Bir dikkat eksikliği nasıl bu sonuçlara yol açar?

Öğretmenim bile disleksi olup olmadığımı sordu. Okuma güçlüğüm var. Ya bir namaz bile kullanıyorum yanlış okuyup, on kere namazı bozmaktan!.. Az önce abim, annem, ben disaridaydik. Yüksek sesli bir ortamdaydik, onlar konuşurken hiçbir dediklerini anlamadım. 1,5 saat boyunca yaptığım tek şey tek basimaymisim gibi sadece yemek yemek oldu. bir saat susadim diye konuşmuşlar, su bendeydi ben su içerken dediler biz bir saattir ne konuşuyoruz gibisinden. Bana seslendiklerini anlamıyorum, günde en çok kullandığım kelime "anlamadım"... Gerçekten artık inanılmaz canımı sıkıyor bu durum! Kendimi bildim bileli böyleyim ama ailemle iletişim kurmama bile engel.. Psikoloğum bile disleksi olduğumu düşünüyordu, hatta onun için adımlar attık tedavi yolunda ama psikiyatristin uyguladığı testde disleksi değil, dikkat eksikliği olduğumu söyledi. İyi ama DEHB'li (dikkat eksikliği olan) birçok yakın arkadaşım var ama onların hiçbiri benim gibi bir uno bile oynamayı beceremeyen, söyleneni anlamayan, okulda benim kadar zorlanan, okuma güçlüğü olan kişi değiller. Bir dikkat eksikliği nasıl bu sonuçlara yol açar?
Bir dikkat eksikliği nasıl bu sonuçlara yol açar?