Bence corsal. Çok kötü grip olmuşum 😣😥 En iyi soğuk algınlığı ilaçları hangileri?

Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Bence corsal. Çok kötü grip olmuşum 😣😥 En iyi soğuk algınlığı ilaçları hangileri?

Mevsim dönümlerinde hava değişikliklerine dikkat edilmezse mutlaka soğuk algınlığı oluyor. Zaten dengesiz havalar da buna zemin hazırlıyor. :/ Peki en iyi soğuk algınlığı ilaçları hangileri?

Soğuk algınlığı denince ilk akla gelenlerden olan Nurofen Cold & Flu, etken madde olarak; 200 mg ibuprofen ve 30 mg psödoefedrin hidroklorür; boyar maddeler olarak quinoline yellow, sunset yellow ve titan dioksit içeriyor. 1 pakette 24 tablet bulunuyor. Reçeteli olarak satılan ilaç, grip, soğuk algınlığı veya sinüzit gibi hastalıkların seyrinde görülen burun tıkanıklığı, baş ağrısı, ateş, vücut ağrıları ve diğer ağrıların giderilmesinde kullanılıyor.

Bir diğer soğuk algınlığı ilacı olan Theraflu Forte, etken madde olarak; 650 mg parasetamol, 10 mg fenilefrin hidroklorür ve 4 mg klorfeniramin maleat içeriyor. 1 pakette 20 film tablet bulunan ilaç, grip ve soğuk algınlığına bağlı ateş, üşüme, vücut ağrıları, baş ağrısı, burun tıkanıklığı hapşırma ve burun akıntısı gibi belirtilerini azaltmaya yarıyor.

Soğuk algınlıklarında ilk başvurulan olan A-Ferin Forte, 650.0 mg parasetamol, 4.0 mg klorfeniramin maleat içeriyor. 1 pakette 30 tablet bulunan ilaç, normal reçeteli bir ilaçtır. A-Ferin Forte, burun akıntısı, nezle ve hapşırma, öksürük, burun-boğaz kaşıntısı, gözlerde sulanma ve kaşıntı, baş, boğaz veya kas ağrısı, vücut kırıklığı ve ateş durumlarında kullanılıyor.

Son olarak en iyiler arasında olan ColdAway Cold & Flu var. Etken maddesi 200 mg İbuprofen ve 30 mg Psödoefedrin hidroklorür olan ilacın 1 paketinde 24 adet bulunuyor. ColdAway Cold & Flu, grip, soğuk algınlığı ve sinüzit seyrinde gözlenen burun tıkanıklığı, baş ağrısı, ateş, vücut ağrıları ve diğer ağrılarda kullanılabiliyor.
En iyi soğuk algınlığı ilaçlarını senin için sıraladım. Bunları doktor önerisiyle kullanman gerektiğini hatırlatayım. Bu dönemde bağışıklığını güçlendirmek için C vitaminini de ihmal etme. Şimdiden geçmiş olsun. 😇
Soğuk algınlığına karşı hangi ilacın en iyi olduğu kişisel tercihlere ve semptomlara bağlı olarak değişebilir. Ayrıca, ilaçların etken maddeleri ve dozajları da farklılık gösterebilir. Hangi ilacın sizin için en iyi olduğunu belirlemek için bir doktora veya eczacınıza danışmanız önemlidir. İşte bazı soğuk algınlığı ilaçlarının adları ve yaygın olarak kullanılan bazı etken maddeler:

Dolorin Cold, soğuk algınlığı veya grip semptomlarına karşı kullanılan birçok benzer ürün gibi, semptomları hafifletmek ve rahatlatmak amacıyla kullanılır. Ancak, bu tür ilaçları kullanmadan önce doktorunuzun veya eczacınızın önerilerine uyun ve ürünün etiketinde yer alan kullanım talimatlarını takip edin. Ayrıca, Dolorin Cold'ın herhangi bir yan etkisi veya etkileşimi olabileceği için diğer ilaçlar veya sağlık koşulları ile etkileşimini kontrol etmek önemlidir.

Dolven Cold & Flu, semptomların hafifletilmesine yardımcı olabilir, ancak bu ilacı kullanmadan önce doktorunuzun veya eczacınızın önerilerine uyun ve ürünün etiketinde yer alan kullanım talimatlarını dikkatlice okuyun. Ayrıca, Dolven Cold & Flu'nun herhangi bir yan etkisi veya etkileşimi olabileceği için diğer ilaçlar veya sağlık koşulları ile etkileşimini kontrol etmek önemlidir.

Parasetamol, ağrı kesici ve ateş düşürücü bir etkiye sahiptir. Ateşi kontrol altına alarak ve ağrıyı hafifleterek semptomları rahatlatmaya yardımcı olur. Fenilefrin, burun tıkanıklığını hafifletmeye yönelik bir dekonjestandır. Burun kanallarının genişlemesine yardımcı olabilir ve solunum rahatlatıcı etkilere sahip olabilir.

İbuprofen: İbuprofen, ağrı kesici, ateş düşürücü ve iltihap giderici özelliklere sahiptir. Bu özellikleri sayesinde ateşin düşürülmesine, baş ağrısı, boğaz ağrısı, kas ağrısı ve diğer ağrıların hafifletilmesine yardımcı olabilir.
C Vitamini (Askorbik Asit): C vitamini, bağışıklık sisteminin desteklenmesine yardımcı olan bir vitamin olarak bilinir. Soğuk algınlığı ve grip dönemlerinde vücudun bağışıklık fonksiyonlarını destekleyebilir.

Baş ağrısı, diş ağrısı, adet krampları, artrit veya adet ağrısı gibi çeşitli durumlarda ağrıyı gidermek için kullanılır.

Parasetamol: Parasetamol, ateşi düşürmek ve ağrıyı hafifletmek için kullanılır.
Klorfenamin: Klorfenamin, antihistaminik bir maddedir ve burun tıkanıklığı, hapşırma ve gözlerde sulanma gibi alerjik semptomları hafifletebilir.
Fenilefrin: Fenilefrin, burun tıkanıklığını hafifletmeye yardımcı olan bir dekonjestandır. Burun kanallarının genişlemesine yardımcı olabilir.

Fenilefrin: Fenilefrin, burun tıkanıklığını hafifletmeye yardımcı olan bir dekonjestandır. Burun kanallarının genişlemesine yardımcı olabilir.
Klorfenamin veya diğer antihistaminikler: Bu maddeler, alerjik semptomları hafifletmek için kullanılır ve burun akıntısı, hapşırma ve gözlerde sulanma gibi semptomları azaltabilir.

Klorfenamin veya diğer antihistaminikler: Bu maddeler, alerjik semptomları hafifletmek için kullanılır ve burun akıntısı, hapşırma ve gözlerde sulanma gibi semptomları azaltabilir.

İbuprofen: İbuprofen, ağrı kesici, ateş düşürücü ve iltihap giderici özelliklere sahiptir. Bu özellikleri sayesinde ateşin düşürülmesine, baş ağrısı, boğaz ağrısı, kas ağrısı ve diğer ağrıların hafifletilmesine yardımcı olabilir.
Pseudoephedrine veya fenilefrin: Bu maddeler, burun tıkanıklığını hafifletmeye yardımcı olan dekonjestanlardır. Burun kanallarının genişlemesine yardımcı olabilirler.
Geçmiş olsun.
Gribe karşı bitkisel çözüm
Bir su ya da kupa bardağının içerisine sıcak suyumuzu doldurduktan sonra 4-5 tane karanfil, küçük bir parça zencefil ve küçük bir parça tarçın atıyoruz.
5 dakika beklettikten sonra 4-5 damla limon sıkıp, bir tatlı kaşığı bal ilave ediyoruz.
5 dakika daha beklettikten sonra karışımımız hazır hale geliyor.
Bolca kızılcık marmelatı ya da saf kızılcık suyu içiniz
Bu karışımı günde iki defa yapmamız durumunda hem 2-3 gün içerisinde gripten kurtuluruz hem de gribe yakalanma riskimiz azalır.
EİG için teşekkür ederim.
en iyisi novalgin iğnesi 2 3 saate kaldırıyor kişiyi ayağa feci acıyor birde bir ilaç daha karıştırıyorlar o zaman zaten tam oluyor
korkuyorum iğneden hele novalgin çook korkunç
evet bacak kalça yarım saat servis dışı kalıyor boğazların sağlamsa soğan sarımsak acı ye terlemeye bak başka türlü atamazsın hastane olmadan
Soğuk algınlığı ilacı istiyorsun, grip olmuşum diyorsun. Önce bir ayırt et ona göre ilaç kullan, yoksa kullandığın ilaç işe yaramayabilir. 😣😣 Semptomlardan bahset sana ne olduğunu söyleyeyim 😌
grip diyeyim o zaman semptomlar ağırlaştı çünkü öksürük hapşırık burun akıntısı ve vücudumda ağrı ve halsizlik var
Bu bahsettiklerin soğuk algınlığında da olabilir, ateşin çıkıyor mu? Veya boğaz ağrın var mı? Şimdilik ilaç kullanmak yerine bitki çayı da içebilirsin 😊
ateş yok boğaz sabah kalkınca aciyor ve geçiyor
Eğer sadece sabah oluyorsa yüksek ihtimalle gece boyunca ağızından nefes aldığın için oluşan kuruluktandır. Benim tahminimce grip değilsin ki umarım değilsindir, grip illet bir şey. 😣😣 Soğuk algınlığına uygun bir ilaç kullan veya bence sağlıklı besin ve bol sıvı tüketimiyle atlat, bitki çayları oldukça yardımcı olacaklardır. Geçmiş olsun 😷 😊😊
Ilac felan önerememde agri kesici felan yut istersen ya da bol bol bitki cayi ic bir kac güne biseyin kalmaz
Cevap
9Cevap
Geçmiş olsun. Bünyeden bünyeye değişiyor sanırım ama bana nurofen çok iyi geliyor.
Sanırım haklısın , ilki gündür titreme Ateş halsizlik var Nurofen kullandım toparlandım fakat hastaneye ayak üstü uğradım işi sağlama almak için bana kataran adında saçma bir ilaç verdi ve şu an yine berbat haldeyim sanırım yine yanlış bölümden mezun olan bir arkadasa den geldim :))
katarin.. 1 tane al 2. sinde iyilesirsin:) gecmis olsun.
saol
Apireks cold bennce. ama gribin ilaci olmazki.
apireks kullandım faydasını görmedim.
Benical Cold diğer ilaçların tümünü döver!
Katarin iç canım geçmiş olsn
saol tskkrler
Köpek gibi terlemen gerek bebeyim
erkeğin orspusu doğru yorum yap!
bana gore en iyisi teraflu
A-ferin biliyorum tek
O kadar çok ilaç var ki ne söyleyim ki
bol bol su için arkadaşlar bol bol su
nurofen klamoks 1000 ve istirahat
tylolhot
Katarin
Nurofen etkilidir..