ama
Kıızz nolmus ona oyle.. sivilce degildir o çıbandir. Doktora git
Kötü olmuş geçmiş olsun.. merak etme sakın ol düzenli kullanma sürekli oynama azdırma sivilceyi
O sivilce değil evladım "ur" olabilir
Git yarın Acil Servise
İne ile delip dısarı fışkırtmak lazım ama iltahaplanmıs o çok fena ilaçlarını aksatma
Çok çok geçmiş olsun Sakın uğraşma canım benim onla bir ped Bantlar var göz için kullanılır sen ondan bir kutu al onun üstüne yapıştır
Sıkıntı yapan kişilerde çıkar bunlar genelde geçmiş olsun acil doktora gitmelisin
Apse yapmış kurulan ilac var kullan 1 haftaya geçersizdir geçmiş olsun
Bunun alınması gerek hani apnenin alınması şart
Sivilceyle saka olmaz sonra siser boyle
ay bu kist olmuş doktora gittt
bölünerek mi çoğalıyorsun
Sanirim oyle yeni kesfettim bunu 😂
Antibiyotigi kullan elleme daha fazla
Tekrar doktora git bence acillen geçmiş olsun
Adını ne koydun
Senin adin neyse o olsun 😂 ay isyerinde de cok dalga geciyorlar sinir oluyom kardesin olmus diye 😂
Apse oluşmuş doktora git
Geçmiş olsun 😰
geçmiş olsun
iltihap kapmış
Ameliyat apse yapmış ora
Geçmiş olsun..
Tesekkur ederim sagolun
Geçmiş olsun
Trololol
geçmiş olsun
Enfeksiyon kapmış
Allah yardım etsin