İdeal kilo esasen yağ oranı üzerinden belirlenir. Erkeklerde yağ oranı %15'in üzerine çıkmamalıdır. Kadınların yağ oranları erkeklere nazaran daha fazla olur. Bunun sebebi erkeklerin kas kütlelerinin kadınlarınkinden daha fazla olmasıdır.
Yan göbek kısmı da olsa parmağınızla tutup rahatça çekebiliyorsanız ve oturduğunuzda karın kısmı bir parmak kalınlığı kadar katlanıyorsa gereksiz yağ taşıyorsunuz demektir. Özellikle fazla şeker tüketmek karın bölgenizde bir miktar yağ tutmanıza neden olur. İşin garip kısmı, kişi zayıf olsa bile bu yağlar orada kalmaya devam eder. Alkollü ve asitli içecekler de buna neden olmaktadır. Kadının kol kalınlığı 25 cm'in üzerinde olmamalıdır. Bu şekilde kola sahip bir kadın vücudunda fazlasıyla yağ taşıyor demektir. Fotoğrafta görülen bacak kalınlığı ve basen genişliği bir kadın için oldukça fazladır. Bu görüntüde bir kadının en az 6-11 kilogram vermesi gerekir. Bir erkek için ''fit'' tabirini kullanabilmek için yağ oranının %12'nin altında olması gerekir. Fotoğraftaki vücudun yağ oranı %15-20 arasında ve bel çevresi ortalama 85 cm genişliğindedir. Bu vücut erkek için ''fit'' değildir.
YAĞ ORANININ DÜŞÜK, KAS HATLARININ BELİRGİN OLMASI BAKIMLI OLDUĞUNUZU GÖSTERİR. 70 ve 80'lerde erkeklerin göbeği olsa bile omuz ve kol kaslarının olması yeterliydi. Ancak günümüzde karın hatlarının belirgin olması da kişilerin kendine ne kadar baktıklarını gösteriyor. Bakımlı olmak sadece temiz olmak demek değildir. Sağlığa dikkat etmek en büyük bakım arasında gelir.
Vücudunda gereksiz yağ taşımayan bir erkeğin karın kası hatları belirgin olur. Fakat alınan fazla yağlarla o karın kası hatları kamufle edilir. Vücuttaki fazla yağın hiçbir faydası yoktur, aksine zararı vardır.
Gerçekten ideal kilonuzda olduğunuzu düşünüyor musunuz?
Faydalı bir yazı olmuş👏🏻 bilmeyenleri temel olarak yönlendirebilecek nitelikte. Ben düzenli spor yapıyorum ve beslenmeme çok dikkat ediyorum. Bence herkes mutlaka yapmalı. Ruh haline varana kadar nasıl muazzam etkileri olduğunu anladıklarında kesinlikle bağımlılık yapacak 💪🏻
uzun bır soru ve faydalı bır acıklama sunulmus yag ve kas kıtlesıne gore kılo belırlemenın ne demek oldugunu bılıyor ve kendımı profesyonel ellere teslım edıyorum :)
Cok sacma bir yazi benim yag oranim 14 fakat 17-18e kadar bir sakincasi yoktur ayrica dogru yag oranina ne bu yaziyi yazan kisi ne baskasi karar veremez dogru yag oranina aynaya baktiginda kafandan geçenler karar verir
Oturunca 1 parmak kadar göbek yemekten sonra da olur gazın tuvaletin varsa da olur regl dönemindeysende olur karşim 😂 fazla yağım yok. Zaten kilo alma çabasındayım
Çok haklısın ve evet ideal kilomdan azıcık fazlayim sanırım. Neyse spora başlıyorum. Düzenli beslenme alışkanlığı da edinmeye çalışıyorum. Çok şey yapmayayım o yüzden 😊
En İyi Cevaplar