Sol ayak 5. Metatars kemiğimi maalesef burkma sonucu kırdım.1 haftadır alçıda.. Haftaya kontrol var eğer kaynama olmaz ise ameliyat olacaksın dedi. Gerçekten bu kırık ameliyat gerektirecek ciddi boyutta mi? Lütfen bana yardımcı olun 😔
Ne kadar sürede iyileşir?
Beğen
Paylaş
Takip Et
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
Gizli Üye
(45 üstü)
+1 yıl
her sqe ameliyat diyorlar kaynar geçer bir kaç aya
Devlet hastanesi dedi bana.. Ben ameliyat hayatım boyunca olmadım olmakta istemiyorum.15 sene önce sağ ayak bileğim komple boydan boya kırıldı çatladı kaydı 6 ay alçı sonunda Allah şükür düzeldi.. Bu burkulma sonrası sol ayak tarak kemiğinin böyle olması ameliyat gerektirir mi? Geceleri ara ara ayağım da sızıntı ağrı oluşuyor
Zaten tam kırık değil ayağım çatlakmış. Doktor dedi çatlak kırık aynı şey yani bizim değimimizle ikisi de aynıdır kırılmıştır. Kırık olan bölge bandaj sarılı alçı ayak altından topuktan yukarı baldıra kadar var..
Benim topukta bilekte parmaklarda Ağrı yok rahatla oynatabiliyorum ayağımın üstü dışa doğru olan yer de Ağrı çok az ara ara oluyor.. Şoförlük yapıyorum.1 ay rapor verildi rapor sonu kontrol yazıyor iş başı belli değil ayak açıldıktan sonra alçıdan. Tahminen ne kadar sürer iş başı yapmam
Aynen öyle kardeşim... Umarım en kısa zamanda sağlığıma kavuşurum.. En çok üzüldüğüm şey de en samimi olduğum her işine yardımcı olduğum arkadaşımın 1 haftadır evime 5 dakika bile uğramayışı oldu
sen ne diyon la sabahları kahvaltı çay partileri sobanın dibinden ayrılmayan esnaf babam bir ayağını kırdı dükkana adım atmadılar eşya taşıyorum bir yardım ediyim diyen olmadı eşya yüklerken içeri kaçtılar bu avradını sqtğmin insan oğlunu 40 yıl sırtında taşı 1 gün indir sende kötüsü yok ammmmına koyum ben bu insanoğlu denen çıkarcı yalaka gtü başı ayrı oynayan dedikoducu bencil orul orul bir varlık benim derdim daha fazla karşim allah şifanı versin iyi akşamlar.
5 parmakda kırık var benim de 15 gündür alçıda. araç kullanıyorum birde. ufak bir çukura basınca ağırlığım bindi üzerine ve bende sesi duydum. yarın kaynama var mı yok mu diye bakacaklar. sende ameliyatlık durum oldumu. kaç günde geçti ya da kaynama oldu. birde iyileştikten sonra ara ara ağrı olur diyorlar
Merhaba ayagın kaç haftada kaynamıstı ve kaç haftada üzerine basabildin 10gün sonra düğğünüm var ve benmde aynı kemik kırık yardımcı olursan cok sevinirim
Daha 1 hafta oldu. Ara sıra sızlama şeklinde ağrı oluşuyor.. Topuk bilek ve parmaklarımı rahatlıkla oynatabiliyorum.. Ama en üzüldüğüm şey. Değer verdiğim zaman harcadığım arkadaşlarımın bir tanesinin bile gelip evime geçmiş olsun dememesi beni üzdü
Kontrolden sonra tabi tedavinin seyrine gore ayak parmaklarini surekli oynat ayagini da duz tutarak kalp hizasinda indir ve kaldir kirik sonralari ayaginin tembellesmemesi icin cok onemli. Inan ben de oyleyim surekli herkesin her seyine canla basla kosup kendime geldiginde kimseyi yanimda goremem 🤷🏽
Allah kimsenin başına vermesin..😔😔 çok zor..2005 yılında da sağ ayak bileğim kayma çatlama ve bilekten bileğe komple kırılmıştı 6 ay alçı da kalmıştı.. Hayatım da bu 2. Defa ayak kırılması 😔😔
Doktor haftaya salı günü kontrole çağırdı eğer kaynama olmaz ise ameliyat dedi. Korkuyorum. Ben hayatım da hiç ameliyat olmadım internette gördüm çok korktum 😟 asla olmam yani...
Senin ayaklarinla derdin neee😂😂 Cok korkulucak bir ameliyat degil ayak kiriklari tabii ki korkabilirsin yani ama basit bir operasyon, basimiza gelince biz de ogrendiik 🤦🏽♀️
Ben bir şirkette şoförlük yapıyorum.. Arabaya tam binecekken bir anda ayağım hafif Çukurlu yere denk geldi çıt dedi eyvah dedim ayak gitti 😔😔 görünmez kaza resmen... Ama bunda bir hayır var.. Eğer bu olmasaydı pazartesi akşam eve geldikten sonra kendi arabamı akşam 8 de servise götürecektim o gün saat 8:15 te serviste patlama olmuş 2 işçi ağır yaralı 😔😔 Verilmiş sadakam varmış yani
Benim degil sukur ama olaylarin her anina mudahil oldugum pansuman ignesiyle ilgilendigim aile buyugum 😂 Devlete gittik biz de yakin diye orda sacma sapan bir tavirla karsilastik sonra ozele goturduk doktor dedi cok basit bir ameliyat bel asagisi uyusturarak yapiyoruz 1 saat surdu zaten bir gece kaldik anestezi gecene kadar sabahina cikardilar 😂 sonrasi pansuman yara bakimi falan iste cok da ayrintili anlatmadim sen aklinda bir sey varsa sorabilirsin :)
Ben ameliyat olmam 😟😟 istemiyorum... Sağ ayak bileğim kırıldıgında henüz 15-16 yaşında idim.. Doktor demişti büyümeyi engelleyecek bir noktadan ayak kırılmış. Korkmuştum.. Ama çok şükür iyileşti Umarım bu da iyileşir bir an önce
bir nazar var sanırım ailece üstümüzde...2 hafta önce boğazım ağrıdı bademcikler şişti ateş boğaz ağrısı halsizlik öksürük vs derken tam iyileştim dedim ayak gitti.. Annem geçen gün pirinç ıslatmış kuruması için balkona koyarken sanki eline biri vurmuş devirmiş gibi hepsi yerlere dökülmüş.. Yine 2 gün önce babam sabah işe giderken lavabo da elini yüzünü yıkıyor sabah sabah lavabo kırılıyor ayağının üstünü kesti...😔😔
Benim cevrem komsu tanidik aile ne varsa herkes dusuyor ya da bir tarafini sakatliyor, kiriyor hic anlam veremiyorum acil bolumlerine kirik cikik catlakla doluydu :(
Niyet ettim ayağı kalkayım birşeyler alıp dağıtacağım.. Zaten gün aşırı evde olduğum için annemin yardımıyla akşam üstü kapı önünde oturuyorum genelde kediler geliyor onlara yemek veriyorum
Ben hayvanları severim.. Köpekten korkarım ama kedileri severim.. Bir çok hayvan da beslemiştim hayatım boyunca bunlardan bazıları ( tavuk horoz civciv muhabbet kuşu papağan kedi tavşan kaplumbağa
tavuk ve horozu ben de beslemistim anlamsizca sonra birine vermek zorunda kalmistik 😂 hayvanlara sevgi gostermek insanlara sevgi gostermekten daha iyi bosver
Aynen öyle..1 haftadır ayağım alçıda hiç bir arkadasım evime gelmedi geçmiş olsuna.. En çok samimi olduğum arkadasa da cuma günü mesaj attım hafta sonu gelsene bize oturalım canım sıkılıyor muhabbet ederiz dedim tamam dedi Bugün salı oldu ne mesaj attı ne de geldi
Aynen öyle.. Ben insanları kıramam.. Sadece tepki olarak beni aradıklarında telefonlarımı meşgule atarım sürekli işim var derim.. Ve onlar ben böyle yaptığım için bana trip atar ve küserler.. Neden böyle yaptığımı asla düşünmez sorgulamazlar.. Bu yüzden pek arkadasım yok.. Daha doğrusu ben böyle insanlardan uzak durmaya çalışırım... Kaç gündür bu durumu mu düşünüyorum ve kendi kendime şunu soruyorum.. Onlar benim durumum da olsaydı 5 dakika uzaktan dahi olsa gider geçmiş olsun derdim yani ben vicdanen...
Ayni seyi ben de yapiyorum tepki olarak mesajlarina cevap vermiyorum ya da telefonlarini acmiyorum ama asla sorgulamazlar cok arkadas canlisi biriyim fakat arkadaslarim kendilerinden uzaklastiriyolar seni cok iyi anliyorum
Ve bu saydığım kişiler birisi arka sokağımda birisi üst sokağım da birisi de 7 dakika yürüme mesafemde.. Arka sokakta olan ile üst sokakta olan arkadasım sadece telefonla internet ile ilgili işi düşünce arar evime gelmeyen arkadaş ta en samimi olduğum kişi bu da arabası bozulunca ya da hafta sonu gezecek kimsesi olmayınca beni arar
Yarın bir gün düzeldigim de ise hemen aramaya başlıcaklar... Gelecekler ama iş işten geçmiş olacak. En çok annem kızdı bana.. Sana kaç defa dedim bunlar arkadaş değil bunlar işi düşünce gelirler menfaatçi bunlarla arkadaşlık yapma.. Annem hep böyle dedi. O samimi olduğum arkadaşı da annem sever.. Gel gelelim annem Bugün dedi çok iyi arkadaşındı ya 5 dakika bile gelemedi altında arabası da olmasına rağmen.. Geldi mi buraya kovalayacam ben onları dedi.. şu an düşünüyorum da annem gerçekten haklı.. Ve annelerin Hakkı gerçekten ödenmez 😕😕🙁
Anneler bir arkadasi begenmiyorlarsa kesin bir sey vardir , ben annemden bu cumleyi duyunca direkt olarak nerden patlak vericek diye oturup izlerim hic sasmaz da😂
Aynen öyle 😊☺️ ne dese çıkıyorr.. Annem çok kızdı.. O çocuk gelsin buraya direkt ben kovalayacam sen ağzını açıp sakın bana seslenme dedi böyle arkadaş olmaz olsun dddi
😊😊 . Ayagım da hafiften bir sızlamalı ağrı var kırık olan tarafta 😔😔 genelde geceleri oluyor bu normal mi? Bide yarım alçı yaptılar kırık olan yer komple bandaj sarılı alt topuk ve arka baldır L şeklinde alçı var.. Haftaya salı gününe kadar bekleyeyim mi? Yoksa yarın gideyim mi? Tam alçı yapalım istersen demişti doktor bende tam anlayamadığım için böyle kalsa olmaz mi dddim olur dedi
Aaa gormedim pardon :( Yani bence yarim alciyla daha rahat edersin uzun alciya gerek yok gibi ama tabiki agrin olucak cok normal :) ve geceleri olmasi daha normal insan geceleri vucudunu dinlermis :)
Uyudun sanmıştım 😊 Ben en son sanırım 2010 yılında bu saattlere kadar biriyle konuşmuştum.. Hatta bu saatler demiyelim sabah 5lere kadar desek daha doğru olur
İçimde hep bir korku var.. Ya kaynama olmamışsa diye 😔😔 uufff 😕😕 Umarım yanılıyorumdur.. Biliyo musun hayatım boyunca hep olumsuz düşünceler kafamda oluştu yani Birşey yapmaya kalksam hep yanlış anlaşılmaktan hep birşeylerin ters gideceği korkusuyla yaşadım. Neden böyleyim bilmiyorum lakin. Çoğu olumsuz düşündüğüm şeylerin de aslında olumsuz olmadığına bir çok kez de şahit oldum
Merhabalar ayagın kaç haftada kaynadı ve kac haftada ayaga kalktın düğünüme 20gün kala benmde aynı kemik kırıldı ve Şu an düğünümü iptal etme aşamasındaym yardımcı olur musun lütfen