Arkadaşlar 1-2 gün önce farenjit oldum galiba. Doktor antibiyotik ve yanında birkaç ilaç ile birlikte Tanflexspreyi de verdi. Yalnız Tanflex nasıl kullanılır bilmiyorum. Tanflex spreyi günde kaç defa sıkmalıyım ve her sıkışımda kaç kez püskürtmem gerekiyor? Bir de yutmama gibi bir şey var mı? Çünkü gargara şeklinde değil, bildiğimiz sprey. Onu tekrar tükürmek de pek mümkün olmuyor boğaza sıkınca.tanflex
Tanflex sprey nasıl kullanılır, Tanflex kullananlar varsa yardımcı olabilir mi?
Tanflex; etken maddesi benzidamin hidroklorir olan oral spreydir. İltihaba ve ağrıya neden olan biyolojik etkenlerin azalmasını sağlayan bir ağız solüsyonudur da diyebilirim.
- boğaz ağrısı, - bademcik iltihabı, - soluk borusu iltihabı, - farenjit, - aft gibi ağız ve boğazdaki rahatsızlıkların tedavisinde doktor tarafından reçete edilen bir ilaçtır. Ayrıca;
- dil iltihabında, - diş eti hastalıklarında, - diş ile ilgili geçirilen operasyonlardan sonra, - kanser tedavisi sırasında ağız içinde oluşan iltihaplanmalar için de Tanflex sprey kullanılmaktadır.
Tanflex nasıl kullanılır?
Öncelikle şunu belirtmeliyim ki; ilacı sıktıktan sonra alerjik bir reaksiyon yaşarsan ilacı mutlaka bırakmalı ve en yakın zamanda doktora başvurmalısın. Tanflex spreyin kullanımı da şu şekildedir:
- İlacın sprey ucuna gelmesi için önce birkaç defa dışarıya doğru sıkmalısın. - Yemeği bitirip dişleri fırçaladıktan sonra spreyi ağız içine sıkmalısın. - İlacı ağzında 20-30 saniye kadar tutmalısın. - Eğer tamamını yutamazsan kalanını lavaboya tükürebilirsin. - Tanflex sprey ağızda kötü bir tat bırakabilir. Bunu gidermek için spreyi sıkar sıkmaz su içmemelisin, ilacın ağız boşluğunda etkili olması için 4-5 dakika kadar beklemeli ve ondan sonra su içmelisin.
Arkadaşım zaten sıkınca su bile içmeyeceksin 10 dk. Farenjit zor bir durum sayılmaz ama dikkat etmen gerekenler var. Mesela; suyu ılık iç, her şeyi acı yeme, dikkat et, 1-2 haftaya geçer. Bir de antibiyotiği tam 12 saatte bir iç; yani 9'da içiyorsan sabah mutlaka 9 akşam 9 iç, iyileşirsin. Tanflex yazmadı mı doktor? Genelde sabah akşam veya öğlen eklenip 1 kez sıkılır ya da 2 orada ilacın içindeki kağıtta yazar.
Farenjitin çözümünü söylüyorum: Şekerli, asitli içecek kullanma. Tuzlu su gargarası ve adaçayı gargarası yap. Bir de bol bol keçiboynuzu ye. Uzun süre araştırdım, biliyorum.
Farenjit mi tam bilmiyorum doktor öyle demedi tam olarak sadece boğazımdaki tahriş ondan kaynaklı büyük ihtimalle. Onun dışında akciğerlerimde iltihaplanma olmuş antibiyotik falan onum atılımı için yani gerekli
Tanflex spreyi ağzının içine 3-4 kez sıkman lazım. Sıktıktan sonra da yutabilirsin fakat tadı kötü diye suyla gargara yapma, ağız içinde emilmesi lazım.
Geçmiş olsun. Bademcik yani farenjit için Adaçayı kürü Bademcik veya boğaz iltihabının (Faranjit) oluşumuna karşı da gerçek bir koruyucu ve önleyicidir. Gün boyu birkaç defa yapacağınız adaçayı gargarası ilk günlerde sizi yeniden dünyaya gelmiş gibi yapacaktır. İlerleyen günlerde haftada birkaç defa bu gargarayı tekrarlamak sizi bademcik ve boğaz enfeksiyonlarına karşı koruyacaktır. Hazırlanışı: Yaklaşık bir Su bardağı suda bir poşet adaçayı veya bir tatlı kaşığı taze adaçayı on Dakika demlenir. Günde 2-3 defa gargarası yapılır. Ayrıca, beraberinde bir Ay boyunca hergün bir çay bardağı adaçayı içilir. Demleme süresi tamamlandıktan sonra bitkiyi daha fazla suyunun içinde bekletmeyiniz, mutlaka süzüp ayırınız. Not: Aktarlardan satın alacağınız adaçayı hem çok daha ucuz hem de amacınıza daha uygundur.
1
0 Yorumla
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Sağlık > Sorular > Tanflex sprey nasıl kullanılır, Tanflex kullananlar varsa yardımcı olabilir mi?
En İyi Cevaplar