yazanlar sünnetsiz mi seviyorsun
yabancı kadınlar sünnetli seviyor
böyle saçma yazmayın arkadaşlar lütfen
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Konuyu galiba detaylı araştırmamışsınız.
Sünnetin idrar yolu enfeksiyonu, AIDS gibi hastalıkları ve penis kanserlerini azalttığı bilimsel olarak kanıtlanmıştır.
Tabiki uygun olmayan kişilerce ve steril olmayan şartlarda yapılan her sünnet riskli olabilir, sadece sünnet değil, tüm sağlık işlemleri için bu geçerli.
sünnetsizlerde sünnet derisi ile kamış başı arasında ‘smegna’ ismi verilen bir salgı birikir. Bu birikim ise mikropların da işe karışmasıyla çok acı veren iltihaplara yol açabilmektedir. Ayrıca, sünnet olmuş erkeklerin hemen hiçbirinin penis kanserine yakalanmadıkları kanıtlanmıştır.
Bazen de sünnet derilerinde darlık olur. Bu durum, ameliyatla giderilmediği, yani bildiğimiz ‘sünnet’ ameliyesi gerçekleşmediği takdirde, peniste ‘fimosiz’ dediğimiz bir rahatsızlık ortaya çıkarır. Bu da penis sertleşmesi veya idrar boşalımı esnasında acı duyulmasına sebep olur.
Diğer taraftan, sünnetli erkeklerde penisin kıyafetlere sürtünmesi sonucunda hassasiyetinin giderek azaldığı, böylece sünnetin erkeklerin korkulu rüyası olan erken boşalma gibi bir problemin de ortadan kalkmasını sağladığı bilinmektedir.
Dünyaca ünlü Amerikan tıp dergisi New England Journal of Medicine’ın Nisan ayında açıkladığı, yirmiye yakın doktorun iştirakiyle hazırlanmış araştırma raporuna göre, kişiye birçok fayda verdiği zaten bilinen sünnet, sünnetli erkeğin hanımı için de birçok kritik hastalıklara karşı korunum sağlıyor.
Dergide yer alan araştırma raporuna göre, rahim kanseri vak’alarının yüzde 99’undan sorumlu tutulan popilmavirus (hpv) sünnetli erkeklerde daha az görülüyor. Çünkü, sünnetsizlerin sünnet derisinin iç kısmına virüs daha kolay yerleşiyor ve smegna’ya bulaşarak bu kısmı zedeliyor.
Amerikan Kanser Derneğinden Dr. Michael Thun, bu rapor çerçevesinde, “Gelecekte kesinlikle sünnetin başkaca faydaları da ortaya çıkacaktır” diyor. Yine Thun’a göre, sünnet AIDS’in yayılma hızını da düşürüyor. 1988’den beri yapılan araştırma verilerine göre, sünnet AIDS’e karşı da koruma sağlıyor..
Uzaktan yakindan kiyidan köseden alakasi yok. Zararli degil faydali. Milyarlarca müslümanda ne gibi bir cinsel sorun cikmis ortaya arastir bakalim bulabilecekmisin. Sünnetin fatdalari yaz bir de google a istersen. Ateist olunca sadece ateistlerin bilim sitelerini mi arastiriyosun napiyosun. Bizim inancimiz bu. Peygamber efendimiz s. a. v in asla gereksiz bir iş yapmadigini biliyoruz ve inaniyoruz. O yapmissa en dogrusu odur, en güzeli odur, een kusursuzu odur , en mükemmeli odur. Aksi düsünülemez... Din budur islam budur.
#sünnetcandır ❤️
Peygamber kusursuz Allah kusurlu diyorsun
erkeği yanlış yaratmış
Hahhhahh. Peygamberi kim yaratmis 😂😂😂 ne güldüm yaa sagol. Dogdugunda neden kordon bagini kesiyolar kesmesemiydiler acaba seninkini? Sonucta bu da fazlalik demi. Fazladan et ile dogmak kusur degildir. Bunun kusur oldugunu kim uydurmus hayirdir kimin fikri bu?
Benim de okuduğum bir yazıda sünnetin pek çok yararlı etkiyi ortadan kaldırdığı yazıyordu. İslami taraf sünnetin yararlı olduğunu savunurken başka bir taraf zararlı olduğunu söylüyor. Bana zararlı olması daha mantıklı geliyor. Çünkü evrimsel olarak bakıldığında ise yaramayan organların zamanla yok olduğunu görüyoruz. Sünnet derisi faydalı olmasaydı zaten kendiliğinden yok olmuş olurdu bunca zaman içerisinde. Benim düşüncem bu ve oğlum olursa sünnet ettirmeyi düşünmüyorum. Küçücük çocuğa sormadan etmeden onun bir parçasını kesmeyi uygun bulmuyorum. 18 yaşından sonra komple kestirsin isterse.
ABD de hekimler tamamen tıbbi sebeplerle sünneti öneriyorlar.
Yahudi ya da Müslüman olmadığı halde sadece tıbbi sebeplerle sünnet olan erkeklerin sayısı giderek artıyor.
İlişikteki raporda her sene ABD de doktorların bir milyonu aşkın sünnet operasyonu yaptığını ve bunların %30'unun dini nedenlerle olmadığını söylüyor.
Konu çok detaylı bir şekilde ele alınmış. FYI
matthewtontonoz.com/.../
Cevap
50Cevap
Çocuk Cerrahisi Uzmanı Dr. Mustafa Candan sünnetin çeşitli yayınlarda sünnetin faydaları olduğunu söyleyerek bunlar arasında en sık dile getirilenleri şöyle sıraladı:
İdrar yolu iltihabı: İlk 6 ay sonunda sünnetli ve sünnetsiz bebekler arasında yapılan araştırmalarda sünnetli olanlarda bu riskin daha az olduğu gösterilmiş. Özellikle sünnet derisi ucunda darlık olan bebek ve çocuklarla, anne karnında ya da sonrasında yukarı idrar yollarında genişleme saptanmış olanlarda da sünnet öneriliyor.
Hijyenik avantaj: Kapalı sünnet derisi, kötü bakımla birlikte mikroorganizma yerleşimine uygun bir ortam halini alıyor. Açık penis ucunun temizliği ise daha kolay oluyor.
Penis kanseri: Çeşitli yayınlarda sünnet olmayanların karşılaştırılmasında sünnet olanların penis kanserine daha az yakalandıklarını destekler sonuçlar bildirilmiş. Bunun açık penis ucundaki lezyonun kolay fark edilmesi ve hijyenik avantajla ilişkili olduğu yorumları da yapılıyor.
Rahim ağzı kanseri: Sünnetli erkeklerin partnerlerinin de benzer şekilde rahim ağzı kanserine daha az yakalandıklarını destekler sonuçlar bildirilmiş.
Erken boşalma: Sünnetli erkeklerde erken boşalma probleminin daha az görülmesinin açık penis ucunun çamaşırla sürekli temasının aşırı duyarlılığı giderek azaltmasından kaynaklandığı savunuluyor.
Sağlık açısından zorunlu değil. Zaten bir problem oluşturacak durumdaysa dinine bakmadan doktorlar direkt önerebiliyorlar. Hijyen açısından daha iyi olduğuna dair görüşler var, enfeksiyon riskini azaltmak gibi. Fakat hijyenine dikkat edenlerde bu sorunun olmayacağını düşünüyorum.
Bilimsel çalışmalar da genelde bahsettiğin gibi sünetlilerde kuruma ve seks sırasında stimülasyonu azalttığı için daha az haz alma gibi durumlara yol açtığı (genelde) sağlıklı bireyler için önermiyorlar. Şurada da tıbbi olarak yarar ve risklerini incelemiş: www.webmd.com/sexual-conditions/guide/circumcision
@Zingaci bak @faniprens yazmış aşağıda da "Bazen de sünnet derilerinde darlık olur. Bu durum, ameliyatla giderilmediği, yani bildiğimiz ‘sünnet’ ameliyesi gerçekleşmediği takdirde, peniste ‘fimosiz’ dediğimiz bir rahatsızlık ortaya çıkarır. Bu da penis sertleşmesi veya idrar boşalımı esnasında acı duyulmasına sebep olur." haliyle sünnet kesin çözüm ama alternatif tedavi olarak da steroid krem kullanırsan deri gevşeyebiliyormuş. dediğim gibi doktor değilim, doktorunla konuş detayları.
Bu konuda bir cok bilimsel arastirma var. Fakat hepsinin toplanarak duzenlenmis bir claisma yok. Kimi arastirmalar sunnet derisinin penisi korudugunu desteklerken kimisi ise bakteri barindirarak risk barindirdigini ve sunnet olunmasi gerektigini savunuyor.
Olunmamali diyen yazilarda mantik sunnet derisi koruma kilifi mantiginda fakat surekli temizlik olmamasi durumunda bakteri vs barinacaktir.
Olunmali diyen yazilarda ise bu derinin bakteri tuttuğu (bir sekilde temiz tutulamadigi) yonunde. Wcden veya iliski sonrasindaki iyi temizlik yapilamamasi buyuk etken. Nemli ortamda bakteri daha hizli cogalacagi dusunulurse, Bilimsel olarak sunnet daha iyiymis gibi gorunuyor.
bir yerlerde sünnet olmanın sağlıklı olmadığını bende okumuştum.
özellikle erkek de duyu veya his kaybına sebep olduğu yazıyordu.
ayrıca bulaşabilen hastalıklara karşı da korumanın zayıfladığı..
sonuçta fazla bir bilgim yok.. doğrudur veya yanlıştır. bir şey söyleyemiyorum.
asıl manidar olan ise seviyeli bir sohbeti gerçekleştiremeyen insanlarla
muhatap oluyor olmamız..
belli bir samimiyetten sonra karşındaki kişiyi tanıdığında
belki azıcık cıvımayı kabul edebilirim..
sonuçta herkes kendi kişiliğini ve kimliğini gösteriyor...
Bre cahil.. Afrika da HIV virüsün yayılmasını engellemek için müslüman olmayan ülkeler de bile bu uygulama var. vücudun ez zayıf bölümü olduğunundan hasta olmanı engeller. Ki biz emre itaat olsun diye Peygamberimizi örnek aldığımızdan yapıyoruz, nimetlerinden de otomatikman faydalanıyoruz. İslam ı araştırmanı tavsiye ederim. zeki biri araştırmadan körü körüne inanmamazlık etmez bence sen akıllı bir insansın. ilim öğren.
müslümanlığı araştır
kendi dinini iyi öğren
sünnet islamla gelmedi
oruç islamla gelmedi
kurban islamla gelmedi
hac görevi islamla gelmedi
kısaca islama ait pek fazla özellik yok
Sünnetin HIV e karşı etkisini açıklayabilir misin? Korunmasız cinsel ilişkiyle kanla bulaşan bir hastalık nasıl olur da bir deri parçasının kesilmesiyle engellenebilir? Bilimsel kanıtlarla gelmeni rica ediyorum.
@niyetsizce bende bilimsel istedim cahillerle uğraşıyorum
@niyetsizce o kadar da sen araştır bir zahmet. Bunu tavsiye edenler hristiyan bilim adamları. ilim öğren. ilim bilmezsen yanlış bilgiye sahip olduğunu bile bilemezsin. aç oku. tembellik etme. okumazsan. youtube da Cübbeli Ahmet Hoca var. Konu başlığı ve Hocanın ismini yaz. dinle. faydasını görmezsen, pişman olmazsan söylediklerine.
Cübbeliden ilim öğrenmek ajskdlalahaks pardon ya çok yanlış kişiden bilimsel açıklama beklemişim. Bahsettiğin şeyin mümkünatı olmadığı için senden açıklama beklemiştim. HIV den korunmanın tek yolu prezervatif kullanmaktır. Ve hastalık taşıyan bireyle kan alışverişinde bulunmamak. Bence araştırma yapması gereken kişi sensin. Yalnız bilimi din tüccarlarından değil bilim adamlarından öğrenmeni şiddetle tavsiye ederim.
@niyetsizce Allah (CC) sana hidayet nasip etsin. Yaşın başın gitmiş bir ayağın çukurda çocuk gibi konuşuyorsun hala. Herkese yaşlanmak nasip olmuyor. Ölenlerin hepsi yaşlı değil. fırsatın varken tövbe et. bu pazar bir kere kuruluyor. dönüş yok. Cehennem ateşi var. yanmaktan korkuyorum diyorsan sana söylemek sözüm yok. Yine de sana dua ederim ben. kendine iyi bak, iyi bak kendine nereye gittiğine bak.
Benim bir ayağım çukurdaysa sen ne zaman gömüyoruz amcacım?
amcacım yaş geçiyor gel inat etme kuran oku kulaktan dolma yaşama
@niyetsizce adın üstünde. Niyetiniz bozuk abla.
Arkadaşım ben haklıyım diye bir davam yok. Hakk olanı söykedik sadece. Öğrenmemin yaşı yok. asıl suç öğrenmemek. Allah (CC) Yarın sorduğunda ben bilmiyordum deme şansımız yok. Bu yaşta ben de dinimi öğrenmeye çalışıyorum aynı anda bu yaşta üniversite okuyorum ben de senin gibi cahilin tekiyim. kırıcı oldumsa eğer özür dilerim
. ama ne olur doğru olanı araştır. Kuran da ben size akıl verdim düşünün diye ister inan ister inanma diyor. ama yarın öldüğünde ister cennete ister cehenneme gir denmeyecek diyor. Biz umarım cennete gideriz hep beraber.
HZ. Peygamber’den miras kalan bir sünnet olarak, erkek çocuklarının sünnet edilmesinin sağlık bakımından oldukça yararlı olduğu uzunca zamandır bilinmektedir. Meselâ, sünnetsizlerde sünnet derisi ile kamış başı arasında ‘smegna’ ismi verilen bir salgı birikir. Bu birikim ise mikropların da işe karışmasıyla çok acı veren iltihaplara yol açabilmektedir. Ayrıca, sünnet olmuş erkeklerin hemen hiçbirinin penis kanserine yakalanmadıkları kanıtlanmıştır
Bazen de sünnet derilerinde darlık olur. Bu durum, ameliyatla giderilmediği, yani bildiğimiz ‘sünnet’ ameliyesi gerçekleşmediği takdirde, peniste ‘fimosiz’ dediğimiz bir rahatsızlık ortaya çıkarır. Bu da penis sertleşmesi veya idrar boşalımı esnasında acı duyulmasına sebep olur.
www.google.com.tr/search Bu kitabı mutlaka okumalısınız
Nil Gün - Sünnetle İlgili Yalanlar ve Gerçekler Kuraldışı Yayınları
toplumvetarih.blogcu.com/.../5736393 bu da yazarın bir röportajı
Bildiğim kadarıyla bilimsel olarak sünnet zaten zararlı. Baş kısmı hassastır ve o kesilen deri orayı korur normal şartlarda. Bir de uzun uzun bi' şeyler daha vardı fakat unuttum şu an.
Ülke genel itibariyle müslüman olduğu için, zorunlu olmasa da "zorunlu" gibi bir şey.
İnanan biri olarak Kutsal kitapların haricindeki bütün batıl inanışlara karşıyım her türlü din tercihine saygılıyım , en hassas olduğum ve çok sinirlendiğim bir konu sünnet atacağım link umarım seni tatmin eder
www.cirp.org/pages/parents/FAQ/index_tk.html
Kimin ne açıkladığı çok ta önemli değil. Bu konuda birçok zıt ve taraflı yapılmış açıklamalar var. Senin de açıklamanda olduğu gibi, araştırdım diyorsun ama sadece olumsuz ve anlamsız bir görüşü belirtmişsin. Sonuca baktığımızda, sünnetin olduğu toplumlarda fiziksel, biyolojik ve ya psikolojik bir olumsuzluk görünmüyor. Bununla birlikte cinsellik açısından bakarsak sünnetli penis daha estetik duruyor. Derisi yumuşak, gergin olmayan bir penis m tercih edersin aksini mi?
ben şükür muslumanım bunu tartısma konusu bıle yapmam ama bazı seylerde dinle alakalı degıl bu konuda kuranda ayet gecmıyor sadece bazı hadıslere dayandırılıyor dogrudur ya da yanlıştır demıyorum ama ben dıyorum kı isteyn olur ısteyen olmaz çünkü allah insanı mahlukların en şereflısı en mukemmelı olarak yaratı şimdi bunu bılıyorken allahın yaratıgı beden uzerınde degışıklık yapmak bence sacma
sağlık için olmalı. ki peygamberimiz diyorsa bir önemi vardır
Sünnet olmak saglik acisindan en faydali şeydir sünnet olmayan kisilerde yaglanma ve pislik daha cok olur cunku deri altinda mikrop olusur ama sünnetli olanin kafasi acik oldugu icin daha temizdir ve sünnetli olan penis herzaman daha cok zevk alir kafasi acik oldugundan.
Sağlıklı denilip kılıf uydurulan dini bir zorunluluktur. Kanıtı da binlerce yıldır sünnet olmadan üreyebilen ve sünnet olmadığı için ölmeyen milyarlarca insandır. Erken boşalma ve penisin gelişimini etkilemesi yan etkisidir.
Bu konuda doktorların bir kısmı 18 yaşına gelmeden sünnet yapmak vücut bütünlüğü ihlalidir diyor bir kısım doktor ise sağlık açısından kesinlikle yapılmalı diyor. Bence yapılması gerekli bunu araştırmıştım.
Tamamen cehaletten kaynaklanan bir şey sünnet. Aklı olan çocuğunu sünnet etmesin.
Sünnet olmanın yasal veya tıbbi bir zorunluluğu yok. Biz müslümanlar sünnet oluruz. Ama gayrimüslümlerde aon zamanlarda olmaya başladı. Çünkü bilimsel olarak faydalı bir operasyon olduğu kanıtlandı
aslında yahudi geleneğiymiş ve sağlıkla alakası yok
şimdiki aklım olsa olmazdım
cinsel hayatı sünnetsiz bir erkeğe kıyasla öldürdüğü söyleniyor, bunun kararı belli bir yaşa gelince çocuğa bırakılmalı.
Sünnetin noldugunu araştır..
Sünnetin çeşitlerini araştır... Bazı Sünnetler vardır ki farz a yakın olduğu alimlerce belirtilmiştir..
Bu sünnette önemlidir...
Ayrıca benim kinin kafası gayet iyiymiş :)
Ovunmek gibi olmasın ama öyle diyorlar...
Bilimsel olarak iltihap riski yoksa sünnet olmana gerek yok ama biz yok yere sünnet oluyoruz.
Sünnet iyidir. Erkekler açısından ve sağlık açısından.
sünnet genelde faydalı. amerikada falan da baya sünnet olan var. pislik doluyor derinin altına. dinen zorunlu hem müslümanlarda hem de musevilerde.
Kardeş kim ne yaparsa yapsın isterse kendini Tanrı olarak görsün ben kendime bakarım nasıl fayda sağlarım diye
sünnet olmak zorunlu değil ama sağlık açısından gereklidir.
o kabuğun erkekte küçükken koruma işlevi görmesi tıpkı kızlarda kızlık zarı ile aynı görevi görmesi gibidir.
Zorunlu degil bence. Sağlık açısından faydalı olduğu açık
sünnet daha sağlıklı ve daha fazla zevk verıyo cinsellikde böyle bişe okumustum
Erkek oğlumu 6 ayıkken mecburen sünnet etirdik idrar yanma ve tıkama yapıyormuş derinin olduğu bölgede sunet oldu rahatladı 😊
Sanırım nefsi körelsin isteği kalmasın diye yapılanbir operasyon olsa gerek
Bir kılıf vazifesi var doğru da, enfeksiyon ve idrar yollarında sorun açabileceği için alınması daha doğal diyor.
degılmıs arastırdım zararlıymıs hatta zıyan ettıler bızı o zman
hayır zorunlu değil bildiğim kadarıyla ama oldukça yerlşmiş bir uygulama yani çocuğa seçenek kalmıyor anlayacağın.
doğru bir uygulama değil sünnet sağlık açısından sanırım geç boşalma sorunu oluyormuş
saglık açısından. çok faydalı ama kişinin kendi ailesinin verecegi karar.
bılımsel olarak sanırım sağlık sorunu yok ama bızde dını ınanc olarak sünnet yapılıyor
Evet sağlık açısından olmalılar
O kadar yıllık sünnetliyim başı hiç kuru ve nasırlı olmadı
Bilimselini ne bilelim doktormuyuz 😂
gitti benimninin şapkası. çok üzgünüm
önce sağlık sonra din açısından gerekli
Sağlık açısından faydalı, önemli.
Hiçbir erkekle ilişkin oldu mu peki
ateistilik nedir ya ya
teistlik nedir ya ya
ben anladım da sen teist olduğunu biliyor musun
teist var ise ateistte vardır
her insan istediği şeye inanabilir. bende agnostikim. umarım sizin gibi önyargılı cahiller bu toplumdan temizlenir:D
ateistlik agnostiklikte maymundan geldiğini savunmaz neyse dedim ya türkiye'deki insanların yarısı senin gibi cahil ve önyargılı 🖒
@sahici06 maymundan önceside var kemirgenler sürüngenler dinazor balık yosun
araştır maymun en son
ayrıca maymundan gelmedik maymun ile aynı atadanız
sizide tanıyorum hani tanrı düya düz dedi dönmez deyip halen tanrıya inanalardansınız
zamanında olduk bir kere
Sünnetsiz olmak çok güzel şey bence 😊😊
Sünnet sağlık içindir bakteri olmasın diye yapılır
Dinenn zorunlu sağlık acısından da faydası vardır
Temizlik acısından gerekli bence
Peki sen yaptırmayacakmısın çocuğunu?
önce sağlık sonra din açısından gerekli
sünnetsiz mi seviyorsun
Sunnet iste... Sende soyluyorsun..
Değil
faydali
Olmali