Peki sizce nasıl bir sahur sofrası oruç tutmayı kolaylaştırır, sahurda nasıl beslenmeli?

Senin de dediğin gibi, fazla yağlı ve tuzlu yiyecekler sahurdan sonra insanı bedenen yoruyor. Özellikle tuz ve şekeri abartmak, hem çok susamaya hem de iştahın normalden daha da artmasına neden oluyor. Bu yüzden sahurda hafif beslenmeli. Lifli besinler insanı tok tutar ve uzun sürede sindirilir, böylece oruç tutmak nispeten daha kolaylaşır.
Gün boyunca tok tutması için menü hatırlayınca orucun ne anlamı var? Açıkçası bana saçma geliyor. Hiç öyle bir çabam olmadı.
Hafif şeyler tüketmenizi öneriyorum. Gün içinde rahatsız etmeyecektir. Yağlı, ağır, kokulu yiyeceklerden uzak durmak gerek.
Cevap
10Cevap
Kısaca kahvaltılık türü kızartma ve tuzlu yeme fazla yulaflı yiyeceklerde işine yarayabilir tok tutar enerjili kalırsın bütün gün dene derim 👌
2 haşlanmış yumurta ve 1 avuç ceviz içi tüketiyorum. Su ihtiyacımı gideriyorum bide. Şekerli tuzlu hamur içi gibi gıdalar tüketiyorum.
Normal yiyorum zaten akşama kadar evdeyim geçen seneler gibi sıcakta yok
Hamur işi yemek yerine haşlanmış yumurta yerseniz daha iyi olur derim
Oruç tutmuyorum ama böyle masaya otursam ertesi gune kadar yemek yiyemem 😊
Oruç tutmak çok yemekle içmekle alakalı birşey değildir iradeyle alakalıdır
Kesinlikle haslanmis yumurta, 1 veya 2 adet hurma. Yagsiz besinler.
valla ben aksam ki yemekleri ısıtıp yiyorum kahvalti hafif kaliyor, 2 gunde bir menemen yaparim
Ben ya sadece meyve yiyorum ya da hiç bir şey yemiyorum öyle daha rahat tutuluyor
Sahur yapmıyorum akşamdan tutuyorum
Daha çok hafif ve tok tutan yiyecekler tüketilmeli
hafif şeyler olmalı
Aşırı şekerli ve yağlı şeyler olmamalı
zeytin köy peniri domates salatalık çay
Protein ağırlıklı kesinlikle.
Zeytin, peynir, yumurta çay
Hafif bir sahur sofrası orucu kolaylaştırır
Hafif yiyecekler
Sahur yapınca da acıkıyorum yapmayıncada
Sabır ve şuur
Ağır olmayan şeyler