Bir şizofren olduğunuzdan şüphelenseydiniz, ailenize söyleyip, bir kliniğe gider miydiniz?

Bir yanda bunu sizin veya ailenizin kabullenme zorluğu ve çevrenizin sizden artık uzak duracağı düşüncesi,
Diğer yanda ise bunu gizlerseniz kontrolü kaybedip ailenize ya da herhangi birine zarar vermeniz ihtimali...

Ne yaparsınız?
Bir şizofren olduğunuzdan şüphelenseydiniz, ailenize söyleyip, bir kliniğe gider miydiniz?

Güncellemeler
+1 yıl
" Yavaş seyir gösteren şizofrenide başlangıçta dikkat toplama güçlüğü, toplumsal ilgiyi kaybetme, içine kapanma, kendine bakımda azalma, dini uğraşılarda artma veya kara sevdaya tutulma gibi belirgin olmayan ve ilk bakışta şizofreniyi düşündürmeyen belirtiler görülebilir ve sıklıkla başka psikiyatrik hastalıklarla karıştırılır. Bu başlangıç belirtilerinin ardından birkaç ay veya yıl içinde de tüm belirtileri ile hastalık ortaya çıkar." (alıntıdır)
Ben bu yavaş ilerleyen tip icin sordum.
Güncellemeler
+1 yıl
Kisi kendi anlayamaz diyenler bir zahmet guncellemedeki bilgiyi okusun. Yavas ilerleyeni ve belirtileri var. Bunlari bilen kisi kendinden suphe eder. İste ondan sonra verecegi karari soruyorum.