kullandığımdandır kemiklerimde ağrılar var yorgun hissediyorum kendimi bu normal mi sizce? prednol 16 mg tablet kullanıcı yorumları neler? yan etkileri var mı?

kullandığımdandır kemiklerimde ağrılar var yorgun hissediyorum kendimi bu normal mi sizce? prednol 16 mg tablet kullanıcı yorumları neler? yan etkileri var mı?

Prednol 16 mg tablet kullanan biri olarak yorumumu söylemek isterim. Kortikosteroid adı verilen bir ilaç grubuna ait ve prednizolon etkin maddesini içeriyor. Bağışıklık sistemindeki bazı alerjik reaksiyonlara karşı işe yarıyor.
Kişiden kişiye yan etkileri de olabiliyor. Sabah 2, akşam 2 olmak üzere uzun bir süre kullandım. Hıçkırık çok yaşadım.
Kortizon, tanımlanamayan iltihapları, tanımlanıncaya kadar yavaşlatmaya ve bastırmaya yarayan steroidlerdir. Bunu neden aldığını söylememişsin ama, bir yeri bastırırken başka yere yığılarak beklenmedik sorunlar da ortaya çıkardığından yoğun ya da uzun süreli kullandırılamaz. Günde 5 prednol inanılmaz bir rakam ve asli doktorun dışında bir doktor da önerse kendi uzmanlık alanı olmayabilir ve asli doktorla haberleşerek, alevlenen bir durum için sadece o zamanlık geçerli doz artımı ya da ilaç önerisi yapabilir. Anlamlar ve talimatlar karışmış görünüyor. Kemiklerinde bir iltihap için verilmediyse, ancak şimdi kemiklerinde ağrı ortaya çıktı ise, kalsiyum çözülmesi yüzünden kırılganlaşma başlatabilir. Asli doktoruna mutlaka ulaşmalısın. Bu bir overdose olursa, fazla kısmı atmanı beklemek için hiç verilemeyen dönemi de olmak zorunda olur.
Benim ITP rahatsızlığım var ve bu işin uzmanından prof tarafından yeniden tedavi edililiyorum.benim aldığım prednol 16mg günde 5 tane ardarda mide hapı ile alıyorum ve kısa süreliğine düzelirse inş bırakacam.yalnız bende belimde ağrılar kemiklerimde ağrılar başladı bu ağrılar kötü bişey değil demi yani yan etkisi mi buda diye merak ettim.
Hemoglobin düzeyinin antikorlar nedeni ile saldırıya uğrayıp aşırı düşmesi izlenmediği durumda yani , bir kan testi sonunda bu karar alınmadı ise , baskılayıcı olarak kortizon bu miktarda fazla, kısa sure kullanmakla toplam kaç doz kasdedildiği de önemli. Kemik ağrısı , kortizondan sonra başladı ise bu da beklenmeyen yan etki , ancak önce varsa , kemik iliği kan hücresi üretemiyor demektir. Deride çok fazla kırmızı kanamacıklar oluşuyorsa , asıl doktoruna ulaşman gerekli .
2 senedir tedavi oluyorum daha önceleride kortizon kullandım ve değerlerim normale geldiği için korkulacak bişeyin olmadığını söylediler ve bende bıraktım.şimdiye kadar hiç kemiklerim ağrımadı yalnız bu kortizonları kullanmaya başladığım zamanlar her yerim ağrımaya başladı bunun yan etkisinden mi böyle acaba ? şimdiye kadar hiç günde 5 tane kortizon kullanmadım kendimi halsiz güçsüz ve kemiklerim kırılgan hissediyorum.bu ağrıların nedeni ilaçlar mı ?
Aşırı yüklenme gibi ya da diğer adı ile overdose görünüyor ama , benim dalım olmadığından ilacı bırak ya da devam et deme şansım yok . Çünki sen halihazırda dalında uzman bir doktorun tedavi çizgisindesin ve neden/sonuç ilişkisini o kuracaktır.
Bazen daha iyi sonuç içi daha kötü yaşam kalitesi göze alınır ama , bu açıkça hastaya söylenir.
siz doktorsunuz galiba.hemotoloji alanında türkiyedeen iyi uzman doktor olarak bildiğiniz birileri var mı ? peki bu 5 tane atmam bana ne gibi zararlar verir?eklem ağrılarım olacağını söylemiş doktor eğer çok zor durumda kalırsam 1 tane vermidon kullanabileceğimide söyledi.
birde yememe içmeme çok dikkat ediyorum yağ,tuz,un,şeker hiç kullanmamaya çalışıyorum.daha nasıl dikkat edebilirim sizce ?
Prof dr Mahmut Bayık .. telini netten bulabilirsin ... Söylediğin diğer konular , direk benim alanıma ait değil ve yönlendirici bilgi istiyorsun. Bunu sana doktorun açıklayabilir. Acıklamazsa , bu senin o durumda olmadıgına işarettir. Olan şeyi söyler olmayan şeyi söylemez bu alandaki doktorlar, şakası yok konunun .
çok teşekkür ederim cevaplarınız için
size bu konu hakkında özelden birşey sorabilir miyim doktorsunuz galiba ondan.
Merhaba siz benden fazla kullanmişsiniz size sormak isterim kafada basınç hissi yapıyor muydu?
Hocam bana günde 5 tane yazdılar Bu 5 taneyi bir andamı kullanıyoruz yoksa belirli bir saat aralığiylami günde 5 adet alıyoruz
Hocam ben 10 günlük kortizon hapı tedavisi göreceğim. İlk iki gün 5 -5 diğer iki gün 4-4 sonra iki gün 3-3 2 2 1 1 yarım son gün çeyrek hap. burnumdan koku alamıyorum diye verdi doktor bana çapa hastanesinde benim şimdi ilk kullanışım belimde ufaktan bir ayrı oldu.
Kafanda basınç hissi yarattı mı bu ilaç?
Bende günde 4 buçuk alıyorum kemiklerime zarar gelmesin diye ayrıca bir ilaç daha alıyorum suyun içine atılanlardan.
Kortizon başıma çok işler açtı. Dikkatli ol. Su içmeyi ihmal etme. Kemiklerine kesinlikle baktır diyorum.
nasıl baktırayım ki her türlü tahlil yapıldı öyle ilaca başladım daha 3 gün oldu ama ben bu ağrılardan korktum yani yan etkisinde varsa iyi yoksa diğer türlü kötü
Cevap
5Cevap
İyi akşamlar ben prefnol içiyorum 5 le başladım şu an 3 içiyorum vücutta ödem intihap varmış gözleri me vurdu ödem gözlerim de ödem çıkmış ti bu ilaç iceli şişkinlik hissediyorum ve ağzımı n içinde dilim yara oldu hiç bir şey yeyip içemiyorum sadece ılık sıvı dilimin derisi soyuldu gibi normal mi sizce ama dedavim in yarı si olmasına rağmen çok şükür gözlerim açıldı biraz tuza dikkat etmiyorum acaba dilim de ki yara tuz dan dolayı mı sırtım pıtırcık şeklinde küçük küçük sivilceler le doldu,😓 teşekkür ederim Allah razı olsun Allah herkese. Şifa versin
Evet yüksek doz uzun süreliyse evet ama ben de 4 ay çok 60 mg den başlayarak doz düşerek kullandım her gün ayran içtim yoğurt yedim ağrım olmadı ona dikkat et ayrıca sabaha karşı içmeye özen göster hormon dengesi için ve kesinlikle tuzsuz ye beslenme çok önemli çünkü ödem yapıyor geçici kilolar ama ben almadım dikkat ettiğim için. tüylenme ve yüzde şişlik oldu doz düştükçe yüzüm indi göbeğim indi hepsi geçici
Selam simdi nasılsınız. Ben arastirmadan sadece doktora guvenerek gunde 40 mg ile basladim. Meger doktor 1 yıllik tedavi planliyormus azar azar azalticakmis. Bilsem hic baslamazdim. Kan üre değerim tansiyonum artti kan hemogram tahlilinde PCT PLT NE WBC RDW... yukseldi. Ani kesmek cok tehlikeliymis haftada 2 mg dusuruluyormus. Ben simdi 6 ay bunu kullanicakmiyim cok moralim. bozuldu. Sadece CRP ESR dussun istemistim. Hiçbir semptomum yoktu. 5 mg bile dusuruyormus oysa.
kortizon hapı kullanmak iyi bir şey degil böbrekleri bile çürütebilir bence rahatsızlıgın neyse ona görebir üniversite hastanesine gitmeni öneririm
Sizde psikolojik yan etkileri oldu mu kafada yanma basınç yaptı mı ilaç?
ağrı kısmını bilmem de iki üç aya şişirmeye başlar
Kortizonun zarar verdiğini duymuştum.
Çok fazla değil mi ?
evet ama tedavimm böyle ve bende korktum ağrılarım olunca
kendim almıyorum zaten doktor verdi kontrollü alıyorum yan etkilerinde ağrı var mı onu hiç bilmiyorum
böyle konuları internet üzerinden bir doktor SORAbileceğim site var mı bldiğin
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?