Arkadaşlar zayıflamaya çalışıyorum düzenli rutin bi beslenme programıyla ugraşmak istemiyorum o yüzden zararlı olmicak şekilde ne kadar süre aç kalabilirim
Bir insan, yeterince su içtiği sürece ortalama 30-40 gün kadar aç kalabilir ama bu süre herkes için aynı değil. Vücut önce depolarını kullanıyor; glikojen, sonra yağ, en son kaslar devreye giriyor. Ama mesele sadece fiziksel değil, psikolojik olarak da zor bir süreç bu. Her geçen gün biraz daha yavaşlarsın, halsizlik artar, başın döner, düşüncelerin dağılır. İlk günler dayanılır gibi olsa da zaman geçtikçe vücudun her yerinden çığlıklar yükselir. Yani açlık sadece mideyle ilgili bir şey değil; ruh da aç kalıyor bazen ve bu açlık yiyecekle değil, sevgiyle, ilgiyle, insani bir dokunuşla geçiyor.
zararlı olmayacak diye bir şey yok. evet hızlı kilo verirsin ama özellikle bir kadın olarak tüm hormonal dengelerini bozar kaslarını da bir güzel eritirsin. Gün içinde enerjin olmaz 2 adım atmaya üşenirsin, çünkü KAS YOK. Saçların dökülür, tırnakların kırılır, regl düzensizliğin olur ve tahmin ettiğin gibi sıkı bir görüntü değil cıvık bir görüntün olur çünkü aç kalarak sadece su ve ödem atıyorsun ve herhangi bir yağ yakımı olmuyor. Tabiki kendini günlerce aç bıraksan az buz yağ gider ama bir süreden sonra vücudun kasları kullanır. Yeme ataklarını da fazlasıyla tetikler. Uzun senelerderi fittness ile uğraşan ve uzmanlığa yükselmiş biri olarak söylüyorum bunları. Yok ben kesin yapıcam diyorsan 3 günü asla geçmemelisin. Asla bu diyeti önermiyorum. Sağlıkla kalın
Aç kalmakla kilo verilmez. Beyin aç kalacagini anladigi an tutar kiloyu. Sonradan gidenler ise yağdan olur. Bu da tehlikeli. Sarkma olur. Öğünleri atlamadan düzenli beslenirseniz un tuz şekeri bırakırsanız istemesenizde kilo verirsiniz. Tabi sporla destek şart. Sıkılaşmakta önemli. Yoksa plastik cerrahlarin yolu gözükür.
Bir insan genellikle susuz kalmadan önce 3-5 gün aç kalabilir. Ancak su içmeye devam ederse vücut genellikle 1 ila 2 hafta açlığa dayanabilir. Bu süre kişinin genel sağlık durumu yağ oranı yaş ve çevresel koşullara bağlı olarak değişir. Uzun süre aç kalmak kas kaybı organ hasarı ve ölüm riski taşır.
2 ya da 3 gün.. Profildeki sensen? Kendine takıntı haline getirme. İyisin.. Yok illa yapacağım diyorsan? O halde dengeyi tutturmaya bakmalısın. Bir de aç kalarak olmaz böyle. Diyet her zaman bir adım öndedir. :) Aç kalarak kendine zarar vermiş olursun..
interminal fasting beslenme düzeni öneririm bu konuda sürekli olarak bir program veya beslenme saati oluşturma yerine günün yalnızca belirli olan 8 saati içinde gerekli olan kaloriyi almak diğer saatler yalnızca şekersiz içeceklerin serbest olduğu bir beslenme şekli. Ben öğlen 12 akşamüstü 5 eklinde beslenip bunu da iki öğüne bölerek besleniyordum. Kimisi 8 saatin 8 sekizini de kullanabiliyor açlık hissedip hissetmeme ile alakalı olarak serbest 8 saati de kullanabilirsiniz. Günlerce aç kalma olayı da yalnızca detoks şeklinde var arkadaşımdan duymuştum. Yeşil Çaylı sütlü bir içecek günün belirli saatlerinde tüketiliyor. Diğer vakitlerde yine şekersiz içecekler serbest oluyordu üç günlük olan bu detoks toplamda beş kg gibi bir ödem attırıcı bir etkiye sahipti
Yok ben kendimde uyguluyorum normalde kilom 65 üstüne hiç çıkmaz çok fazla ve düzensiz yememe rağmab ve maalesef kilo olmaya başladım bi anda 80 oldum sonra nasıl veririm diye deneme yanılma yoluyla bu yöntemi keşfettim yeme yiyeceksin ama sofradan şişkin kalkma çok abartmadan yiyeceksin ve 3 öğün de yapabilirsin ben 3 öğün yiyorum sabah 7-8 arası kahvaltı 12-13 öğle yemeği 5-6 arası akşam yemeği şeker un ürünleri gibi şeylerden uzak dur ve bol su iç günde min 3-4L şu an kilom 74.73 arasında gidip geliyor bir de düzenli egzersiz de yap çok faydası dokunur kilo verince sarkıklığı önlersin
Anlıyorum seni fit gitmek istiyorsun düğüne ama şeker, gerçekten şakaya gelmez. O zaman arada bir şekerli bir şey tüket lütfen. Kurabiye olur, bir meyve olur, fark etmez.
Deprem de 25 günü gördük ama hareket bağını bağlı bişe bu. Bira gibi kimi 4 birada dağılır kimi 20 içer bişe olmaz. Buda aynı kimi 3 günde gider kimi 15 gunde
Adamın biri 120 gün mü ne aç kalmıştı öldü sonradan ama 😅 çok fazla kilosu vardı bu adamın. Bence bu tamamen kiloyla alakalı bir şey yağ deposu fazla olan biri ciddi bir süre aç kalabilir
Aç kalarak kilo verilemez bu bir ikincis6verilse dahi bu fotoğraftaki kadın gibi olmuyor zayıflayınca insanlar 😁 spor yapın abicim g.. zü kaldırın bir zahmet.
Aç kalarak zayıflıyamazsın sağlığını kötü etkiler zayıflamak için koşman lazım sabah 9 da kalkıp 1 saat felan yağ çok iyi yakar antrenman yaparsan dahada iyi olur