Ben bu yavaş ilerleyen tip icin sordum.
Bir şizofren olduğunuzdan şüphelenseydiniz, ailenize söyleyip, bir kliniğe gider miydiniz?
Ben bu yavaş ilerleyen tip icin sordum.

Kişi kendinin doktorudur.. once hastalikli oldugunla ilgili bir supheye dustugunde onun derinine inersin.. sebeplerini ve nedenlerini bulursun.. daha sonra onlara yavaş yavaş şifa yollarsin.. unutma herşey zihinde biter.. hasta olduğuna hiçbir zaman inanma.. yenmeye calis.. daha iyiye Gidiyorum de.. ve meditasyon yap..
saol da ven hasta degilim 😄
Hasta olanlara yazdım zatı :D
kimseye söylememe gerek yok aklım hala yerindeyse giderdim
şizofren olduğuma eminim bunu anneme söylediğimde benden ve anlattıklarımdan korkmuştu, ben de şaka yaptığımı söylemiştim
bir uzmana gittin mi?
Söylemesen de etrafindakiler bir sekilde fark ederdi.
Ben anneme söylerdim sadece.
Cevap
23Cevap
Doğru söylüyo ben kendimle konuşuyorum ama şizoıfrenim diye hiç bizaman demem dememde çünki herkes kendiyle konuşuyo zaten. ama kendimden yardım alıyorum deist olmam falan ortak kararımız. sevdiğim kız vardı ya da sevmediğim nese vardı işte. sonra ayrıldık XD
Söylemezdim kesinlikle. Ya şizofren olduğumuzdan şuphelenirken aslında çoktaan ileri derecede şizofren olduysak :) Ailemiz , dünyamız işimiz Hepsi sizofrenik kurgularımızsa
kafa guzelse bozmayalim diyosun 🙄
Şizofren işin içinde varsa tek başına kolayca kabullenecegini sanmıyorum insanın. Toplum baskısı deli yaftası derken kararsızlık içinde daha da şizofren olabilir, kendi kurduğu sizofrenik dünyada kaybolabilir gibi geliyor bana.
Tabii tek başına durumu göğuslemesi gerekiyorsa.
bence de deli etiketi korkutan bir etken
Bir şizofrenin şizofren olduğundan şüphelenmesi oldukça sıradışı bir durumdur. Acaba deliriyor muyum diye düşünüp huylandığın sürece delirmediğinizden büyük bir olasılıkla emin olabilirsiniz.
İstisnalar vardır elbet ama kaideyi bozmaz.
hafizasindaki cevap veremedigi bosluklari goz ardi etmezse, asiri paranoyak sorulara takildigini farkediyosa, kisi tam sizofren olmadan gorebiliyodur bunu belki. Yani olay kabullenememe reddetmeyse "bisey yok ben iyiyim" diye icini rahatlatmak yerine, kendinden daha cok önemsediği ailesini hatirlamasi "ya varsa?" demesini saglayabilir belki.
Her konuyla ilgili her sonucun oluşabileceği bir ihtimaller listesi çıkartmak mümkün. Bu ihtimallerin var olması gerçekleşme olasılıklarının yüksek olduğu anlamına gelmiyor.
gercek olma ihtimaline gore soruyorum ve bu ihtimal yok diyemeyiz
Gözardı edebileceğiniz kadar düşük bir ihtimal. Gününü bugün kafama göktaşı düşebilir mi diye geçiyorsun değil mi..
yahu yokusa surmek icin nasil uc ornek verecegini sasirmissin. kalsin sen cevap vermesen de olur.
Peki ben duymak istediğini söyleyeyim sen de mutlu ol.
Hepimiz şizofren olabilir ve bunun farkına varabiliriz. Hatta ailemizi düşünüp kendimizi tedavi de edebiliriz.
Sakın bir şeyin gerçeği öğrenmeyin olur mu? Hep duymak istediğiniz şeyleri gerçek sanarak yaşayın.
Şizofren olduğumdan çok şüphelendim fakat sonra araştırdım ki şizofren olan bir insan asla şizofren olduğunu kabul etmezmiş.
ya baslangiciysa 😐
Doktorada gittim gayet normalmişim ama her insanda küçük bir şizofrenlik varmış, eğer kendinden şüpheleniyorsan bence sende gitmelisin.
senin icin sevindim
bende suphe yok filmden etkilenip soru actim :)
Teşekkür ederim, Yalnız geçen gün bir film izledim, acaba gerçekten yaşıyor muyum diye ikileme düştüm :D kafayı yiyordum sonra toparladım ^^
aman uzak dur :) neyseki o kadar etkili film degildi benimki
şizofrenler nasıl yaşarki belirtisi nedir? pek bilgi sahibi değilim
Yavaş seyir gösteren şizofrenide başlangıçta dikkat toplama güçlüğü, toplumsal ilgiyi kaybetme, içine kapanma, kendine bakımda azalma, dini uğraşılarda artma veya kara sevdaya tutulma gibi belirgin olmayan ve ilk bakışta şizofreniyi düşündürmeyen belirtiler görülebilir ve sıklıkla başka psikiyatrik hastalıklarla karıştırılır. Bu başlangıç belirtilerinin ardından birkaç ay veya yıl içinde de tüm belirtileri ile hastalık ortaya çıkar (alıntı)
Hayır Best friendim olan hayali arkadaşımla mutlu olurdum
ailene zarar verme ihtimaline rağmen mi?
mesela cok kisilikli sizofren, diger karakterinin yaptigi seyi hatirlamaz ve o karakterdeyken tamamen farkli biridir. kotu karakteri kotu seyler yapar. yani zarar verme ihtimali var.
onlar biliyor zaten hasta oldugumu ben pek takmiyorum jgig
Bir şizofren olsaydın bunu kendin anlayamazsın zaten. Çevren şüpelenir ve bir psikiyatriye gidersin o şekilde teşhis koyulur
zaten öyleyim biraz kafa da var benim bunu kabullendim artık 😂😂😂
Şizofren olan insanların şizofren olduğunu anlamaları diye birşey yoktur.
Şizofrenlerin kendi ayağıyla tedavi olmaya gitmek istemesi tuhaf:/
şizofren olduğu anlaman zaten hastalığı yemişsin demwktir
Şizofreni bir hasta gördünmü ki gtmezdim diyorsun şizofre biri düşüncesi gdiyor o kadar kolay bir hastalık değil
Ailemden en anlayışlı kişiyle tedavime başlardım
bildiğim bir şey varsa bu psikolojik rahatsızlıkların musallat eseri olduğu, onu geçirmeye çalışırdım
bu "klinige gitmezdim" demek mi?
işim olmaz
şizofrenlik insanın suçu değil. Tanrı bazı insanlara öyle acımasızca davranıyor öyle acımasız şekilde hayat sunuyor ki. İnsanlar deliriyor. Adaleti desen zerre yok. Onun keyfine kaldık bazıları deliriyor bazıları güzel bir hayat sunuyor.
@arasyolcu adaletine zerre inancım yok zerre. Bana göre asla ama asla ama asla iyi değil oda varsa. Eğer ki varsa adaleti ve iyiliğinden kesinlikle şüphe duyuyorum. Zerre inancım yok
@arasyolcu kesinlikle. başımızda ya tanrı yok ya da varsa kötü ve adaletsiz ve ayrımcı. Benden uzak dursun. zerre inanmıyorum zerre
peki adaleti sağlayacak bir anda bütün haksızlıkları ortadan kaldıracak sihirli bir değnekmi bekliyorsunuz. yani sizin için tanrı nerde haksızlık varsa şıp diye hemen adaleti sağlayanmıdır. ve böyle bir güç varsa tanrı vardır böyle bir guç yoksa tanrı yokmudur sizin için tanrının varlığını buna göremi açıklık getiriyorsunuz?
@arasyolcu ben herşeye allah düzeltsin hemen ceza versin demiyorum. Ama bir insan düşün ömrü boyunca her işi berbat giden. bir insan düşün doğuştan görme engelli 5 yaşında annesi ölüyor 10 yaşında babası ölüyor. Bu insan gariban. Ne sevgilisi oluyor ne anası yanında ne babası. Ayrıca görme engelli. bir insan düşün sağlıklı anne baba yanında maddi sıkıntısı yok güzel eşi var. Her işi rast gidiyor. İlk insan ömrü boyunca acı çekiyor sürünüyor. Ben etrafımda o kadar şey gördüm kü tanrının iyi olduğuna asla ama asla inanmam
siz iki şeyi atlıyorsunuz 1 mutlak adalet yani yalnızca dübyadan ibaret görmeyin hayatı bu dünyadaki yapılan haksızlıkların sorulacak elbet hesabı...2 dünyanın bir imtihan yeri olduğunu unutuyorsunuz. herkesin derdi ve insanların mertebesini bir nevi başa çıktıkları dertler belirliyor. aslında çok geniş bir mesele ama ifade etmem için imkanlar dar. ahiret iman ve teslimiyet olmazsa eğer insansa dünya bir matem yerinden farksız fakat Allahı bulursanız eğer ki bulmanız için aramanız gerek o zaman onun sizden benden ve herkesten daha şefkatli olduğunu anlayacaksınız.
bir insan dusun, anasi babasi ölmüş, ona bakan dedesi amcasi ölmüş, kendi taslanmis, yerinden yurdundan edilmis, gozbebegi cocuklari ve en sevdigi torunlari öldürülmüş. Ki bu insan Rabbimin en sevdigi kulu ve elcisi.
Rabbim bu dunyada vermiyorsa, cennetinde verecektir. Dert veriyorsa bir sebebi ya da bir karsiligi vardir.
ya adı üstünde peygamber. Ayrıca gözünle gördün mü yok. Ben gözümle görmediğim şeye inanmam. Bende sana bin tane hikaye yazıp söyleyim
gecmise ait bir kisiye inanmani saglayacak tek sey yazili tarihtir. o da mevcut. yine de inanmam dersen gecmiste yasamis hickimseye inanmazsin. bu reddedisin, kacis cabasidir.
Bende reddediyorum? nerden biliyosun ailesinin öldüğünü gözünle gördünmü nerden biliyosun abartmadığını bir kitapda yazıyo diyemi. bende sana yazıyım kitab zor bişi değil . okutturuyum sana peygamberlerin en akıllısı müslümanlığınkidir çünki kendisinin sonuncusu olduğunu belirtmiştir onu belirtmese günümüzde hangi peygambere inanırdın. bilgi çağındayız. bilgisiz kalma.
@EmekliTanrı 1. her yazilana degil buyuk kitapta yazana. Onun son peygamber olduğuna da inanirim cunku kendini seyh ilan edenler gibi degildir peygamberlik. mucizeler gercrklestirmesine izin verilir. o sayede ona inanmayanlar da bunun normal bir insan olmadigini kabullenir. ama sana ve inanmak istemeyenlere 40 kitap yazilsa da ne Ona, ne mucizelerine, ne de kitaba inanirsin. İnanmak istemeyene zorlama olmadigi da o kitapta yazar. Bu yuzden keyfin bilir banane.
Katık görme beni eleştiriye açığım yorumun için sağol.
şizofreni yalnız oynanmaz ':)
yani?
merakim yok sadece demin izledigim filmde gordum
yari deliliktir mi diceksin?
cok fazla romantizm kafasi bu 😒 ask öyle bişey değil.
oldugunu sandigim, aslında kendim oyle gordugum biri? hayir durum bu degildi ona koru korune asik degildim. uymadigimizi, kotu yonlerini cok net goruyodum ama onsuz olmak, ona saplanmak gibi farklı bir sorundu.
onsuz olamamak*
evet aşk körükörüne bağlanmak değil gerçeğe sarılmaktır. ve Aşk aynı zamanda tümüyle benimsemek vede karşımızdakini olduğu gibi sevebilmektir. Fakat aşık veysel misali güzelliğin on para etmez şu bendeki aşk olmasa tabiriyle aslında aşkı anlamlı kılan bizlerin bakış açısı olduğu aşikar. kalp sonsuzluğu arzular onsuzlukla imtihan olur... Hayalinizdeki kişi eminim sizi üzmeyi aklının ucundan bile geçiremeyen bir kişi fakat gerçekteki bunun tam tersi
tekrar söylüyorum hayalimdeki kisi degildi asik oldugum kisi. yani oyleymis gibi gormuyodum. şizofreni ile alakasi yok askin.
tartismadik endiselenme :)
saol sana da :)
söylemezdim
ailene zarar verme ihtimaline rağmen mi?
ailemden kimseye söylemezdim. Ama kliniken yardim alırdım
bu iyi
Genel olarak insanların düşüncesi hep bu yönde oluyor.
dusunce bu yönde ama os basa dustugunde bu kadar kolay olur mu soyleneni yapmak acaba.
Açık konuşmak gerekirse zor olur. Çünkü biz türk milleti böyle durumlarda psikiyatra gitmeye cekiniriz.
bence de. egomuz buyuktur bizim
bu düşünce aklına nereden geldi
film izledim :)
adina baktiysam da hatırlamıyorum tv deydi
ohoo uzun is
Giderim
zaten şizofrenim :DD:
KliniğE giderim tabiki
Geregini yapardim
Evet giderdim.
Zor durum valla
Gitmezdim.