Her sabah uyanmakta cok zorlaniyorum erkende yatsam gecte yatsam sabahlari bir türlü saatimde uyanamiyorum. Hatta saatim caldiktan sonra bir süre daha uyuyorum. Birde dün aksam uyku tutmuyor diye uyku ilaci kullandim ve su an cok fena haldeyim basim catliyor :( Kafami tutamiyorum gözlerim sürekli kapanip duruyor ayakta uyuyorum resmen. Ne yapmam lazim yaaaaaaaaaaaaaaaa :(
Öncelikle çok sağlıklı beslenmelisin. Sabahları erken kalkıp gece erken uyumalısın. Bir düzenkn olmalı. Mesela ben her gün 23:30'da uyuyup sabah 06:30'da kalkarım. Son iki haftadır biraz yoğun olduğum için daha az uyuyorum ama yine de erken kalkarım ve zımba gibi olurum.
Yapman gerekenleri söyleyeyim. Vücudundaki toksinlerden kurtulmalısın öncelikle. Mesela maydonoz kürünü uygulayabilirsin. Google'da arat bulursun. 3 gün içinde daha zinde uyanmaya başlarsın. Ben test ettim onayladım. Her gün bil su iç ve 2 fincan limonlu yeşil çay iç ama kendin demle. Sabahları da biraz yürüyüş yaparsan yoparlarsın Fatoş :)
Cok tesekkür ederim Ceyho söylediklerini uygulamaya caliscam. Ama uyku düzenim resmen bozuk hafta ici hic kahvalti etmiyorum nerdeyse yani yeme icme düzenimde pek yok Zaman oldukca yiyorum. Su nerdeyse hic tüketmiyorum :/ Sabahlari yürüyüsmü?`Zaten kalkamiyorum birde ona mi erkenden kalkcam :D Ben en iyisi aksamlari sporuma tekrar baslayim cidden o zamanlar daha iyidim
Sen halsiz olmayacaksın da kim olacak? Hemen şu an itibariyle su içmeye başlıyorsun. Valla gebertirim. Uyku düzenini de bir an önce yoluna koymaya çalış. Bahsettiğin şekilde yaşanmaz.
geç saatlerde yemek yeme birkaç gün kendini zorla ve erken kalk, bu seni akşamları erken yatmaya itecek eğer hareketsiz ve yorulmadan geçiriyorsan günlerini spor yap aktivite yap bu senin yorulmanı ve uykuya daha çok ihtiyaç duymanı sağlayacak bu sayede güzel bir uyku çekeceksin :) geç yatma kaçamakları yapma bu uyku düzenini bozar
Yemek yemiyorum gec vakit zaten ama genelinde su icmedigimden birde haraketsizlikten kaynaklaniyor galiba. Bu ara iste biraz stresli geciyor ondan sanirim. Tesekkür ederim :)
Canim ben malesef nerdeyse hic su tüketmiyorum evet biliyorum cok sagliksiz ama hic susamiyorum günde 1 bardak yetiyor. Genelde cay kahve cok icerim. Sporda yapiyorum ama bu aralar biraz bosladim ama haklisin spor yaptigimda daha fit oluyordum
Evet sporun yanında birde su çok önemli , dikkat etmeye çalış değişimi kısa bir zamanda fark ediceksin. Telefonuna su içmeni hatırlatan uygulamalar indirebilirsin 😊
Uyumadan 3 saat önce yeme içmeyi kes, akşamları fazla çay kahve cola türü içecekleri tüketme, hergün aynı saat yat kalk, uyumadan önce odanı havalandır, yatakta tablet, telefon gibi cihazlarla fazla haşır neşir olma, uyanınca vaktin varsa yarım saat egzersiz yap.
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
İnsan beni kendini bir şeye şartlandırırsa vücut da şartlandırdığı şeyi uygularken daha dinç oluyor. Ne demek diyosun şimdi şöyle açıklayayım. Ben mesela sabah 7 de kalkmak zorundayım ve çok önemli bir işim var. Kendimi 7 de kalkmazsam sonra olacak olumsuz olayları düşünerek işlerin kötüye gideceğini anlayarak kendimi 7 de kalkmaya şartlandırıyorum.2 yıldır böyle gece yatmadan önce düşünüyorum hep haftanın 3 4 günü 07:00 a kurduğum alarma 06:55 06:59 geçe bir anda uyandığım zamanlar oluyor :) Birde sabah erken kalkacaksan gece kahve kola tüketme.
Cok tesekkür ederim :) Zorunda kaldigimda bende kalkiyorum ama bu aralar biraz tembelin o yönden biraz daha uyusam zarari olmaz diyorum. Kola bu tür icecekler icmiyorum zaten. Kahve cay cok icerim
Rica ederim. Tembellik varsa tatillerini iyi değerlendirmiyorsun demektir :) İş zamanında olan tembellik iyi geçmeyen bir tatilin belirtisidir. Sıkkınlık bunalma stres falan :)
En İyi Cevaplar