Son zamanlarda en etkili ve doğal yol olarak karabaş otuyla sigara bırakabilineceği hakkında görüşler alıyordum ve gidip deneme için bir kaç gr. aldım. Soğuk havalar sebebiyle mutfaga git her gun aynı şeyi hazırla üşengeçliğindeyim az havalar ısınsın evin içinde rahat dolaşabileyim o zaman bu tarife başlayacagım.
Sorun şu; sigara bırakacam diye sağa sola sözler veriyorum daha önce deneyen varsa en azından kar zarar olayına gireyim :)
Muhakkak iradeyle ilgili bir mevzu ama bunu güçlendirmek adına bu tür yollara başvurulduğunun farkındayım. Saygılarımla ;)
basit önlem ve öneriler şöyle özetlenebilir. Önce İrade Hakimiyeti Bırakma tarihini belirleyin. Bırakmaya hazırlık için, çevrenizdeki insanlara sigarayı bırakacağınızı söyleyin. Sigara içmemeyi özendiren bir ortam hazırlayın. Örneğin, kül tablalarını ortadan kaldırın. Değişik yerlere "Sigara içilmez' uyarıları asın. Geçmişteki başarısız denemelerinizi gözden geçirin. Sigara içmenizin nedenlerini ve niçin bırakmanız gerektiğini düşünerek bunları not edin. Sigarayı bırakmanın ilk günlerinin güç olacağını bilin ama zor günlerin gelip geçeceğini, sigarasız yaşamın çok daha güzel ve sağlıklı olacağını düşünün. Sigarayı bıraktığınız gün neler yapabilirsiniz? Su ve meyve suyu içebilirsiniz. Yürüyüşe çıkabilirsiniz. Bırakma nedenlerinizi yeniden yeniden okuyabilirsiniz. Alışverişe çıkabilirsiniz. Sigara içmeyen bir dostu ziyaret edebilirsiniz. Banyo ya da duş yapabilirsiniz. Sigaranın zararlarını anlatan yayınları okuyabilirsiniz. Kendinizi ödüllendirebilirsiniz Sigarayı bırakan kişi ilk gün ve izleyen 13 gün şu belirtilere hazır olmalıdır: 1-Yoksunluk belirtileri 2- İyileşme işaretleri 3- Dayanılmaz sigara içme isteği 4- Sigara içme dürtüsü Bunlara karşı neler önerilebilir Derin soluklar alın. Zorlandığınız durumlardan uzaklaşın. Sıcak bitkisel çay için. Su için. Şekersiz çiklet çiğneyin. Çiğ sebze ve meyve yiyin. Yürüyüş ya da egzersiz yapın. Sigarayı niçin bıraktığınızı düşünün.
Daha once 3 ay birakmistim Karabas otuymus nikotin sakiziymis bandiymis kilmis yünmüs hepsi hikaye beyinde bitiyo olay su belgeseli izle anlamaya calis baya faydasini gorceksin
En İyi Cevaplar