Albino, hastalık olarak değil, genetik bozukluk olarak bilinir. Albino olan kişilerin saçları, kirpikleri, kaşları, elleri, kısaca pembe gözenekleri hariç tüm vücudu nur topu gibi bembeyaz renkte görünür. Gözenekler ise genelde pembe renkte olur. Sadece insanlarda değil, hayvanlarda da görülen bir genetik bozukluktur.
BU HASTALIK NASIL OLUŞUR?
Derinin altında, deriye renk veren melanin pigmentinin yokluğu ya da azlığından dolayı ortaya çıkan bir hastalıktır. Albino, ölümcül değildir. Fakat gün ışığını derinin alt tabakalarına doğrudan geçirdiği için kanser riskini artırabilir. Bu sebeple albino hastalarının gün ışığından kaçınması gerekir.
TEDAVİSİ VAR MI?
Albino hastalığının bir tedavisi yoktur. Sadece kırmızı gözüken gözlere yönelik bir tedavi vardır. Aslında albin hastalarının göz rengi gri ya da mavi olur. Fakat pembe gözenekler gözü kırmıı yansıtabilir. Ayrıca albino hastalığına sahip olan bireylerde görme bozuklukları da mevcuttur. Albino insan. Albino zebra. Albino goril. Albino timsah. Albino aslan. Albino kirpi. Albino zürafa. Albino geyik.
Gördüm.
İlk defa görüyorum.
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Albino nedir? Albino olan bu hayvanları daha önce gördünüz mü?
biyoloji öğretmenim ruhsar hoca ve onun oğlu albino hastası yazık kadının gözü aşırı bozuk olduğu için sınav zamanı olduğunda kelebek sisteminden dolayı herkes onun sınıfında sınav olmak ister denk gelenler ise ruhsar hocayı hep bağırtır koridor onun sesinden inler ama kimse onu dinlemez kopya çekenleri yakaladığı halde müdürede götürmez benim canım hocam
bir çeşit genetik bir cilt hastalığıdır vucitreng pigmenti üretmez.
mavi prenseslerim vardı bu balıkların 50yavrunun 5. 6 tanesini albino atardı. bu albinolardan koloni kurup üretim yaptığında sadece albino yavru veriyorlardı
Öyle olsa çoğu kanserden ölür ama. Albino olan insan ve hayvanlarda, Güneş'in zararlı ışınları direkt derinin altına temas edebiliyor bu da kanseri körüklüyor.
En İyi Cevaplar