Evet, bırakıyorum. Bu şimdi aldığım bir karar. Benim için bu zor olmamalı çünkü.
Sizi durumdan haberdar edeceğim arkadaşlar.
sigara bırakma merkezi tarzı bir yerde çalışmıştım. Sigara kullanmıyorum, klişe olacak biliyorum ama olay kafada bitiyor:) ilk 15 günü en zormuş. Bu süre içinde bol su, meyve, melisa çayı gibi sakinleştirici içecekleri tavsiye ediyorlar. Azaltma, kesin karar ver. Bırakınca da asla bir tane falan diye geri dönme, yeniden başlarsın, tehlikeli.
İcinde gercekten o istek varsa ozman bırakması okadarda zor olmaz..benim babam 30 yıl sigara icmiş bir insan ve o bir günde yemin ettigi için bıraktı birdahada icmedi..tabi baya kilo aldı ama Neyssse :D bence sen de yavaş yavaş azalt sigaraların sayısını her gün birtane eksilsin mesela..
İrade meselesi.Herşeyin çözümünü bulan ademoğlu minicik bir dumandan mı kurtalamayacak..
Cevap
27Cevap
arkadaşlar champix sayesinde şuan için sigarayı 5. gündür hiç ağzımma sürmedim ama herkesin dediği gibi olayı kafada bitirmiştim son sigaramnı içtim ve kendi kendime söz verdim bir daha içmeyeceğim diye.. umarım bu şekilde de devam eder...imkasız değil sonuçta bunu bırakan çok kişi var ama kolay da değil çok zor hatta ama inanmak gerek şuanda ilaç sayesinde pek sıkıntım olmuyor bakalım hayırlısı olsun inş. bir daha o zehri içmem...
aslında istersen şu anda bile bırakırsın. ama biraz mazoşist olman lazım. ben sigarayı bıraktığımda canımı sigara istetetecek her şeyle yakından ilgileniyordum.mesela kahve içince sigara ister canım, kahve içiyordum. çikolata yiyince de ister, çikolata yiyordum. sigara içilen ortamlarda takılıyor ve sigara içilmesinden rahatsız olmuyordum. bu şekilde 1 ay geçti. ağzıma dahi sürmedim. ta ki eski kız arkadaşım al bir duman bişi olmaz diyene kadar :)
Sürekli spor yaparak bırakmak daha kolay.Bunun yanında sürekli atıştırmalık bir şeyler ve bir uğraş bulmak lazım kendimize.Bir ara bırakabilirliğimi test amaçlı bırakmıştım.Şimdi tekrar başladım, kahvenin ve alkolün yanında iyi gidiyor.
Ben yemek yedikçe daha çok sigara isteği oluyor ben de. Daha az yemek ve daha çok hareket gerekiyor sanırım. bir de kahveden uzak durmam lazım :)
Alışkanlık haline geldiği için psikolojik olarak vücud, yemek sonrası nikotin isteği gösteriyor.Psikolojik olarak yenmek için bence sigaranın vücuda zararlı olduğuna kesin bir şekilde inanmak ve kendimizi bu konuda telkinlerle desteklemek daha da kolaylaştırır işi.Eğer gerçekten bırakmaya karar verdiysen internet üzerinde bir sürü makale ve bırakma taktikleri bulabilirsin.Sigaradan bahsettin için şuan sigara içesim geldi.Şimdi çayın yanına falan da güzel gidiyor meret.
Sigara bırakma merkezlerınden yardım alabilirsin.
Bu hafta başvuru yaptım ben de.
Herşeyden önce bırakma tarihi istiyorlar. Kesin şu zamanda bırakacagım diye belirtmedikce Dayanılmaz şekilde konuşuyordu.
Durumunun ağırlıgına göre çözüm sunuyorlar.
İlaç tedavisiyle sigaradan kurtulabilirmişim. Bir ilaç önerdi. Başlayacagım yakında inş.
ilk 24 saat önmeli işin yarısıdır,gerisi 6 ay sürer...bunun yan unsurlarından yani kahve,çay alkol vs yi azalt...6 ay sonra zaten nefret süreci başlar...vede spor yap ciğerlerini temizle o zaman 6 ay kısalır..ben 3 pakettem döndüm...15-16 yıl oldu bırakalı...
sabah kahvaltısından sonra içmeyip öğle vaktine atarsan işin %50 i gitmiştir diğer %50 ise ilk üç günde saklıdır. kısaca her aklına gelişinde kendine ve etrafına verdiğin söz aklında bulunsun.
bi anda bırakmalısın en çok böyle yapanlar başarılı oldu mesela babam 3 paket içiyordu bi anda bıraktı.
azaltarak bırakırsın sen çünkü baya içiyorsun 1.5 paket ne yav maşallah:D
yok şu andan itibaren tamamen bıraktım.
yarım saat mı oldu:)
hemen hemen :)
Allah kolaylık versin ilk başta karıncalanacak vücudun sonra böcekler dolaşacak heryer dönecek felan kendini bir hafta zincire vursan iyi olur çığlıklar vs ama geçecek cicekli güneşli günler gelecek:D
:) çok sağol. ama korkmuyorum. ben o güzel günleri görmek için elimden geleni yapmaya hazırım :)
insallah o azmi gördüm evet inanıyorum:)
Bağımlısı değilsen çok basit birşey. Hayatımın sadece 6 ayı kullandım o da askerdeyim diye ve askerden geldiğim ilk gün bıraktım. Dediğim gibi bağımlı değilsen çok kolay, bağımlıysan destek alacaksın.
herşey kafada bitiyor bir amaç bulmanız lazım ya sevdiğinizi düşünün kendinze söz verin ben 8 sene içdim ve bir akşam saat 6 da son sigaramı içdim sevgilime söz vermişdim bırakıcam diye sigara aklıma gelince ona verdiğim söz aklıma gelir di o sayede bırkadım zorda olmadı ama daha önce cesaret bile edemezdim bırakmaya ilaç falan hikaye ilk günü atlatınca cesaretleniyorsunuz önce kafada bitirin zor olucka illaki
durum böyle günde en az 1 paket içiyordum öncesinde azaltark bırakmayı denedim 2 gün azalttım ertesi gün yine 1 paket içdim en iyisi komple bırakıcaksın azaltmayla falan olucka iş değil
yok ya bir kerede birakamiyorum en iyisi azaltarak birakmak mesela gunde 2 tane iceyim...
ya dur bugun 1 tane daha iceyim kendime izin verdim.
oofff la efkat basti du bi tane daha yakayim...
bir paket marlboro daha alabilir miyim?
Başlamak kolay bırakmak zor.Inşallah başarılı olursunuz.
Amin.
tamam güncelleme artık soruyu bırak sigarayı sende kurtul bizde ... her okudugumda aklıma getirip yakmama sebep oluyorsun ...
:D benim de içim gidiyo ama ne yapiyim. acaba diyorum ama hayır. :( içmem.
ben 10 yıldır içiyorum sen 1 , azalttım brakıcam dur bir tane daha içiymde
hayır ya oraya bir nasıl yazdım onu anlamadım aklım gitmiş ben üç yıldır kullanıyorum. bir değil tabii ki :)
cok zor oyle pat diye
171 i ara bedava sigara birakma ilaci veriyolar onunla birakman daha kolay olur ise yariyor ben baya azalttim
nikotin bağımlılıgını kendi iradenlede bırakabilecegını dusunuyorum iş tamamen beyinde önce buna ınmalısın sonra uygulamalı ;))
bana zor .. sevdiğim şeyden zor vazgeçerim .. kim demiş sigara kötü örnektir diye :)
kolay olduğunu söyleyen biriyle karşılaşmadım hiç.içen adam için hakketen zor olmalı
Bırakmak kolay ama bırakmaya devam edebilmek zor. Daha önce 6 ay bırakıp tekrar başladım. Ve bugün bu saatte yeniden bırakmayı deniyorum. hayırlısı bakalım :)
irade= bırakma
şimdi bırakıyorum de ve bırak
Sigarayı bıraktım artık puro içiyorum çikolatalı günde 5 dal
bırakanları duydukça kendimi yalnız hissediyorum :((
çok seviyorum, bırakamam. yani bırakmaya yeltenmem bile.
ben de öyle diyordum ama
her uyandığımda odamdaki sigara kokusu, ve boğazımdaki acı yüzünden
sigarayı küllüğe koyduğumda üzerinde oluşan kahverengi izlerin ciğerlerimde olduğu düşüncesi yüzünden ve konuştuğum birinin her on beş dakikada bir sigara içiyorsun diye söylenmesi yüzünden bırakıyorum :(
sen bırak tabi rahatsız oluyosan:) hep destek tam destek:)
dedem cok iciyordu hatta biz hic birakmaz diye dusunuyorduk bir ay once kalp krizi gecirdi ve hic bir daha o zikkimi agzina koymadi
artık güncellemesen de kafa dinlesek?
bırakmak zor değil
bırakmayı istemek cok zor
ben bırakmayı çok istiyorum.
ırade varsa zor degıl
zor degil istersen bırakırsın..
(bkz: zor değil imkansız olan şeyler)
bilmiyorum ama cidden ben çok zorlanıyorum bu ara
İstekle alakalı bir durum.
hiç kullanmadım bilmiyorum bilmekte istemiyorum.
Umarım değildir :(
Bir kere yeltendim de sinirim tepeme çıktı.
zor diyorlar
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar