Deli gibi karnim agriyor ve az önce masmavi sulu dışkıladım ishal gibi ve kanlı mukus geldi dışkımla beraber. Bunun sebebi ne hangi hastalık bu? Yardim..
Mavi dışkı ve kanlı mukus dışkıladım bu neye işaret ve kotu mu acil yardim?
Geçmiş olsun. Kanserle alakası yok zehirli isal olmuşsunuz gibi gözüküyor. Doktora da gitseniz iyi olur. İshale pirinç, Elma , şeftali, yaban armudu, anason, asma, ayva, ceviz, nar vişne gibi pektin içeriği yüksek meyveler (kabuksuz olarak), az yağlı yoğurt, ayran tüketimin artırılması, bol Su tüketimi ishale iyi gelir. Ekmek, Pirinç ve patates gibi karbonhidratlı besinleri tüketmek ishali geçirmede faydalıdır. yoğurt birinci sırada çünkü yoğurdun içerisinde bulunan; lactobacillus acidophilus ve de bifido bakterileri insanların sindirim sistemini çalıştırmaya yarayan en önemli bakterilerdir. İshali önlemek ve midenizin normale dönmesi için zencefili sadece tek başına ya da Bal ile birlikte, gün içerisinde iki ya da üç kere içebilirsiniz. Sahip olduğu içeriği sayesinde, elma sirkesini tükettiğinizde, ishale neden olan virüsler vücudunuzdan kısa bir sürede arındırılacaktır. Yapmanız gereken ise çok kolay. Sadece bir bardak suya bir ya da iki çay kaşığı elma sirkesi katıp, bu bardağı tamamen içiniz. Günde iki bardak mesela sabah ve akşama doğru içmeniz yeterli olacaktır.
İshalden kaynaklanıyordur. epitel hücreleri ve lökositler de mukusun önemli bileşenlerindendir. Epitel hücreleri vücudun ana boşluklarında ve organlarında bulunur (mide, böbrekler, ince bağırsak). Beyaz kan hücreleri olarak da bilinen lökositler de, vücut savunmasının en önünde bulunan savaşçıları olarak vücut savunmasına yardımcı olurlar. Lökosit hücreleri enfeksiyon ve hastalıklara karşı koruma sağlarlar ve ayrıca alerjenlere ya da hücresel hasara reaksiyon verirlerken sayıca artarlar. Mukusun içerisinde bir araya getirilmiş bütün bu bileşenler sayesinde vücut tıpkı iyi yağlanmış bir makine gibi çalışır. Belki de artık mukus ‘’sümük’’ ile karşılaştığınızda ondan hemen iğrenmek yerine, insan vücudunun kahraman savaşçısı gibi davranabilirsiniz.
Demir ilacı özellikle de maltofer kullanıyorsan olabilir ben de de oluyor ama kanlı mukusa tam anlam veremedim ben de de var. Demir ilacı bağırsakları hareketlendirdiği için tahriş ediyor olabilir. Demir ilacı kullanmıyorsan bilemeyeceğim:3
En İyi Cevaplar