+1 yılZencefil, zerdeçal ve karanfil toz şeklinde karıştır (aktardan bulabilirsin) (zencefil ve zerdeçal gramajı eşit, karanfil az olsun) sabah ve akşam bir tatlı kasigi iç, bogazlarin icinse sicak suya bir kasik bal, limon karistir iç, arada sicak su torbasi yatagin icine koy, sımsıkı giyin ve terle.
20 Yorumla
En İyi Cevaplar
+1 yılGeçmiş olsun.
Soğuk Algınlığına Ne İyi Gelir?
Soğuk algınlığına karşı bitkisel çözüm
Bir su ya da kupa bardağının içerisine sıcak suyumuzu doldurduktan sonra 4-5 tane karanfil, küçük bir parça zencefil ve küçük bir parça tarçın atıyoruz.
5 dakika beklettikten sonra 4-5 damla limon sıkıp, bir tatlı kaşığı bal ilave ediyoruz.
5 dakika daha beklettikten sonra karışımımız hazır hale geliyor.
Bolca kızılcık marmelatı ya da saf kızılcık suyu içiniz
Bu karışımı günde iki defa yapmamız durumunda hem 2-3 gün içerisinde gripten kurtuluruz hem de gribe yakalanma riskimiz azalır.
Soğuk Algınlığı Çorbası;
Soğuk Algınlığı çorbasının tarifi:
Malzemeler,
1 limon suyu,
1 adet kuru soğan,
3 adet havuç,
6 yemek kaşığı taze rendelenmiş zencefil,
3 adet kereviz,
5 diş sarımsak ve
Yarım lahanadır.
Öncelikle bu çorbanın yapılışı için işe lahana, kereviz, havuç ve soğanı doğrayarak yarım saat boyunca tencerede ağzı kapalı şekilde haşlamak gerekmektedir.
Sonrasında, rendelenmiş sarımsak ve zencefil de eklenerek yaklaşık 5 dakika daha beklenmelidir.
Son olarak ocaktan alınan işlem, blenderden geçirilerek ve içerisine limon suyu da katılarak tüketildiğinde çok etkili bir şekilde gribi kısa sürede yok edecektir.
- Yarım bardak ılık suya, yarım çay kaşığı tuz atıp, karıştırın. Bu karışımı burnunuza çekin.
Tuzlu su, hem tıkanıklığı giderir, hem de sinüslerde oluşan bakterilerin ölmesini sağlar.
Tuzlu suyu biraz fazla yapıp, gargara da yapabilirsiniz.
Sıcak Havlu Kompresi :
- Yüzünüzü yakmayacak şekilde havluyu ısıtın. Bu sıcak havluyu, günde 3 ya da 5 defa yüzünüzde bekletin.
(Ağzınız ve burnunuz açık kalacak şekilde) Sinüzleri gevşetip, rahat nefes alıp vermenizi sağlayacaktır.
Hem rahatlayıp, hemde tıkanıklıktan kurtulacaksınız. Soğuk algınlığına terlemek iyi gelir mi sorusuna cevabım budur.
Yaklaşık 1 Su bardağı kaynar suya tatlı kaşığı veya 1 poşet adaçayı koyarak 10 Dakika demlendirin. (kaynatmayın).
Uyarı: demlenme süresi dolduğunda bitkiyi daha fazla suda bekletmeyin mutlaka süzün..
Gargara için hazırlanan 1 bardak adaçayı 48 Saat bozulmadan bekleyebilir.
Elde edilen su ile günde 2-3 kez gargara yapın. Özellikle akşam yatmadan önce ve sabah evden çıkarken mutlaka 1-2 kez gargara yapılmalıdır.
Elucef Plus iyi gelir ayrıca.
48 Yorumla
Gizli Soran+1 yılEvde bal ve süt var onları karıstırsam olurmu bu cok karmasık :D
- +1 yıl
Derdinize çare olmaz. Sadece boğazlarınızın yumuşamasını sağlar. Öksürüğe faydası olur.
- +1 yıl
- Yarım bardak ılık suya, yarım çay kaşığı tuz atıp, karıştırın. Bu karışımı burnunuza çekin.
Tuzlu su, hem tıkanıklığı giderir, hem de sinüslerde oluşan bakterilerin ölmesini sağlar.
Tuzlu suyu biraz fazla yapıp, gargara da yapabilirsiniz.
Sıcak Havlu Kompresi :
- Yüzünüzü yakmayacak şekilde havluyu ısıtın. Bu sıcak havluyu, günde 3 ya da 5 defa yüzünüzde bekletin.
(Ağzınız ve burnunuz açık kalacak şekilde) Sinüzleri gevşetip, rahat nefes alıp vermenizi sağlayacaktır.
Hem rahatlayıp, hemde tıkanıklıktan kurtulacaksınız
Yaklaşık 1 Su bardağı kaynar suya tatlı kaşığı veya 1 poşet adaçayı koyarak 10 Dakika demlendirin. (kaynatmayın).
Uyarı: demlenme süresi dolduğunda bitkiyi daha fazla suda bekletmeyin mutlaka süzün..
Gargara için hazırlanan 1 bardak adaçayı 48 Saat bozulmadan bekleyebilir.
Elde edilen su ile günde 2-3 kez gargara yapın. Özellikle akşam yatmadan önce ve sabah evden çıkarken mutlaka 1-2 kez gargara yapılmalıdır.
Gizli Soran+1 yılCok tesekkurler uygulayacagim yardiminiz icin sagolun bayagi detayli anlatim yaptiniz :)
- +1 yıl
EİG için teşekkür ederim.
Gizli Soran+1 yılAsıl emeğiniz için ben teşekkür ederim. Şu an iyilestim gecici bir durummus 😊
- +1 yıl
Tekrar geçmiş olsun.
- +1 yıl
Asallah neguzel bilgiler vermissiniz
Ekinezyalı çay iyi geliyor, hem de bağışıklık sistemini güçlendiriyor. Taze soğan da iyi bir ilaçtır ama şifayı kapmadan önce tabi bunlar, şifayı kaptıktan sonra ballı, karabibierli sıcak bi şeyler iç bence.
10 Yorumla
+1 yıllinkosin novalgin vurul bişeyciğin kalmaz;)
03 Yorumla- +1 yıl
bişey değil yarın yaptır vitaminde kattır şimdiden geçmiş olsun
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
60Cevap
tayloth ve limon , aynı şekil sıcak suya karıştır limonu sık içine ama bir tane limon olacak :) faydasını mutlaka görürsün.
21 Yorumlailaçları var yalnız doktora gitmen gerekiyor. c vitamini alabilirsin eczaneden. adaçayı iç günde 1 tane.
13 Yorumla- Sağlık konusunda 15,3b cevap paylaştı.
+1 yılAtlatırsın bence.En ufak şeyde ilaç almak doğru değil zaten.Kışın soğuk algınlığına karşı hangi vitaminler alınmalı link
10 Yorumla Elucef plus ılık suya atılıyor tablet 12 saatte bir alıyorsun 2 gün bilemedin 3 gün kullan hiçbişeyin kalmaz. Bünyene göre değişir ama bu antibiyotik olduğundan birkere kullanmaya başlarsan bitirene kadar içmen gerekir, hastalığın geçse de
05 Yorumla
+1 yılçerkeslere ait olan kalmıkşey soğuk algınlığına birebir :) bide ballı limonlu çay veya nane limon da iyi gelir.. bir an önce iyileşirsinz inşllah , geçmiş olsun :)
02 Yorumla- +1 yıl
ne demek :) rica ederimm :)
Sağlıkçı olarak ilaç kullanmanı tavsiye etmem. Mandalina portakal limon gibi vitamin deposu meyveleri yemen daha iyi olur ayrıca dinlenmen hastalığın gidişatını değiştirir
10 Yorumla3 su bardağı ile nane limon iç. Öksürüğe ise çörekotunu cezvede kaynat iç. Veya zencefil balı karıştır ye :) ama nane limonu kesin iç sonra yorganın altına gir terle sabaha bişeyin kalmaz
10 YorumlaNane kaynatın ılıyınca içerisine bal ve limon katıp bolca için. Ayrıca Aferin Tablet hap alın geçmiş olsun. Saygılar
12 Yorumla- +1 yıl
Teşekkürler
Sağlık konusunda 3,2b cevap paylaştı. Gripsen 1 haftada geçer. Ne yaparsan yap. Anti gribal ilaçlar almalısın. Üst solunum yolu enfeksiyonu olmamak için.
10 Yorumla
+1 yılbir aspirin alın. duş alın. uzun kollu biraz kalın bir penye sweat giyinin terleyin. ateşinizi ölçün yatmadan önce.
00 YorumlaDondurma ye ve uyu kat kat battaniye yorgan at üstüne iyice üşü önce hattanilik bir duş al birde
02 Yorumla
+1 yılAferin veya katarin fort ic. ve nane limon kaynat ic
16 Yorumla- +1 yıl
Suanda nane limon içiyorum yeni basliyor. Yarinda bu haplardan alırım. Teşekkür ederim
- +1 yıl
Rica ederim. gecmis olsun. ama ikisini de alip icme. birini al. ikisi agir gelir. misal aferin olabilir. ama uyku yapar bilesin.
- +1 yıl
Katarin alırım o zaman
- +1 yıl
tamam. sen bilirsin. hemen hemen icerikleri ayni. ama isim degisik sadece o kadar.
- +1 yıl
Teşekkür ederim 😊
- +1 yıl
Rica ederim.
mercimek çorbası+nane limon+terleme... günde ayaktasın..ilaç kullanmana gerek bile yok.
10 YorumlaKarabiber, limon, zencefil, bal ve sıcak su karışımını içebilirsiniz
00 YorumlaSağlık konusunda 331 cevap paylaştı. Geçmiş olsun öncelikle. Bol bol dinlen ve C vitamini almaya çalış. Kimyasal ilaçları tavsiye etmem o yüzden doğal bitkilerle atlatmaya çalış
13 Yorumla- +1 yıl
Sinavada çalışıyorum hic iyi olmadi bu. Gecer insallah bir an önce teşekkür ederim 😊
- +1 yıl
Bakalim 😊
Sağlık konusunda 634 cevap paylaştı. limon suyu portakal soğan sarmısak biber acı bu grip soğuk algınlıgına ıyı gelır ballı zencefil bide
00 Yorumla
+1 yılıhlamur çayı+limon
bal+zencefil+limon
dene bunları kesin iyileşirsin biran önce010 Yorumla- +1 yıl
şimdiden teşekkürünü et iyi gelicek çünkü :D
- +1 yıl
banane ben peşin çalışırım :D önce teşekkür bizde :D:D
- +1 yıl
anladık onu 1 aydır öğrendiğim bildiğim bişey bu ahaha:D ama ben teşekkürümü isterim hatta ve hatta en iyi cevap bile isterim anında iyileşirsen:))
- +1 yıl
ben anlamam kanks kunks ya gitmeyiver ozaman işe:D
- +1 yıl
wuuu bir şirketin ceo su ile sohbet ettik demek desene asdasfa:D
fantazıye kacma bence at bır aferın yada kongest kurtul :D
00 Yorumla
+1 yılaferin fort, theraflu, benical cold , iburamin cold.. evdeki yöntemler nane limon bitki çayları
12 Yorumla- +1 yıl
Deneyeceğim. Teşekkürler 😊
- +1 yıl
teşekkürlerr:)
+1 yılIlıktan sıcak suya veya süte bir tatlı kaşığı bal katıp bardakta karıştır iç buda çok iyi gelir geçmiş olsun
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılhiç unutmam aferin halszlik ve ateşimi 1 2 saatte gecrmisdi :)
08 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılaynn bir kursun döktur :D saka maka insanlar brz dikkat cekici biri gordugnde masallah dese böyle olmaz :P
Cevap sahibi+1 yılaynn sk sk hasta oluyosan bir sey daha önerm kullandgn esyaların üstünü kapat misal tuz seker hp agzı kapalı olsn dis fırcan bardagn falan hepsini yatmadn önce iyice sarmala :)
Cevap sahibi+1 yıl3 harfliler hakknda bisey :)
Cevap sahibi+1 yılbir ara üst üste 3 hastalk falan gecrdm ne blm uyguladgmda snki işe yaradı
- Sağlık konusunda 1,8b cevap paylaştı.
+1 yılAntibiyotik almadan kolay kolay atlatamazsın.Dinlenmende şart.
00 Yorumla toz zencefil yada yaş zencefil .toz ise bir kasık sıcak suya koyup iç yaş isede kaynat iç...
10 YorumlaElıf hanım soguk algılıga taylot ıc toz yanı bol bol meyve ye gecmıs olsun bıseye ıhtıyacın var mı elıf hanım
00 Yorumla- Sağlık konusunda 369 cevap paylaştı.
+1 yılBol limonlu sıcacık mercimek çorbası olsa da içsek geçmiş olsun sana
10 Yorumla
+1 yılIhlamur, portakal, mandalina, sıcak çorba. İlaç istiyorsan parol
11 Yorumla- +1 yıl
Teşekkür ederim
+1 yılşu soruyu ben sorsam 5 tane cevap gelmezdi aq. :D
geçmiş olsun :D01 Yorumla- +1 yıl
hunharca güldüm şu an ahahahahahah:D:D
+1 yıltaylot it üstüne yorgan çek kalkancı bir banyo yap terlemiş olucan sonra teşkkür edersin :D ya da eic seçebilrisin :D
00 Yorumlaevet sıcak bısyler ıc bıraz da terlemeye calıs
gecmıs olsun :)11 YorumlaSagol.
+1 yılyumurtanın akıyla sarısını ayırıyosun. sürmüyosun bile
02 Yorumla- +1 yıl
aynen:D
+1 yılayağa limon sürmek çok iyi geliyor diye duydum bir araştır istersen
11 Yorumla- +1 yıl
Bir bakiyim
- Sağlık konusunda 1,3b cevap paylaştı.
+1 yılTaylot iyi gece bilir. Nane limonda iyi geliyor diyorlar.
00 Yorumla
+1 yılzencefıl... nane lımon cayları
08 Yorumla- +1 yıl
: ) cıddı mısın sen :) annende mı oynuyor.. .)
sabaha ancak kalkar galıba bu ıs sana kaldı.. - +1 yıl
kurban olsunlar annene yaa :D ne yapsın kadıncagız gunun stersını ondan cıkarıyor :.. onların zamanında candyler falan yoktu kı :))
- +1 yıl
sarjı bıtmeden sana sınyal veremıcek demek kı : )
sonra demesın elıf kalk kız sunu sarja tak dıye :)
uzuldum yaa cıceksepetı. comdan sana cıcek yerıne nanelımon gonderıyım mı annen kalkana kadar gelmıs olur :D - +1 yıl
anneler bıtanedır tabıııı bıtanedırr oo :)
sarar tabı yaa bı benı sarmadı cunku hıc oynamadım :) kıskanılan anneyse herseye deger :D
Gizli Üye(30-35)+1 yılbir tane nurofen iç sonra üstünü ört güzelce terle sabah kalkıncada ılık duş tamam :))
00 YorumlaMeyan Kökü tek geçerim
03 Yorumla1 tane minoset iç kendine gelirsin.
10 Yorumla
+1 yılNane limon yap ve evi havalandır
10 Yorumlanane limon iç iyi gelir bayağı
00 Yorumla
+1 yılAcil' e git ve yarın için bir rapor al :)
01 Yorumlabol bol C vitamini tüket vesıcak şeyler tüket...
10 Yorumlanurofen ya da tylolhot
02 YorumlaBen ölüyorum iki gundur a-ferin aldim iyilestim
03 Yorumla
+1 yılIhlamur, sık sık için ve hava alın
10 Yorumla
+1 yılgece aç klimayı önünde uyu :D
01 Yorumlabilmiyorum ben bir haftadır çekiyorum :))
02 YorumlaGecmıs olsun =)
+1 yıltayloth!
10 Yorumla
+1 yılIhlamur..
10 Yorumla
+1 yılduş al evela
13 Yorumla- +1 yıl
Duş almıştım o zaman bu kadar kötü değildim şimdi daha kötüyüm yinede teşekkürler
- +1 yıl
gripin al bir tane. gir yorganın altına terle
- +1 yıl
Teşekkür ederim 😊
+1 yılGreyfurt
12 Yorumla- +1 yıl
Çıktı mi ki
- +1 yıl
Bilmem limon takıl
- Sağlık konusunda 328 cevap paylaştı.
+1 yılKatarin. Garanti
10 Yorumla
+1 yılarkana kalin bir şeyler al
00 YorumlaSoğuk algınlığına şalgam iyi gelir
00 Yorumla
+1 yılNane limon, ballı süt.
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılsıcak çorba sıcak banyo
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılbiber gazi iyi gelir :)
02 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılnezle olmussun arkadasim burun akintin varsa ii gelir bizzat ben deniyorum ne vat ne. yok goturuyor rahatliyorum iyi geliyor :)))
Sağlık konusunda 385 cevap paylaştı. Karabiberli bal.
10 YorumlaSağlık konusunda 505 cevap paylaştı. ıhlamır+c vitamini..
10 Yorumla
+1 yılZencefilli limon birazda nane
00 Yorumla
+1 yılTylol hot
10 Yorumlataylot :D
10 Yorumla- Devamını Gör (17)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem