Sanki göğsümun ortasinda bisey kalmis gibi
Ve elim ayagim bosaliyo neden acaba
Ve elim ayagim bosaliyo neden acaba
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Cam Cilt
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer stresten
STRESLE SAVAŞAN BESİNLER
1. Fındık, ceviz ve badem gibi yağlı tohumlar içeriklerindeki çinko minerali ile
birlikte seratonin, yani halk arasında 'mutluluk hormonu' olarak bilinen hormonun salgılanmasına yardımcı oluyor. Bu vitamini içeriği sayesinde sinir sistemini onarıcı etki oluşturuyor.
Ne kadar tüketmeli? Strese karşı her Gün 10 adet badem veya fındık ya da 4 yarım ceviz tüketilebilirsiniz.
2. Türk kahvesi ve çikolata: Yapılan çalışmalar, sabah saatlerinde içilen kahve ile birlikte alınan bir şeker kaynağının konsantrasyon yeteneği ile düşünsel yeteneği geliştirdiğini, stresi uzaklaştırdığını gösteriyor. Yapılan çalışmalar aynı zamanda Türk kahvesinin diğer kahve çeşitlerine göre pişirme tekniği sayesinde antioksidan kapasitesinin daha yüksek olduğunu ve strese bağlı vücutta oluşan zararlı bileşenleri uzak tuttuğu gösteriyor.
Ne kadar tüketmeli Dikkati belirli bir yöne odaklamak, zihinsel kabiliyetinizi artırmak ve günlük rutin işlerinizi verimli bir şekilde gerçekleştirebilmek için sabah saatlerinde 1 fincan şekersiz Türk kahvesi
ile birlikte kakao yüzdesi yüksek 20-40 gr kadar bir bitter çikolata (en az yüzde 70 kakao içeren) yiyebilirsiniz.
3. Somon Balığı: Omega3 yağ asitlerinden oldukça zengin bir kaynak olan somon balığı kortizol ve Adrenalin gibi stres hormonları ile savaşmaya yardımcı oluyor ve bağışıklık sistemini destekler Gün içinde yaşayabileceğiniz stresi azaltmak ve mevsim geçişlerinde bağışık sistemini desteklemek adına haftada 2-3 kez enerji ihtiyacına göre yaklaşık 120-150 gr somon yiyebilirsiniz.
4. Muz: İçeriğindeki Magnezyum ve potasyum sayesinde kasların düzenli çalışmasına yardımcı olurken, strese bağlı oluşabilecek yorgunluk ile uykusuzluk halinin üstesinden gelmeye yardımcı oluyor.
Şeker içeriği yüksek bir meyve olduğu için günde 1 adetten fazla tüketmeyin. Yanında da mutlaka fındık, ceviz, badem, süt ve yoğurt gibi kan şekerini dengelen bir besin yiyin.
EİG için teşekkür ederim
Goğsün sıkışıyodur muhtemelen biraz su iç ve kalın giyin üşütmüşsün
Sanki bisey yemisim gogsumun orda kalmis gibi
Tamam sende kalbinde batma oldu mu peki
Tamam teşekkürler
şekerin düşmştr çikolata ye
Cevap
17Cevap
göğüs derken meme den mi bahsediyorsun soluk bölümünden mi
Iki gogsun ortasından bisi yemiş de orda kalmis gibi
yok artık ya doktora git orda bişey kalması için bişey yemen gerekiyor soluk borusu orası hefes alıp verirken nasılsın diycem burada olduğun ve yazdığınn için sıkıntı fazla yok sanırım
Evet sadece rahatsiz ediyo bir ara bayilcak gibi oldum
bol su iç farkında olmadan bişey girmiş olabilir diycem de ne girebilir dimi
Yani😄
ağzını aç telefonun flaşını aç bir resim çek bak :D
daha açıklayıcı sorsan göğüs meme mi, normal göğüs bölgesi mi , ele kitlemi geliyor?
Hayır içten. Yani sanki bisey yemisim iki gogsumun ortasinda kalmis gibi
Kalbimde de batma oluyo hareket ettikçe
bence aynı sorunla kardiyoljiye gittim. mide sorunu cıktı mide şiştiği büyüdüğü için akciğer ve kabe baskı yapıyor. midemde taş gibi bir sertlik var göğüs kafesi ortasında. ilaçlarla düzeldi. eczwneden talcid şurup alın yatmadan için gece rahatlar. ama sebepler için doktıora gidin
üşütmüş olabilirsin tansiyonuna baktır.
gögüsün sıkışıyorsa kalp olabilir dikkat et
Sigara kullanıyor musun?
Hayır
O his bendede vardı sanki bişey oturmuş gibi hissediyodum ama sonradan geçti, böyle dediğime bakma bir doktora görünsen iyi edersin
Sende kalpte batma oldu mu
Hayır sadece his vardı batma, ağrı vs. şeyler yoktu. Zaman kaybetme doktora görün
Doritos mu yuttun çiğnemeden?
Hayır ama tam oyle cidden😄
Hayırsa bağışıklık sistemin çöküyodur.
Hmmm
Ölecek miyim 😞
Evet. Dikkatli ol. Bazı vitaminlerden al. Sıkıntılı yerlerden uzak dur.
Hastaneye git şakaya gelmez geçmiş olsun
Şekerin düşmüş
Tatlı biseyler ye
Sorunu anladımda nedn oldugu seyı anlamadım
Yani bisi yemisim de gogsumun orda kalmis gibi bide elim ayagim bosaliyo
Sıgara kullanıyomusun sen?
Hayır
Cıgerlerınne olmustut bence o
Su iç. Panik atak seninki
Emin misin
Bayilcak gibiyim sanki geciyo tekrar oluyo
Bence öyle
Kalbimde de batma oluyo
Ne yedin ne kadar süre önce?
Batma dunden beri var. Bu gogsumde bisi kalma hissi 1 saattir falan. Az once kahve ictim
E git doktora ama bence panik atak
Tamam teşekkürler
Ağrı mevcut mu?
Kalbimde batma vardi dunden beri
kan şekerin düşmüş canım
Stresten uzak dur
Stres benim can yoldasım😄
bosalan sadece elin ayağın mı :d
Muhtemel pskolojik
Kan şekerin düşmüş
Tik oldu heralde
Kriz gibi
Beze gibimi
Yok hayir icte. Sanki bisey yemisim de gogsumun orda kalmis gibi
Hmmm anladım ne zamandır başladı
Öğlenden beri
tamam yardımcı olayım
Olur
yutma kasları hem güçlerini hem de koordinasyon yeteneklerini kaybederler. Bundan dolayı bazen normal salgı bile mideye geçemeyebilir. buna istaneden böyle tıkanmalar batma hissi görülebilir
Niye kaybetmis ki yutabiliyorum
Her yaşta sinirlilik ve stres boğaz kaslarında kasılmaya ve bunun sonucunda boğazda birşey varmış hissine neden olmakta
Iki göğüsün arasında ama
Hazımsızlık var yediğin bişi dokunmuş olabilir farklı bişi yedinmi
Gizliden çıkar misinuz bir
Buyur
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar