Boyum 1.70 ve 69 kiloyum. Aslında çok bir rahatsızlığım yok halimden memnunum fakat bacaklarımı biraz daha inceltsem daha iyi hissedicem ve bıngıl bıngıl da olmak istemiyorum. İnternetten bir şeyler bakıp araştırdım ama tecrübesi olan birinden bilgi, tavsiye almadıkça kafama pek yatmıyor.
- Lütfen haddini aşmayacak, ciddi insanlar görüş paylaşsın. Laubaliliğin, saygısızlığın lüzmu yok.
- Bir erkek arkadaşım var ve görüş paylaşacak erkek arkadaşlarımı uyarmak istiyorum, lütfen sapkınca veya gevşekçe şeyler yazmayın. Ben burda iltifat almak veya herhangi bir şey için soru paylaşmıyorum.
Bacaklarımı inceltmek ve sıkılaşmak için ne yapmalıyım?
Bacak Sıkılaştıran Hareketler Evde yapabileceğiniz bacakları incelten ve sıkılaştıran 3 egzersiz hareketi, kusursuz ve ince bacaklara sahip olmanıza yardım edecektir.
1-Jump squat (Zıplayıp Çömelme Egzersizi) Klasik squat’tan biraz daha farklı olan bu egzersiz hareketi, bacaklarınızın daha sıkı hale gelmesini sağlıyor. Bu hareketi yapmak için öncelikle bacaklarınızı omuz hizanızda açın. Kalçanızı geriye doğru iterek sanki bir sandalyede oturuyormuş gibi öne doğru çömelin. Çömelirken de kollarınızı göğsünüzde birleştirin ve ağırlığınızı topuklarınıza vererek zıplayın ve tekrar aynı pozisyona dönün. Bu hareketi seri olarak 3 set halinde tekrarlayın.
2-Duvara yaslanarak oturma hareketi Biraz dayanıklılık gerektiren bu hareket, hayalinizde sıkı bacaklara kavuşmanızı sağlayacak. Bu egzersizi yapmak için bir pilates topunu duvara yaslayın ve sırtınızı topa değdirin. Daha sonra bir sandalyede oturuyormuş gibi çömelin ve ellerinizi göğüs hizanızda öne doğru uzatın. Bu pozisyonda 60 saniye bekleyin. Hareketi 3 set halinde tekrarlayın.
3-Jumping jacks (Ağırlıkla birlikte yapılan) Bir çeşit kardiyo hareketi olan jumping jacks egzersizi, bacakların güzel bir biçime girmesine katkı sağlıyor. Jumping jacks hareketi için ayakta dik bir pozisyon alın. Her iki elinize ağırlık alın, bacaklarınızı ve kollarınızı aynı anda açıp kapayarak bulunduğunuz yerde zıplayın. Bu hareketi 100 defa tekrarlayın. Eğer hareketi ağırlıklarla yapmakta güçlük çekiyorsanız, klasik jumping jacks hareketini de deneyebilirsiniz.
Bölgesel yağ yakmak, bölgesel zayıflamak, doğal fizyolojik olarak imkansızdır. Diyet yapıcaksın bol su içip antreman yapıcaksın o zaman stediğin fiziğe ulaşırsın.. Yağ oranını düşürmekle başlayabilirsin
Bingil bingil gorunmuyorsun, bence cok hossun. Ama her gun yuruyus ve egzersiz yaparsan daha iyi olabilir. Ben pedal cevirme hareketi yapiyorum yatip. bir de sabah saatlerinde hava cok sicak degilken yarim saat bir saat yurumek iyi geliyor. Vaktin varsa bunu aksamustu de yapabilirsin. Su ic bol bol spor yaparken. Cok tatli ve tuzlu seyler de tuketmemeye calis. Sekeri ve tuzu biraz azalt. ^-^
59kiloyum da bacaklarım seninkinden dolu duruyor, bence daha da zayıflama. Eğer ille de inceltmek istiyorum diyorsan bol bol hareket et. Yürüyüş, koşu istediğin.
Fiziki olarak gayet normal bir yapıya sahipsin vücudunun dengesini bozma derim benim sana en güzel tavsiyem Budur zaten güzelsin sana hediye edilen güzelliğinle oynama derim hayatında başarılar ☺️
Bendede senin gibi basen yok ama bacaklar ne kadar incelirsen incel kalin kalicak cunku diger bolgelerde zayifliyor. Mesela benim belim cok incelir yuz ve bacaklar o kadsr incelmez
En İyi Cevaplar