Erkekler olarak evrensel sorunlarımızdan birisi de bu sorun. Yaşı, huyu - suyu, milliyeti, dili fark etmeksizin kadınların regl gününde bize ettiklerini düşman düşmana etmiyor. Böyle durumlarda kadınları yatıştırmak, huyuna gitmek, sakinleştirmek için önerileriniz neler?
Bir nişanlı, iki kız kardeş sahibi bir abi olarak en ihtiyaç duyduğum konuların başında geliyor:)
Regl dönemlerinde kadınları sakinleştirme yöntemleriniz nelerdir?
Eğer arada bir anlaşmazlık ve konuşulması gereken önemli bir mevzu var ise, bu dönemin bitmesi itibari ile dile getirilmelidir. Sabırsızlık yapılıp, acele edilirse, sorun çözümlenmediği gibi daha çok büyür.
Ortada sorun yokken bile sorun çıkabilir. Dersiniz ki belki erkekler olarak, o döneminde onlardan uzak durayım kazara bir anlaşmazlık çıkmasın. Bu bile size pahalı patlayabilir, bu sefer "niye benle ilgilenmiyorsun" diye trip an meselesi. :D
"Regl misin sen? , neye bu kadar sinirlendin? , çok duygusalsın, bu ağrıları gazla abartıyorsunuz..." gibi cümleler kurulunca cidden sinirleniyor insan. Çikolata canımız çekse de adet ağrılarını tetikliyor çok yememek lazım. Daha anlayışlı olmakta fayda var. Bu dönem geçtikten sonra "şu söylediğin beni üzdü fazla tepki gösterdin" derseniz özür dileyecektir. Sonrasında daha dikkatli olabilir :)
galiba türk kızlarında oluyor, alman ve leh kızlarında ben 21 senedir böyle birşey görmedim. benim kuzenim fena yırtıcı oluyor, kız utanmasa whatsapptan elinden gelse saçımı başımı yolacak. :D tabii bende piclik olsun diye iyice kızdırıyorum hakkediyor :D
Gelecekteki sevgilime ( Kocam olacak kişiye.) Buradan sesleniyorum, her ayın belli günlerinde, başlangıcında bir kutu içinde sırasıyla 1- Çikolata 2-Mazejik 3-Sıcak su torbası 4- Patik Getirmen gerek. Yoksa tripten kafanı uçururum. Saygılar sevgiler..
ilgi manyagi kizlarimizin uydurmacasi tamamen. evet sancisi yatağa dusurecek kadar cok olabiliyor bazen ama yanimdakini isiracak kadarda gerginlesmiyorum. bazi kizlarimiz bu durumu kullanmiyor degil kabul edin. onumuze cikolata şelalesi getirseniz sen benim kilo almami mi istiyorsun, beni begenmiyor musun, baska biri mi var gibi türlü triplere gireriz😅 kendinize karsi durust olun kizlar dogrulari yazdim diye eksilemeyin agzinizi utulerim bak 😂
Ya fazla abartmıyo musunuz Allah aşkına ne yapiyoruz size? Ben degil sevgilim, evdekilere bile belli etmiyorum o donemde oldugumu.. tanidigim tum kadinlar da oyle. Agri disinda bir şikayetim de yok cok sukur. Sinirse sinir. Sinirlendirmeyin siz de çok mu zor :D bir de normql gunlerde sormuyo musunuz, '' cok sinirli agresifsin hayatim regl doneminde misin?'' Bu katil olma sebebi :D
Regl olup da gayet sakin gayet iyi durumda olan arkadaşlarım olurdu. Acı çekseler dahi sıkıntı duysalar dahi bunu yansıtma gereği duymazlar aksine sohbetle biraz uğraşla bunu unutma yoluna giderler. Sinir yapan etrafa saldıran kızların başka problemleri olduğu, şımarık olduğu ve çevresini düşünmediği gerçeğine inanıyorum
bir kere bir paket gotureceksin. paket sunlardan olusacak : 1. battaniye 2. cikolata 3. tatli 4. sicak su torbasi 5. sicak icecekler cay, sicak cikolata vb. 6. guzel bir film ya da dizi yani rahatlayabilicegi ve kendine kesinlikle sicak tutabilicegi herseyi yapmalisin. Bu donemlerde ona sarilma hahaha kendini biraz kotu hisseder. Sonucta kan bosaliyor bir erkekle yakin olmak biraz tedirgin eder. tabi bu soylediklerim donemin ilk gunu ve evde durdugu zamanlar. :D
Anlayisli olmak onemli, bir de stresliyse falan ya da tartisma cikiyorsa alttan al. Onun disinda agrisini gecirmek icin bise soruyorsan, agri kesici tabi ki, sogan suyu kaynayip icebilirler 1 sogan 2 bardak suda kaynatip icsin rahatlar. Cok ac dolanmakn tika basa da yemesin. Sicak tutsun kendini. Ama yine de gecmeyebilir agri, anlayisli olmak lazim.
Aslinda bu cok abartiliyor ben kimseye tavir yapmam mesela. Ama rahatlatmak icin omuz masaji yapabilirsin. Agribgecekten cok oluyor ilac icmiyorsa yalniz birak mesela istedigi gibi kivransin. Ama en iyisi masaj olur. Baktin kardesin acilar icinde. Gel bir omzunu ovam falan diyebilirsin
Ortalikta görünme yeter. Çünkü neden erkek değiliz erkekler daha rahat şuna bak hiç ağrısı sızısı yok günlük yaşamına ayni devam ediyor diye düşünürüz. Yapariz bunu. Gıcıklık yapma git marketten eti karam getir şimdi onlara gönlünü al iki tatli söz bir güler yüz yeter ki bize 😊
çikolata al onlara sürekli. özellikle majezik al en sevilesi şey. beyaza siyah derlerse evet öyle de geç. yoğun ilgi göster. onlara ne kadar güzel olduğunu ve sevdiğini söyle alışverişe götür. sıcak su torbası al karnına masaj yap o zaman en sevilesi insan sen olursun emin ol
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Eski sevgilimin regli dönemlerini takip ederdim. Ona göre alttan alırdım, mesela bişey dersin önce güler sonra ne demek istedin der, çok sıkıştırır ama sabırla açıklama yapar huyuna gitmeye calısırsın ufacık bir sinirde aniden arap saçına dönüyor işler :D
Aşağıda okuduğum çözüm önerilerinin ortak noktası ÇİKOLATA. Çok ilginç değilmi? Arkadaşlar oyunamı geliyoruz yoksa? E öyleyse bir AVM den çikolata ve türevlerinden bir sepet oluşturup, dönemsel olarak dönemi atlatana kadar ikram edelim. Ama rejimde olanlara ne yapmalıyız?
Biraz insan olup normalde yaptığınız öküzlüklerinizi, dangalaklıklarınızı bir kenara bırakıyosunuz. Sonra zaten hiçbi şeycik gelmiyo başınıza... Olası çemkirmelere karşıda yanınızda çikolata taşıyosunuz baktınız ağzı açılıyo tıkıştır çikolatayı sakinleşsin ✋🏼
Kendi hallerine bırak ve mümkün mertebe destek ol ev işlerinde mutfakta ben ev tutup bütün gun yatirirdim en son birlikte olduğum kız arkadaşımı sıcak su torbası almıştım bitanede yanına yatıp film aciyodum yemek filan yapiyodum o gün işe yarıyordu yani sende dene
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
abartmasaniz iyi olur şimdiye kadar her daim sevgilimle buluştuğumuz da bile böyle birşey olduğunu fark etmiyordu tam tersi siz bizi rahat bırakmıyorsunuz bu dönemde ha bire rahatsız ediyorsunuz siz sinirlendirmeseniz biz de sinirlenmeyiz biraz alttan alsanız yeterli yani çok birşey mi istiyoruz sanki
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Açıkçası herkesin regl dönemi aynı geçmez yine de. Bunu bir kenara bırakıcak olursak da huyuna gitmek lazım diye düşünüyorum. Ha nolur bazen napsan yaranamazsın insan öyle bir gergin moda girebiliyor yapıcak bişi yok ama fazla bulaşmamak lazım. Sarılmak en güzeli sevgiyle yatıştırmak. Tatlı falan almak mesela sürprizler falan küçük mutlu etmek
Birşey istemeyin. Kendi yemeginizi suyunuzu kendiniz alin. Cok konusmayin. Birsey isteyip istemedigimizi sorun. Sonra kendi halimize birakin. Bu kadar basit.
@Battista biz sizin uşaginiz miyiz? İşte sizin gibiler yuzunden evlilik soyle dursun sevgililige bile olumsuzum. Saygisiz! bir kadinla nasil konusulur öğren önce!
+1 ise yariyor kid kardesim yok ama yazin 3 kuzenim bendeydi. Denize gidelim diyorum kimsede see you suratlar sivilce tarlasi 😂 carsidan sicak su torbasi abur cubur aldim kendi yemegimi yaptim yedim. Bisi isterseniz arayin dedim direkt uzaklastim 😂
Bazı kızların kisti olmayınca "yok abartıldığı kadar ağrımıyor" "yok duygu değişimi saçma" gibi cümleler sarfetmiş. Vücut tamamen hormonsal bir değişikliğe uğruyor. Alttan al ama çok da alma. Çünkü göze batarsa daha kötü oluyor.
Maşallah senin işinde çok zor be iki kız kardeşle baş ediyorsun ya bir de sevgili çıktı işin daha da zorlaştı bunlara yağacağın tek şey her şeyine evet önüne tatlı çikolata ne varsa yığacaksın ancak öyle sakinleşirler
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(45 üstü)
+1 yıl
Kasığının biraz üzerine karnının altına elimi koyarım. Hem psikolojik hem sanırım sıcaklığın etkisiyle olsa gerek hep işe yaradı
Anlayış, alttan alma, sürekli iltifat ederek anlatıyorum, benim 7 kız kardeşim var şükür etmen lazım ama ben kardeşlerimden çekmedim sevgili sözlüm hepsine bedel çektiriyo
Ben sorun varsa mümkün olduğunca uzak tutuyorum. Duygusal yaklaşıyorum. Seviyemi koruyorum. Hem yanında olduğunu hissettit. Sıcak havlu sar mesala.. Ama hemde sıkma kadınını..
ben ne olursa olsun sakinleşemiyorum maalesef, barut gibi geziyorum ortalıkta. sebepsiz yere sinirlenip üstüne bir de sinirden ağladığımı bile biliyorum :(
cok abartiliyor bu konu.. valla. hadi agri aciyii anlarimda. hassasiyet huya gitmek yatistirmak nebileyim gibi seyler cok abartiliyo. ayni hamileligin de abartildgi gibi
Çok konuşma , ne derse onayla , hep ona hak ver bide en çok sevdiği çikolatayı al ve bu süre geçtikten sonra bunların hepsinin hesabını sor daha nolsun 😀
De git. Bir de engellemiştin. Ama canın sağolsun. Hiç bir zaman kızmadım. Ne yaparsan yap sana kızmayacağım. Çünkü sen bana burada gülen hanımların olduğunu gösterdin. Ne zaman bir çift kulak istersen yakınındayım minik prenses. Eskiden de böyle seslenirdim. Cansın. :)
Kizdirdigin icin engeli yemistin. Ben sadece iyi yanlarini hatirliyorm demekki. Ve iyi hatirlanmak bir insanoglu icin bir sereftr. Bence kiymeti bilinmeli😉😊
Bir gün beni eve sokabilecek bir kadın olursa senin bu şen şakrak ve kucaklayan dilin onda da olsun. Uyusluğuna da bir miktar olur derim ama acı diline imkanı yok onay vermem. Bir kaşık suyu hazır tutarım sehpada. Bak ben seni nasıl tutuyormuşum beynimde. :D
İnşallah kalbindeki o güzel gördüğün ve sevdiğin adam da amcam gibidir ve sana iki cihanda Cenneti yaşatır. Allah en kısa zamanda yaşam koçunu evinin tavuğu yapar 😇
Ilk yazdigin cumle ve son yazdigin cumle celişiyor icivesma bey.. karar ver. Benim dilime sahip olsunmu olmasinmi, evin tavugu olsunmu olmasinmi? Bence sana tatli cadi lazim. Boyle. isvesiyle her isini yaptiran biri.😉😉
Engellemek demek de bir nevi terk etmek, sorun varsa konuşulur terkedilmez sıçratan hanımefendiciğim. :) Ama konsept ve segment olarak senin kalibrende olsun. Terketmeyen ve sonuna kadar mücadele eden tatlı cadı olsun. ;)
İnşallah daim olsun, dur sana bir beddua edeyim. :) Ölene kadar seni senden ve en sevenlerinden daha çok sevsin ve üzerine titresin. Bu arada bana sığ fikirli dediğini görmezden geliyorum. :P
@Sıradandeli Bir ameliyat esnasında çektiğin acıyı sen 25-30 yıllık regl esnasında çektiğini topla, yine de yarısı etmez. Abartmayın. Sanki ölüp ölüp diriliyormuş gibi olmanıza gerek yok. Ha ben inanmıyorum zaten, inanları da iyi kafalıyorsunuz.
kimse ölüp ölüp diriliyormus gibi yaptığı yok. o ağrı çok kötü iğne vurulmadan rahat edemiyorum ben. ayrıca halsizlik oluyor ve insan kendini duygusal hissediyo sinirli olabiliyo
@Sıradandeli Peki bu kadar çekilmez olduğunuzu biliyorsunuz, neden erkeklere bunu yansıtıyorsunuz. Sizi regle sokan erkekler değil. Bu kadar sağlık sorununuz var ve neden erkeklerle beraber olmak istiyorsunuz. Çekilin köşenize, yaşlanın ve gidin bu dünyadan. Adil olun biraz.
@Sıradandeli Yanlış anlaşılmasın, ben kadınlardan uzak duran ve uzak yaşayan biriyim. Yabani biri sayılırım bu açıdan. Birinin çektirdiğini düşünmeyin. ... @Sedef1990 Haklı olunan konu?
@Sıradandeli Hayat böyle daha güzel. Askerlerime de tavsiye ediyorum. Hepsi bunalmış sizin reglinizden de, triplerinizden de, anlaşılmazlığınızdan da. Annemlerimiz gibi kadınlar kalmadı.
Çok abarttigimiz falan yok. Bu konuyu cok konusmayi da sevmem ama erkeklerin numara yaptigimizi dusunmelerine bitiyorum. Bizim, sizin ilginize ihtiyacimiz yok ki duygu somurusu yapalim. Ben bu agridan dolayi her ay istifra edip bayılıyorum!. Ki bilmiyorum bilir misiniz ama vucudun aşırı agriya karşı gosterdigi tepkiler istifra ile bayilmakmis. Yüzüm bembeyaz ruh gibi oluyorum. Sende bıçak kesigi var. Bizde hormonlarin da etkisi ile bir kan kaybi var. Beden hem bu kan kaybina karsi direnmeye çalışıyor hem hormonla. Tıp bile zor bir dönem olduğunu kabul ederken, siz ve sizin gibilerin bizim bunu abartiyor olmamizi dusunmeniz... En azindan saygı gosterin! İki tokat demissiniz bir de.. Utanmaniz gerek bu dusuncede biriyseniz eger. Neyse umarim azicik olsun numara yapmadigimizi dusunursun. Iyi gunler.
Yani iki tokat kendine getirir demen çok yanlış olsada, abarttığımıza bende katılıyorum. Alt üstü bir kaç gün süren bir durum abartmaya gerek yok. Artık o kadar modernleştik ki birde açık açık konuşuyor ve herkese bahsediyoruz :D ne günlere kaldık...
herkes çikolata demiş bir bende işe yaramıyor bu datlular😂 o dönemde en uyuz olduğum "adet mi oldun sen kız ne sinir" demeleri. işte o vakit beni hiçbirşey sakinleştiremez
İki tarafıda kasmamak lazım sadece anlayış yeterli bir de güzel bir sıcak içeçek çay, bitki çayı ya da sıcak çikolata vs. birde sarılıp uyuduktan sonra bişeycik olmaz:)
En İyi Cevaplar