Bir çok hastalığın oluşamasına dolaylı yoldan da olsa sebebiyet veren duygu; öfke. -Öfkenin yol açtığı stresle birlikte kalp sorunları -Sinirlendiğimiz veya korktuğumuz zamanlarda oluşan kas ağrıları ve baş ağrısı -Yine sinirlendiğimiz zaman mide asitlerinin ortaya çıkardığı bir sonuçla gastrit yani mide rahatsızlıkları -Psikolojiden en kolay etkilenen organlardan biri olan bağırsaklarda sorunlar -Öfke anlarında daha çok safra salgılanmasıyla karaciğer problemleri oluşabilir. -En önemlisi zihin sağlığını olumsuz etkiler. Ve bu da hem psikolojik, hem fiziksel sorunlar yaşamanıza sebep olur. Direkt olarak illa ki bir hastalık oluşacak, gibi bir şey söyleyemeyiz tabii ki. Ama dolaylı yoldan veya uzun vadede hasar verebilir. Sakin kalmayı başarabiliyor musunuz? Sinirli bir yapıya mı sahipsiniz?
Sağlığınız için en tehlikeli duygu: Öfke! Kolayca sinirlenen biri misiniz?
En olmadık şeylere öfkelenebilirim ama genel olarak çabuk öfkelenen birisi değilim. Güçlü bir psikolojiye de sahip olduğumu düşünüyorum. Fiziksel zararda öfkelenmem. Mesela boks maçında suratıma saydıran adamla maç bittikten sonra arkada oturup sohbet ediyoruz. Bazen oluyor ki adamın burnu kırılabiliyor ama 5 dakika sonra hiçbir şey olmamış gibi davranıyorsun. Buna da alışıyor insan ister istemez. Oysa yoldan bir adamla şakasına spor adı altında boks maçı yapsan ve adamın burnunu kırsan sana ciddi ciddi saldırır.
Yolda birisi omuz atsa ben ''Af edersiniz.'' der geçerim. Ama gururumun incineceği yerde öfkeme hakim olamam, dilim susmaz. Ama saldırganlık da olmaz.
Bu arada gerçekten de zihin sağlığını olumsuz etiler çünkü stresli olduğum zamanlarda günlerce şiddetli baş ağrıları çekebiliyorum ve daha ergin oluyorum. Unutkanlığa da neden oluyor.
@Kaslıfilozof Omzum omzuna değse işte. Kavga çıkarmak istemem hiçbir zaman. Hem karşımdakinin sağlığından olmaması hem de kişiliğime leke sürülmemesi yüzünden. Yani sırf bir omuz attı diye de kavga çıkarılmaz.
Tercih meselesi ancak eşit veya kusursuz olduğun olayda özür dileme hata yaptıysan dile bence :D İnsanların çoğu kibarlığı kızların çoğu centilmenliği hak etmez.
@Kaslıfilozof Problemli biriyle probleme girmek yerine basit bir özür dileyip yoluna devam edebiliyor iyi bir şey işte ne diye sorguluyon bu kadar :Dhe şurda haklısın ona omuz attı özür diledi baktı özür diliyor omuzuna güvenir özgüveni artar gider başkasına atar sonra baktı omuz attığı herkes özür diliyor yumruk atmaya başlar orda yasalar devreye giriyor ama malesef yasalarımız kavgaya karşı çok esnek sebebinine toplumsal bir sıkıntı olduğunu düşünüyorum toplum olarak ucuz sebeblerden kavga etmeyi çok seviyoruz hakimlerde türkiyenin yarısını içeri tıkmasın diye yasalarda esneklik söz konusu :D
Sünirlendirilirsem öfkeleniyorum. İyi bişey mi değil mi... Yeri gelirse iyü bişey bnce. Noldu resme, gittn mi alooo tık tık tık😃 https://i.hizliresim.com/WQVkmL.jpg
Çok kolay sinirlenirim. Hatta sinirden ağlarım. Bana bir bağırarak yeter de seni öldürürüm. O derece sinirliyimdir. Ama bu huyumu seviyorum. Gerçek arkadaşlarımı bulmamı sağlıyor. Hatta benim derlediğim topladığım biryeri ben dışında biri dağıtırsa yakarım dünyaları. Benim karışma dediğim şeye karışırsa onun külünü bile bırakmam. Sinirimi iyi anlatmışımdır. D
Ama bunun yanında samimiyimdir. Tatlı birisiyimdir. Kolay anlaşırım insanlara ama küçük bir hatanı gördüğümde böyle olurum. Tabii yarım saate kalmaz sakinleşirim.
Eskiden sinirli sayılan bir yapım vardı duygusaldım çabuk acırdım , bunun iki tarafı var hatta sevdiğim insanları kırınca geceleri ağlardım Şuanda mantığı oturttum duygusallığım kontrolüme girdi ve kendini geliştiren birine dönüştüm halada gelişiyorum tabi Bu çok önemli mantıklı biri olmak ve duyguları motivasyon için kullanmak pozitife çevirmek yoksa hayatın gidiyor.
Off tam da benim sorunuma değişmişsin. Ani parlamaların var bir anda 9.8 şiddetinde öfkeleniyorum bir o kadar da çabuk yatışıyorum ama neye yararki.. kontrol etmek zor
Bu yüzden fibromiyalji ye yakalandım. sonsuza kadar ızdırap verici ağrılarla yaşamak zorundayım artık. stres ve sinir cidden sinir sistemini harap ediyor. anladım fakat iş işten geçti😢
kolay kolay sinirlenmem. sinirim de saman alevi gibi söner. fazla sinir strese , stres de depresyona yol açar. sonra gelsin psikiyatrik tedavi ve antidepresan ilaçlar.
sinirli bir tip değildim taki şartlar sinirlenmemi gerektirene kadar😏 artık çokça sinirli bir insanım ve bu da mideme vuruyor ve bu yazılar doğru. çözüm insansız bir dünya
En İyi Cevaplar