mesela su icilse gun cogalir mi? mesela gunda 2 bardak su icerek hic bir sey yemeyerek kac gun yasanir?
Ac kalarak kac gun yasanabilir?

Açıkçası hayatta kalma durumunu şöyle anlatayım.İstatistiklere göre insanlar aç ve susuz 3 gün hayatta kalabilirler.Ancak bu ortalama bir değerdir.Ortalama üç gün olarak bilinsede haftalarca hayatta kalan insanlarada rastlanmıştır.Marmara depreminde enkaz altında kalan 39 yaşında bir erkek vatandaş arama kurtarma ekibinin çabası üzerine bulundu.Vatadaş yaklaşık 7 gün aç ve susuz sadece bir çakmakla göçük bir binanın bodrum katında hayatta kalmayı başarmıştı!Peki nasıl?
İnsanlar vücutlarında depolanmış yağ ve diğer besin maddelerini uzun süre kullanarak hayatta kalabilirler.Ancak insanı 3 gün içerisinde öldüren açlık değildir!Susuzluktur!İnsanlar susuzluk halinde ölürler.Açlık insanı 2-3 hafta kadar hayatta tutabilir.Bahsi geçen vatandaş patlak bir borudan su içerek 7 gün hayatta kalabilmiştir.Bu durumda gösteriyor ki insanlar açlığa karşı çok dayanıklıdır.Açlık halinde vücut enerji ihtiyacını karşılamak için yağları ve kasları eritir ve bunu besin olarak kullanır.Vücuttaki kasların ve yağların büyük bir bölümü eridiğinde sıra kalp kaslarına gelir.Vücut besin ihtiyacını karşılamak için kalp kaslarını ve hayati organların kaslarını eritmeye başladığında hayati fonksiyonlarson bulur.
Anlayacağınızda açlık halinde hayatınızı kurtaracak iki unsur vardır.Birincisi metabolizmanın hızı.Metabolizma ne kadar yavaşsa o kadar az yağ ve kas harcayacaksınız demektir.İkincisi vücudunuzdaki yağ ve kas oranıdır.6Yağlı ve kaslı bir vücut daha dayanıklıdır açlığa!
Ortalama yetişkin bir insan açlığa 10 gün kadar susuzluğa ise 3 gün kadar dayanır.Bu süre dışında daha fazla susuz kalırsanız hayati tehlikeniz varlık göstermeye başlar.İnsan susuz 5 günde yaşar 7 günde ancak kurtarılmanız halinde bu süre çok geç kalınmış olur.Büyük ihtimal ile böbrekeleriniz iflas eder ve vücutta kalıcı hasara neden olur.Görme kaybı,böbrek fonksiyonları kaybı ve diğer duyusal yeteneklerde kalıcı zayıflamaya neden olabilir.
Susluk ve açlık halinde yaşanabilecek durumlar;
Görme kaybı,halislasyon,bilincin kapanması,uyku ve huzursuzluk hissi,baş ağrısı,baş dönmesi,mide bulantısı(vardır ancak kusamazsınız),felç...
Susuzluk ve açlıuk halinde daha uzun süre hayatta kalmak;
Az terlemeye çalışmak,çok az hariket etmek,sırt üstü uzanmak,ishal ve mide bulantısıne neden olailecek durumlardan uzak durmak(ishal ve mide bulantısı vücuttaki suyun %10 ilk günden tüketebilir)
İnsanların açlık ve susuzluğa karşı hayatta kalma süresi değişiklik gösterebilir.Belli bir süresi ve günü yoktur!
Umarım açıklayıcı olmuştur, iyi forumlar.
Şeffaf kutuda 44 gün yemeden yaşayacak
Amerikalı illüzyonist David Blaine, Londra'da Thames Nehri kıyısında bir vince asılı şeffaf kutu içinde 44 gün yemek yemeden kalacak.
Daha önce New York'un Times Meydanı'nda bir buz kütlesinin içinde 2.5 gün geçiren David Blaine'in İngiltere'deki bu ilk büyük gösterisi bu akşam 20.00'de (TSİ 22.00) başlayacak. Blaine'in kutuya girişi İngiliz Sky TV ve Channel 4 tarafından naklen yayınlanacak.
Beyni zarar görebilir
Kameralar devamlı yanında olacak ve 19 Ekim Pazar akşamı çıkışına kadar zaman zaman TV ve internetten yayın yapılacak.30 yaşındaki Blaine, 44 gün boyunca sadece bir boru ile verilecek olan sudan içecek. Açlık durumunda vücuduna ne olacağını, ‘‘Kas dokularım ve yağlarım glikojene dönüşecek. Beynim çalışmayı sürdürmek için bunları kullanacak'' diye açıklayan Blaine, 20 kilo kadar kaybedeceğini ve beyninin hasara uğrayabileceğini biliyor. Blaine, ‘‘65 gün aç kalsaydım mutlaka ölürdüm. Sadece suyla 44 gün yaşanabileceğini sanıyorum. Göreceğiz'' diyor.
NASIL HAYATTA KALACAK
Şeffaf pleksiglas kabinin boyutları 2 metre eninde, 2 metre yüksekliğinde ve 90 cm genişliğinde.
David Blaine yanına bir kat giyecek, battaniyeler, yatmak için kilim, içinde defter, kalem, dudak yumuşatıcısı, kağıt havlu ve ıslak peçeteler bulunan bir sırt çantası alacak.
Sadece bir borudan verilecek suyu içecek ve tuvalet ihtiyacını bir oluktan giderecek.
Blaine, kabin içinde aç geçireceği 44 günde 20 kilo kaybedeceğini tahmin ediyor.
Sonuç : 44 gün sonunda 25.5 Kilo veriyor ve baya kötü halde hastaneye kaldırlıyor insanın aklına su soru geliyor o 44 gün yapabiliyorsa biz neden 3 4 gun sadece su içmiyelim? bence Su içelim sadece ve sabah ya da aksamları Protein alalım bana kaslar zarar görmez protein aldıgmızdan ama yağlar gider. bence bu.
Şöyle söyeleyeyim ben 65 kgdım daha sonra yemek yememeye karar verdim ve 3 ay boyunca yemek yemedim, sadece su içtim sonunda 37 kg olmuştum ve Hergün uyuyordum zor kendime geldim. uykudayken kalbin durma riskinin büyük olduğunu öğrendim.
Nasill yaniii hic dusup bayilmadinmi?
Görüş
24Görüş
Aslında aç kalmak diye birşey yok...
Sen bilinçli olarak yemek yemesen de vücudun seni hayatta tutmak için ne kadar yağ kas bağ dokusu varsa önem sırasına dikkat ederek onları yakmaya başlar. Bunlar da bitince organlar da iflas etmeye başlar ve , kurtarılsan dahi kendine inanılmaz zarar verdiğinden bundan sonraki yılların hiç hoş geçmez.
Amacın net belli değil ama , bunu zayıflamak için denemeyi düşünürsen bilesin ki psikolojik bir hastalığın pençesine bu yaşta düşürür seni ve sonuç hiç de zayıflama olmaz, bir sürü çalışan organ ve sistemin yıkılabilir.
Su günü çoğaltmaz çünki yakılacak materyal yok. Yine de böbreklerinin erken iflasını biraz geri itebilir.
Hayatta ne yasamıs olursan ol kaçıp kurtulamak hiç bir işe yaramaz sen yemeğini ye suyunu iç güçlü dur bu hayat senin ve bir kere böyle bir sans a sahıpsın bu hayatta her sey bizim için bunu unutma boşver her sey gecer...
askerliğimi 2012 yılında HAKKARİ ŞEMDİNLİ de yaptım! yazın aşırı derecede çatışmalar yaşıyorduk tv den izmeişsinizdir.. ve 8 gün sadece suyla yaşadık buna şahidim gram oslun sudan başka bişi içmedik yemedik ama gerisni bilemem!
Yanlış hatırlamıyorsam 20 gün sonra enkaz altından sağ çıkarılanlar vardı..
Biz araziye sadece damacana ile asker bırakıp 10 gün sonra geri alıyorduk eğitimlerde.
Hintl bir adam vardu ne yemek yiyor ne de su iciyor hala yasıyordu sanırım
1 buçuk ay kadar yaşanır iskelete dönersin sadece su ile
40 gün rivayetleri vardır açlık konusunda ama ortalama 56-57 gün diye biliyorum
Uzun bir süre idare edersin fakat vücudunda kalıcı hasarlara neden olur
bunu düşüneceğine onun yerine mutlu bir hayatı nasıl yasarım diye enerjini harcasan daha iyi olur.
4 gün yaşarsın sonrası yaşarmısın yaşamazmısın bilemem ama yaşarsan bile yaşamımış gibi hissedersin
Ben 8 gün sadece su içtim ölmedim bişey de olmadı bana artı ben gin içinde 3 saat egzersiz yapıyordum
Şimdi aç kalrsan 7 8 güne olursun
Susuz kalırsan 3 güne olrsun
15 gün gibi ama kişiden kişiye ve mevsime göre değişiri
Mesele yaşamakmı yoksa sağlıklı yaşamakmı. Aç kalırsın yaşarsın ama karın ağrılarıyla, baş ağrılarıyla vs. uğraşmakistiyorsan ayrı :D
Taş çatlasın 3 gün dayanırsın...
Bunyene bağlı 15 -40 gün arası yasaya bilirisn
su iç bacım su.o ne 2 bardakcık cık cıkk
başka biriyle evlenirsin çok da şey yapma
aclik grevine girmeyi dusunmuyorsundur umarim ..?
dusunuyorum
gercekten senin adina uzulurum... bendenine iyi bak bence yasin ilerledikce herseyin kiymetini daha cok anlarsin...
En İyi Görüşler