DOWN SENDROMLU BENGAL KAPLANI DOWN SENDROMLU AYI DOWN SENDROMLU KÖPEK DOWN SENDROMLU KOYUN DOWN SENDROMLU AT DOWN SENDROMLU MAYMUN Sağlıklı bir insanda 46 kromozom bulunur. Bunun 47 olması durumunda kişi down sendromlu olarak doğar. Down sendromu sadece insanlarda değil, hayvanlarda da görülür. Fakat her hayvanın kromozom sayısı aynı değildir. Örneğin; bir keçinin kromozom sayısı 60 iken, bir devenin kromozom sayısı 70'dir. Hayvanlar, bu kromozom sayılarının dışına çıkarsa down sendromlu olarak doğar.
Onlar çok... çok özeller.. Daha önce internette görmüştüm, özellikle down sendromlu olan koalalar o kadar tatlı ki, fotoğraflarını ilk gördüğümde hayran kalmıştım. www.ajanimo.com/.../...evimli-Hayvan-Ajanimo-9.jpg Down Sendromlu olan insanların da bizden fazlası var eksiği yok. Onların topluma kazandırılması, ötekileştirilmeyi bırakıp, bir an önce kendi aramıza almamız gerekiyor.
Komşumuzun down sendromlu bir köpeği vardı. Çok anormal yürüyordu, yemek yiyemiyordu nerdeyse zaten 1 yıl içinde ölmüştü. :/ Amerikada çok görülüyor bu durum. Ama diğer hayvanları görmemiştim. :)
Pablo Pineda down sendromlu bir ağabeyimiz. Kendisi toplumun kötümser gözler ile bakmadan yetiştirdiği bir insan. Yeter ki onlara iyi gözle bakalım, onlar gibi dünyaya bakalım. Yok internette gördüklerim kadar.
En İyi Cevaplar