Arkadaşlar benim kesil için bazılarınız trol sanmıştı yaramın üstüne batikon sürdüm yara olarak kabuk mu yapar yoksa birleşirmi izi kalır mı? Çok mu belli olur batikon yaparsam hızlımı iyleşir 

Geçmiş olsun.
Biberiye yağı ya da biberiye kremi sürünüz. Hücreleri yenileyeceğinden iz kalmaz diye hatırlıyorum.
Karantoron yağı var
Biberiye yağı olacak bacım.
Yokki
Aktarlardan ve ya büyük marketlerden temin edebilirsiniz.
Biberiye kremini eczanelerden bulabilirsiniz.
izin az iki sene kalır iz kalmasın istiyorsan sarmaşık özleri var aktarda ya da öğrenirsen git eczaneden 500 TL ver iz kalmaz koluma namlu deydi askerde hiç bir şeyim yok kıl köküne kadar sağlam en az 5 cm genişliği 1 cm derinliği vardı sarmaşık özleri 1 numara...
Vayyyy
aktarda 50 TL olacak sarmasık sudur zaten sarmasığı kaynatıp posasını sürüyorlar eczanede de var sezaryen ilacı keyfin bilir... ama yaran derin değil... 2 seneye kendiliğinden kapanır
2 sene ne lan
17 yaşında bir tofas almıştım kolu motor kapağına deydirdim rezil olıyım diye kimseye söyleyemedim hala acıyor 😂😂 5 sene gecti
Batikon nemli tutup hızlı iyileşmeyi sağlar ama az da olsa iz kalabilir
O zaman sıksık kullanıyım
Cevap
13Cevap
Batikon yaranın üzerine sürülmez yaranın çevresine sürülür yaraya surdugun takdirde yaranın iyileşmesi gecikir. sonucta batikon yaranın içinde iyileşmeyi sağlayan hücreleri de öldürür. batikonu çevreye sur 1 haftada geçer ama sakın mikrop kaptırma (tıp okuyorum)
Ananızı öpecem ha her önüne gelen tıpcı farklı soylüyo
batikon kesinlikle bir yarayı iyilestirmez sadece yaranın mikrop kapmasini önler ve asla yaranın içine sürülmez kesin bilgi ister inan ister inanma
İster istemez içine giriyo
batikonu pamuğa dik ve çevresine sür yaranın üstünü de pamuk ve yara bandiyla kapatabilirsin
dök
Yaramı tazeleme di yeni deri çıkartıyo
Tazeledi
başka sorun varsa özelden yazabilir misin
İzi kalmaz merak etme :D Derin gibi gözükmüyor. Kalsa bile deri ektirirsin estetik ameliyat yardımı ile :D
İlk zaman coktu bu küçülmüş hali
Yavaş yavaş iyileşir birkaç haftaya birşey kalmaz.
İnşallah ilk kesildiğinde içi görünüyordu başım döndü gözüm karadı bayıldım delirdim o an
Bende birkere yaralanmıştım haha gülüp geçtim hastahaneye gittim hallettiler :D
Bn ağladım
Ben sinirlendim ula kanka yavaş ol beni kestin felan :D Daha önce birkaç kere başıma geldiği için alışkınım ama hiç izi kalmadı.
Ha allah korumuş sni o zmb
Keşke izi kalsa idi benimkilerin çünkü havalı olurdu kızlarda sorun olabilir ama erkeklerde sorun yok :D
Hey allahım ben sol kolumd yeterince iz kaldı
kabuk bağlar ve iz kalmaz sanmam ama ne kesiği gecmiş olsn
Bati yaraya sürülmez, oksijenli su ya da alkol ve yara kremi diye bişey var, bak adı üstünde yara kremi..
geçmis olsun dikis attırdın mı
Hyr 😔
O sıra köydeydim gidemedm ailem fazla ciddiye almadı
Yok hastane yanı başımızda evdeyim şu an gecdi artık bşy yapmazlar cam düştü üzerime
Saolasın
o degil de nasil başardin bunu😣
Sorma cam düştü üzerime
Bir yara izim olmadan ölmek istemiyorum
birlesim izi kalir 2 3 sene
yaranın üzerine işersen çabuk geçer
Sen denedin galiba
evet hep öyle yapıyom :D
kopekmi istirdi yoksa cammi kesti
Cam
sorun etme ince kesikler kalir ama yaralar sorun hastaneye kesin git yoksa oyle kalir
Hastane işi geçti
kusura bakma tatlim ben eskden kafes dovustusuydumelim yara bere icinde yani bana yaralari anlatma elimle bicak tutum ben elin boydan boya kesik varri iyilesti doktara git o yaralari kucult yoksa o yaralar o boylarla kalacak
Napcak o doktor buna artık boylamasına yarım canım yatay 2 cm iyinede gidemmi az önce ölctüm
sen bilirsin ama kapaninca artik iyilesmez
Nasıl kapanınc
Kanuk bağlıyo napıyım ailem götürmedi yaaa sinirimdenölüyom ayrıden
sen git kızsın bedava sana
Furacin sürer isen 1 hafta en fazla
Çok azıcık kalabilir
Kaç haftada iyileşir
acile git
Önce kıllarını kes bence
İz kalır.
Dikiş şart
Attormadılar kardeşim pezevenkleri
Kalmaz geçer
Bu kalir
kalmaz
Eminmisin
evet tıpçıyım çok derin değil birşeycik olmaz
İlk kesildiğinde baya derindi ama sabah baktığımda küçülmüş
Kesilen yerden yaraya kadaar şişkinlik var bira
güzel bak kabuğu soyma hiçbir şey olmaz
Peki sarıyımmı acıkmı kalsın
sar ama sargıyı arada yenile
Sardım ama sargı yapışıp kaldırıyor bu sabah kaldırdı kanadı biraz
Yarabandı kullansam
hepsini kapatıyor mu ki yara bandı mu makyaj silmek için kullandığın pamuğu yarayı nemlendirip onun üstüne sararsan kavlatmaz
Yarabandından küçükki yara kapatıyo
o Da olur o zaman
Tap taze oldu yara hiç kabuk yok ve kesilen derinin Altan yeni deri cıkıyo
Bandı kaldırıp bakdım devam edeyim mi birde batikon yarının kenarınımı sürüyor bir tıpcı başka bşy söylüyo yarıdm kafam karıştı
İz kaldımı
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?