Yaz geliyor, sivrisinek ısırıklarına karşı hangi önlemi alıyorsunuz, ısırıklar sonrası ne kullanıyorsunuz?

Evet yaz aylarına girdik, sivrisineklerin ısırmalarına karşı ne gibi önlemler alıyorsunuz veya sonrası için ne kullanıyorsunuz, en kolay yöntem olarak elektrolikit sinek kovucular ve vücut spreyleri kullanılıyor ancak sağlığımızı ne ölçüde etkiliyor?

Ben elektrolikit sinek kovucu kullanıyorum fakat kokusuz da olsa alerjimi ortaya çıkarttığını gördüm, spreyler ise günlük kullanımda derimi kurutmaya başlıyorlar.

Yine bir gece sinek ısırığı ile uyanıp buz ile şişliği indirmeye uğraşırken internetten en azından kaşıntıyı geçirebilecek bir şey var mı diye bakmaya başladım, çinlilerin karpuz kabuğunu kullandığını okudum, dolaptan bir parça karpuz çıkarttıp gömdükten sonra kabuğunu da dıştan soyup beyaz kısmını 10 saniye kadar dolaştırdım, 5 dk sürmeden kaşıntısı geçti 20 dakika içinde de şişlik inmişti.

Bunlar dışında (hergün evde karpuz olmayacağından) ısırık sonrası neler kullanılabilir, siz nasıl yapıyorsunuz?
Elektrolikit sinek kovucular
Sinek öldüren tuzaklar (Cızz)
Doğal sinek kovucular
Önlem almıyorum sonrası için krem, losyon kullanıyorum.
Önlem almıyorum sonrası için doğal kaşıntı gidericiler kullanıyorum.
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Yaz geliyor, sivrisinek ısırıklarına karşı hangi önlemi alıyorsunuz, ısırıklar sonrası ne kullanıyorsunuz?