Vücudumda kırmızı benek benek noktalar çıkmaya başladı. Birden çoğaldılar. Vücutta iğne ucu kadar kırmızı noktalar böyle kan toplamış gibi ama kaşıntı şişkinlik yanma vs hiç bir şey yok. Deri altında kan toplanması gibi küçük kırmızı kan noktaları Çıkmaya başladı. Bu nedir? Böyle bir şeyle karşılasan var mı acaba? Canımı sıkmaya başladı biraz :(vücutta iğne ucu kadar kırmızı noktolar
Vücutta çıkan kırmızı lekeler, iğne ucu kadar kırmızı noktalar nasıl geçer?
Selam :) Vücutta iğne uçlu kırmızı noktalar sık rastlanan deri problemlerinden biridir. Birçok sebebi vardır.
Vücutta iğne uçlu kırmızı noktalar neden oluşur?
Vücutta iğne uçlu kırmızı noktalar
Bu gibi lekeler genelde kol, bacak, dirsek, boyun, sırt, göğüs ve koltuk altına yakın kısımlarda görünür. Korkulacak bir rahatsızlık değildir. Ancak 1-2 hafta içerisinde kaybolmaz ve tahrişe sebep olacak kaşıntı ve kızarıklığa sebep olursa bir uzmana görünmek gerekir. Genelde vücutta iğne başı kadar kırmızı noktalar yaz aylarında havaların ısınması ile daha sık görülür. Vücutta oluşan terleme sonucu gözenekler kapanır ve deri altında kan benekleri oluşabilir. Bu da vücutta kaşıntı ve kızarıklığa sebep olur. Kullanılan bir bakım ürünü veya yenilen bir yiyecek de alerjik vücutta alerjiye sebep olmuş olabilir. Aynı şekilde bazı kıyafetlerde özellikle hassas ciltlerde alerjiye sebep olabilir.
Vücutta iğne ucu kadar kırmızı noktalar nasıl geçer?
Deri altında kan benekleri
Bu kırmızı noktalar genelde yaz aylarında havaların ısınması ile oluştuğu için yaz aylarında sık sık ılık su ile duş almaya özen göstermekte fayda var.
Duşta kullanacağınız temizleyici ürünlerin temiz içerikli olması çok önemli. Bu ürünler alerjik reaksiyona ve tahrişe sebep olmamalı.
Lekelerin görüldüğü bölgelerde kese gibi sert malzemeli cisimler kullanmaktan kaçının.
Vücudu saran kıyafetler giymek yerine, serin tutan pamuklu kıyafetler tercih edin.
Cilt gözeneklerini açık tutmak için vücut temizliğine dikkat edin.
Hafif kaşıntıları geçirmek için nemlendirici kremler kullanılabilir (bepanthol gibi). Ancak aşırı kaşıntı ve kızarıklık olursa bir uzmana görünmekte fayda var.
Alerji yapmayan duş jeli var mı?
Alerji yapmayan duş jeli
Özellikle yaz aylarında havaların ısınması ile vücudumuz daha hassas olur. Bu dönemlerde normalde alerji yapmayan ürünler alerjiye sebep olabilir. Özellikle direkt olarak vücudumuza sürdüğümüz duş jeli çok önemli. Bu sebeple yaz kış güvenerek kullandığım duş jeli Pure Line. İçerisinde alkol, paraben ve yapay renklendirici bulunmuyor. Hassas ciltler dahil tüm cilt tiplerinin güvenerek kullanabileceği bir ürün. Cildimdeki tüm gözenekleri derinlemesine temizliyor ve kuruluk hissi yaratmıyor. 12 saat kalıcı kokuları sayesinde duş keyfi uzun süre benimle kalıyor.
Hayır olmuyodu ayak bıleklerınden yukarı dogru kırmızı benekler vardı doktora gıttıgımızde trombosıtlerı dusuk dedı tehlıkelı bıse ıc kanama olursa kanı pıhtılasmadıgı ıcın durduramayız dedıler onun ıcın bıran once gıt
Bılemıyorum o kadarını ama ılerkı yaslarda fark edıyosun kanın pıhtılasmıyor ıste bı hastalık gecırdıysen yakın zamanlarda veya cok fazla agrı kesıcı asprın turu kanı sulandırcak haplar kullandıysan ortaya cıkıyor ıste
bendede çıkıo canım bende gittim hastaneye bana alerji olduğumu söledi ve 29 delik açıldı hepsindende ilaç sürüldü sonra neye alerjim oldugu falan öğrenirldi geç kalma cilt kanseri olabilirsin :/
heey dediğimi yap geçer . Eczanede siyah şişe içerisinde cilt temizlemek için alkol de al. Sonra yüzüne sürmiceksin ve saçlarına kirpiğine kaşına kesinlikle değdirmiceksin..
yara gibi olsaydı zaten kullanılmazdı bu dediğm. Cilt mikrop kapıyor ondan çıkıyor onlar, çoğalıyor falan . Eğer kaşınıyor yok yara gibi deseydin başka bir şeyler sylicektim. Sen dediğimi yap 2 hafta sonrasın da farkı göreceksin neredeyse kalmayacak ..
Benim bir arkadaşımda da böyle bir şey oldu ama yaralar benek benek değil de sanki daha çok sivilce gibi. Aynı bu şekilde kaşıntı falan yok ama vücudunun çoğu yerinde çıktı. Ona da alkol önerir misiniz? Ayrıca sizin yaralarınızda iyileşme var mı? Çok teşekkürler
Ben bu durumu yasamadim tibbiyeliyim ordan biliyorum. Alkol ile temizlemeyi oneririm tabi ama bunun alerjik bi' olay olup olmadigina emin olmamiz gerekiyor. Belirli bolge degil her yerde degil mi bu sivilceler. Ve kucuk sivilce gibi mi yoksa boyutlari irili ufakli sivilcemsi gibi mi?
eveeet bazıları çok küçük bazıları daha belirgin kıpkırmızı kaşıntı şişkinlik falan yok ben oluşuyo sandım ama sonra baktım minik minik başka yerlede de var dudağımda var yüzüme dağılmasından korktum :(
En İyi Cevaplar