regl sonrası ilk olarak normal abdest alıyorum. bazıları diyor ki gusül abdesti niyeti et ama normal abdest al.
Baştan sona detaylarla beraber abdesti anlatır mısınız?
Baştan sona detaylarla beraber abdesti anlatır mısınız?
güzel kardeşim git kitaplardan hocalardan al bilgiyi Burada mezhebine uymayan bilgiler alabilirsin ya da yanlış bilgiler benim bildiğim önce gusül alınır sonra da normal abdest almak zorunda değilsin ama alırsan mükafatı çok olur diye biliyorum yinede dediğim gibi buradaki bilgilere itimat etme
Güzelce yıkan
Sonra niyet et boy abdesti al
Niyet ettim cenabetlikten çıkmaya uydum hazır olan imama diyip
teşekkür
güzel yıkanıp temizlendikten sonra, gusul abdestine niyet edip 3 kere ağzına su alıp iyice başını dikerek gar gara yapar gibi. 3 kerede burnuna su çekiyorsun.. ve bolca her yerine su döküp çıkıyorsun. yani ayrıyetten namaz abdesti almana gerek yok canaım
İlk önce normal abdest alıyosun sonra niyet edip gusül abdesti alıyosun temizleniyosun bu kadar
sağol
Cevap
2Cevap
ben bunu cok arastirmistim butun hocalarin anlatimlarini dinlemistim youtube dan sende oyle kimsenin dedigine bakma
ne sonuca ulaştın peki? sen nasıl yapıyorsun? araştırırım ama şu an duşa girip abdest almam lazım çıkınca araştırabilirim. Şimdilik kendi yaptığını anlatır mısın?
once normal abdest alip sonra gusul diye biliyorum ben
teşekkür ederim
Farz olan gusuldur, gusul alirken normal abdest almak sunnettir
yani gusul alırken normal abdest derken önce normal sonra gusul dimi
Gusül abdesti alıcan. Gusül abdestinde de zaten devamı normal namaz abdesti gibi. Sonra tüm vücut
Gusul abdestine niyet et hicbi yer kuru kalmayana kadar dus al uc kez agzina uc kez burnuna su cek sonra istersen bir kelime i sahadet getir o kadar
ilk normal demis herkez tam tersi ilk gusul alinir daha sonra namahrem yerleri ortulup abdest alinir bole olcak
ama bazıları normal diyor bazıları gusul
ayrıca neyle nasıl örteyim ki
insternette bak videolu anlatim var
ilk normal alıyosun sonra gusül alıyosun
sağol
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar