Arkadaslar yuzum asiri kuru. Ama sadece yuzum boyle. Vucudumun diger kisimlari degil. Her yeri fotograftaki gibi kepek kepek, pul pul soyuluyor dokuluyor resmen goz kapaklarim bile. Fotografta bile tam belli degil normalde daha fazla. Yuzumu saf suyla yikayip nemlendirici surmekten baska bir sey yapmiyorum. Cildiyeye de gittim nemlendirici verdi la roche posay cok kuru ciltler icin. Ama tam fayda etmedi kullanmasam asiri kuru oluyo. Surdugumde de tam duzelmiyo. Napmam lazim? Boyle olan var mi. Yasim da ufak daha.
Yüzüm neden böyle oluyor? Lütfen bir bakar mısınız?
benim cildim de aşırı yağlı keşke değiş tokuş yapılabilse :/ sen bence farklı doktora git cilt sorunlarında jel merhem vs. her zaman işe yaramayabiliyor. asıl sorun karaciğerden de olabilir.
0
1 Yorumla
Soran
+1 yıl
aslinda yuzumu herkes cok begenir cildimi falan krem suruyim hicbi kalmiyo sivilcem falan da yok cok sukur. ama surmeyince de boyle iste
kardeş git bir dermatologa, niye yoruyorsun ki kendini.. genelde cilt hastalıklarının kaynağı karaciğerdir, seboreik başlangıcı olabilir.. yorma kendini bence doktora git derim..
o zaman endrokrine sevkini iste belki hormonsal bir durumdur.. bazen cildiye yetersiz kalabiliyor.. benim 12 yılımı yedi cildiye, endrokrin 1 senede buldu çareyi..
seboreik baslangici olcagini dusunmuyorum cunku lise baslangicindan beri kendimi boyle biliyorum su an 18 yasindayim. sadece yuzumde cok kuruluk var. ellerim falan degil mesela. ellerim de cokkk vok soguklarda kuruyo biraz tek.
hayir la roche posay kuru ciltler icin nemlendirici verdi. ama cok yetersiz kaliyor. bunun kremlerin yaninda baska tedavisi yok mudur ilac vs. kremler cidden tam anlamiyla fayda saglamiyor. kremin yanina ek bir sey olsa iyi olur bence
ek olarak su içme alışlanlığını arttırmalısın.. ph değeri yüksek sular.. karacakaya vs.. sonra cildini biraz kendi haline bırakmalısın.. çok yüzünü yıkama, az yağlanmasına müsade et cildinin.. güneşte de fazla durmazsan çok güzel bir ek sağlamış olursun..
ya zaten gunde en az 3 litre su iciyorum. buna ek olarak cilde guzel gelen saglikli besinlerden bolca faydalanmaya calisiyorum. sadece sabah ve aksam yuzumu saf suyla temizleyip guzelce kurulayip ardindan nemlendiricimi uyguluyorum. makyaj tonik peeling vs vs baska hicbir sey yapmitorum yuzume. ama gene de kuru
işte onu demeye çalışıyorum yüzünü kendi haline bırakmalısın.. saf sudaki ph değeri 7 olabilir ama, çözeltileri ayarlıdır.. bir nevi kimyevi değeri vardır.. çeşmeden akan su ya da satın sular yağmur suyu değerinde olduğu için beden ona göre evrimleşmiştir.. sen kardeşini dinle biraz kendi haline bırak yüzünü. sabah normal su ile yüzünü yıkadığında kurulama kendi haline bırak kurusun yüzünde.. gün içerisinde teninin yağlanmasına izin ver.. flavonit ağırlıklı beslen, çilek arı poleni vs.. 12 yıldır cilt sorunlarım ile uğraşıyorum güven gerisini vücudunun akışına bırak..
Sakın siyah maske yapma sabun kullan ama saf sabun olcak ya da Hindistan ceviz ve yağı sür yatmadan önce her ikisinide onlar kesin değiştirir
0
2 Yorumla
Soran
+1 yıl
hindistan cevizi yagi aldim piyasada en iyisinden lifeco. gece yatmadan surdum sabah kalktigimda yanaklarim kirmizi kiemizj olmustu cok tuhaf. dokundu sanirim
saglikli yasama dikkat ediyorum cilde gelen guzrl besinleri falan o acidan sıkinti yok ve yuzume kimyasal falan hic surmem peelingmis falan. bir yikamak ve nemlendirici surmek
Başkası canını yaktı sende benimkini yakıyorsun. Ne diyelim peki o zaman. Ben de seni karmaya havale ettim işte. kalbim çok yandı çitlenbiğim taam mı ve sana küstüm 😔
Bak ben sana demiştim karşıklı iltifatlar yaparız sonra uçurtma yaparız kardan adam yaparız resim yaparız benim yapbozum ve oyuncaklarımda var hepsi senin olsun janjanlı çikolatam taammı 😌😅
Sürekli yüzünü nemlendirmek için bişeyler süre süre gözenekler isyan bayrağını çekmiş. Günde beş on defa ılık suyla iyice yıka bişeyde sürme. Gözeneklerdeki kirler pislikler çıkıyor.
Mümkünse bir ay kadar yüzüne hiçbirşey sürme. Sabah uyanır uyanmaz ılık suyla yıka ve yarım limonu yüzüne daire çizerek uygula beş dakika durduktan sonra tekrar yıka. Ve bir müddet fondöten kapatıcı pudra vs kullanma
Hindistan cevizi yağı sür düzenli olarak benimkide böyle maalesef
0
6 Yorumla
Soran
+1 yıl
ya paraya kiyip piyasa en iyisinden lifeco hindistan cevizi yagi aldim cok buyuk umutla. yuzume gece yatmadan once surdum sabah kalktigimda yanaklarim kirmizi kirmizi olmustu. alerji yapti dokundu sanirim. surmeye korkuyorum tekrardan
Biliyorum ya istersen cildiyeye git en sağlıklı yöntem bu. birde burada herles doktor maşallah herkes antrenör herkes dermatolok. Böyle insanlar yüzünden kendi cinsimden utanır oldum nasıl bir açlık bu ya rabbim
Haklısın ya doktorlar hic ciddiye almıyorlar benimde buna benzer bir iki cilt sorunum vardı devlet hastanesindeki kadın doktor o kadar ilgisiz ve sinirliydiki bir dovmedigi kaldi. Özele gidebiliyorsan bence araştır iyi bir doktora git
En İyi Cevaplar