#Wisconsin Üniversitesi'ndeki araştırmalara göre hayal kurmak insanın hafızanı güçlendiriyor ve üç boyutlu düşünebilme mekanizmasını geliştiriyor. #Kaliforniya Üniversitesi'nde yapılan araştırmalara göre de sık sık hayal kurmak yaratıcılığı ve olaylara kısa sürede çözüm getirebilmeyi sağlıyor.
Kimi insanlar gözlerini kapatıp hemen uyur, kimileri ise hayallerde koşturduktan sonra uyumayı tercih eder. Kimileri de gün içinde yaptıklarını ve sonraki gün yapacaklarını hesap eder. Peki siz bunlardan en çok hangisini yapıyorsunuz?
Gözlerimi kapattığım gibi uyurum.
Hayal kurmadan uyumam.
Gün içinde yaptıklarımı ve sonraki gün yapacaklarımı hesap ederim.
@CyclistMan kardeşim herşey çok doğru ama meditasyonun asıl amacı zihni gereksiz düşünceler ve hayallerden uzaklaştırıp durulaştırmaksa, demek ki hayal kurarken de çok abartmamak gerek. Yoksa kitap okurken ya da dikkat gerektiren başka işlerle uğraşırken hep gereksiz düşünceler beynimize hucum edip bizi oyalar ve dikkatimizi dağıtır. Hiçbir şey düşünmeden 3 dakika durmaya çalış, eğer ki aklına hiç bir düşünce gelmeden duramıyorsan durum kritik demektir hemen düşleri kısıp azaltmak gerekir :D :D
Sürekli hayal aleminde gezmek bir süre sonra insana zarar verip gerçek dünyayı unutturmaya başlar insana yani 😄 çok haklısın her şeyin bir sınırı olması lazım.
Sivildeyken uyurken düşündüğüm tek şey biran önce uykuya dalmak ve vucudumun growth hormonumu salgılaması onun yanı sıra ertesi günde gireceğim ağırlıkların hesaplamasını yapmak oluyordu :) askeriyede ise o günlerin gelmesinin hayalini kurmakla geçiyor :))
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Evet maalesef hayal kurmadan uyuyamam. Lakin keşke boş ve asla olmayacak hayaller kurmasam çünkü fazla abartıyorum bazen sabah ezanına kadar uyuyamıyorum. Daha yararlı, doğru, muhteşem ötesi hayallerim de var ama onları gerçekleştirebilecek en ufak bir adım bile atmıyorum :( Onları hep gözardı ediyorum. Kendimden nefret ediyorum :(
üniversite yurdunda gece yarısı öyle acıkmıştım ki.. heryer kapalıydı, herkes uyumuştu... kampüsün marketine girdiğimi bütün salam sosis sucuk peynir çikolotaları mideme indirdiğimi hayal ettim... ardından rahatladım ve uyudum... hayaller karın doyurmaz ama yine de işe yaramaz denilemez.
En İyi Cevaplar