Annemin elleri çok çatlıyor kanıyor geçmiyor nasıl geçer önerilerinizi ve neden olduğu hakkında bilgi verirmisiniz
Geceleri uyuyamiyor çok kötü durumda
Geceleri uyuyamiyor çok kötü durumda
Geçmiş olsun.
Ellerde kuruma ve çatlama problemi hemen hemen her zaman çevresel faktörlerin etkisiyle oluşur. En çok yıkadığımız uzvumuzdur. Zararlı maddeler içeren kalitesiz sabunlar cildin yağını ve nemini alır götürür. Eller sürekli yıkandığı için kendini nemlendirme süresi bulamayan cilt kurur ve çatlar. Sadece kalitesiz sabunlar bile cildin kurumasına neden olurken diğer yandan bulaşık deterjanlarına maruz kalan el derisinin kuruması gayet olağandır.
Eller için iyi gelen en bilindik çözüm salatalık kürüdür. Salatalık suyu ile her gece yatmadan önce ellerinizi ovabilirsiniz. 10 dakika ovduktan sonra sabunlar yıkayabilirsiniz.
Bir cezve içinde 1 tatlı kaşığı balı eriterek içerisine 2 çorba kaşığı kadar susam yağı ekleyin. Ardından 1 çorba kaşığı badem yağı ve yine 1 çorba kaşığı gliserin ilave edin. Krem kıvamına getirdiğiniz karışımı bir kavanoz içerisinde muhafaza edebilirsiniz. Elde ettiğiniz kremi gece uyumadan önce ellerinize masaj yaparak uygulayın ve pamuklu bir eldiven giyin. Sabah kalktığınızda ellerinizin yumuşacık olduğunu göreceksiniz.
NOT: Soğuk sudan kaçınılmalıdır.
EİG için teşekkür ederim.
sigara iciyomu? bak seç al 1 liraya git bir vazelin bide bulaşık eldiveni al şu beyaz ince olan iyice eline sürsün elekrtikli sobaya tutsun ısınsın ve eline yedirsin sonra eldiveni tekip uyusun sabaha yumuşar bide orda arko nem el kremi car sabah yikafiktan sonra eline sursun o daha kibar gun boyu elinde kalabilir
bak fazla görmedim bende benim gibi var mi diye tecrübe edinmek için sordum benimdr başımda böyle bir dert var elim çatlıyor kanıyor enteresan bir şekilde sigarayi kıstım ve yazdığımi yaptım geçti kime sorsam sigara öyle yapmaz. diyo ama bende böyle etkisi oldu
ay ya ne güzel insansin.
cok bulasik yikiyosa elde veya suda çok kaliyosa olur. deterjan çeşitleride catlayip kanamasina neden olur. herhangibi nemlendirici krem kullanmasi iyi gelir. temizlik yapacagi zamanlarda eldiven kullansin mümkün oldugunca.
Babamda da aynı sorunlar vardı. Doktora gitti ve egzama çıktı şu an krem kullanıyor. Bekletmeyin doktora gidin
Cevap
1Cevap
Ben doğuda askerlik yaptım cok soüuk olmasından dolayı benim ellerimde oyle olurdu öyleki kan damlardı elimden farketmezdim vazelin kullanırdım bir kac güne gecerdi acıda yaralarda pamuk gibi olurdu eller bir denesin derim
Egzama vardır belki bir doktora gitsin. Eğer egzama değilse de elini ev işlerinden biraz uzak tutsun ve sürekli ellerini nemlendirsin
yaa gördüğüm en güzel soru bu 😍 bence bir cildiyeye gidin siz onlar krem falan verir uyuyamiyorsa normal kremler ise yaramaz belki
Egzama mi? Doktora gotur.
Degilse aloe verali el kremlerinden al
cildiyeye görünsün bence
Fazla oluyorsa cildiyeye götür
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar