Acılarına Son Vermek İçin Ölüm Hakkını Kullanmak İsteyenlerin Sığınağı: #Ötanazi
Ötanazi, bir kişinin veya bir hayvanın yaşamını, yaşamlarının dayanılamayacak durumda olarak algılanması sebebiyle, acısız veya çok az acıtan bir ölümcül enjeksiyon yaparak, yüksek dozda ilaç vererek veya kişiyi yaşam destek ünitesinden ayırarak sonlandırmak. Hollanda, Belçika, Kolombiya ve Lüksemburg gibi ülkelerle ABD ve Kanada'nın belli bölgelerinde ötanazi yasaldır ve sıklıkla uygulanır. Çin ile İsviçre'de ise özel kliniklerde ötanazi yapılır.
Kolombiya'da 200'den fazla uygulama yapan bir doktor ötanazi anını şu şekilde anlatıyor: "Hastanın yakınları yanı başında oluyor. Prosedür yaklaşık 9 dakika sürüyor ve genellikle müzik çalınıyor."
Türkiye'de yasal olsaydı ve Allah korusun siz ya da evladınız felç olsaydı, böyle bir ölümü seçer miydiniz
Şöyle ki, iyileşme olasılığı ufakta olsa olan bir kişi sırf umutsuzluğa düştü diye yapılacak iş değil tabiki, ama öyle hastalar var ki hem bedenen hem psikolojik olarak aklın almayacağı acılar çekiyorlar. Düşünün mesela belden aşağısı hatta yüzünün bir kısmı bile komple felç olmuş, bununla da kalmamış durumundan dolayı sevdiği biri/birileri onu terketmiş. Hayattan beklentisi 0, bir beklentisi olamazda zaten o haldeyken. Umut yok, tamam yaşıyor ama, nefes var hayat yok. Zaten o insan normal bir hayata değil, yaşıyor bile sayılamayacağı bir hayata veda ediyor. Bu ve buna benzer bir çok örnek var, ki bu durumlarda ötenazi mantıklı bir seçim ve olması gereken bir şey bence.
Allah korusun öncelikle, ama doğru bulmuyorum sebep nolursa olsun Allah'ın verdiği canı Allah alır, çekilen acılar kişinin imtihanıdır, hem belli olmuyor ki yıllarca bitkisel hayatta kalıp sağlığına kavuşan örnekler azda olsa var, çıkmayan candan ümit kesilmez. kişi kendi isterse intihar, yakınları isterse bunun adı cinayettir maalesef, o ruh halini anlıyorum çok yakından yaşadım bu duyguyu, keşke ölse de acıları dinse diyorsun evet ama ötanazi olmaz bu doğru değil.
1
7 Yorumla
Soran
+1 yıl
Dün gevce izlediğim filmin etkisinde kaldım sanırım Felçli ve ya sabah akşam acı çekmek bunlar ağır şeyler ve kolay kolay kimse sağlıklı düşünemez. Anne/baba evladına kıyamaz böyle acı çekeceğine ölümü tek çare olarak kabullenebilirler..
Haklısın tatlım bak dedim ya o ruh halini çok iyi anlıyorum ama doğru bir karar değil, inan bir çoğu pişman oluyordur daha sonra, özellikle anne babalar. Allah yaşatmasın zor bir durum.
Bizim Ülkemizde yasak bu. Ama bizim Ülkemizde; Kocaeli'de korkunç olay... Bir baba 23 yaşındaki oğlunu silahla vurarak öldürdü. Baba Salim B. ifadesinde olay gecesi oğlunun çok acı çektiğini, bu haline dayanamadığını, kan kusan oğlunun "Baba beni ya öldür ya da yaşat" dediğini, psikolojisinin bozulması nedeniyle kendini kaybederek oğlunu öldürdüğünü söylediği belirtildi. Mahkemeye sevk edilen baba tutuklandı.
Sanırım biliyorum bu vakayı, dedim ya Rabbim kimseyi sevdiğiyle sınamasın kuzum çok zor, ama imtihan işte sabretmek gerekiyor, mükafatını Allah verir o acıların. kanuna göre suç tatlım adamcağızın niyeti iyiydi tamam ama sonuca bakar kanun.
Gerçekten göreceli bir soru. Kendim seçer miydim orasından emin değilim ama Allah kimseyi böyle bir seçim yapma durumuna getirmesin. Bana kalsa yasal olmalı derim. Ben kabul ederim veya etmem önemli olan bu değil. Önemli olan karşımızdakinin hür iradesine saygı duymak. Her insanın acı eşik değeri bir değil sonuçta... Güya özgür ülkeyiz.
Yani çok ilgi çekici bir konu açtığın için öncelikle teşekkürler allahtan korkmasın insanlar intihar eder gibi ilgi bu konuda çok olurdu Zaman tek bir hatam bile bana batıyor zoruma gidiyor doğrusu ölmek istediğim an oluyo şeytani düşünceler allah korusun soru çok güzel doğru yerinde👍🏻
1
1 Yorumla
Soran
+1 yıl
Teşekkürler. Evet Allah korusun ama acı çekenler için aslında ötenazi var. Gece bir film izledim "Senden Önce Ben" oradan gördüm felçli adam böyle bir ölümü seçiyordu. Ne düşüneceğimi bilemedim, zor karar.
Tot altijd diye bir film vardi. Belcikada cevrilmis ve ulkede veya dunyada hatrlamiyorum ilk kez otanazi islenen bir adamin hikayesi. Otanaziye cok karsi olmama ragmen. Bazen en guzel olum seklidir dedirten bir filmdi. Turkce dublaj vs varsa bakmanizi tavsiye ediyorum.
En İyi Cevaplar