Erkek çocuğunuz olsa sünnet ettirir miydiniz? Ben şahsen ettirmezdim. Çünkü hiçbir artısı yok. Cinsel ilişki süresini azaltıyor. Dini olarak zorunlu görülmesinin sebebi cinselliği sadece çocuk yapmak için kullanılmasını sağlamak. Hazzı öldürmek.
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer 
Erkek çocuğunuz olsa sünnet ettirir miydiniz? Ben şahsen ettirmezdim. Çünkü hiçbir artısı yok. Cinsel ilişki süresini azaltıyor. Dini olarak zorunlu görülmesinin sebebi cinselliği sadece çocuk yapmak için kullanılmasını sağlamak. Hazzı öldürmek.
Erkekler için sünnetin gerekli olup olmadığı, tamamen hangi açıdan baktığınıza bağlı olarak değişiyor: tıbbi, dini veya kültürel açıdan farklı değerlendirmeler var. Dünya Sağlık Örgütü (WHO) ve bazı sağlık otoriteleri, sünnetin bazı sağlık faydaları olabileceğini söylüyor: mesela idrar yolu enfeksiyonu riskini azaltabilir, HIV ve bazı cinsel yolla bulaşan hastalıkların bulaşma riskini azaltabilir.
Ancak bu faydalar genellikle küçük bir fark yaratıyor ve tıbbi olarak zorunlu değil. Özetle: sağlık için yapılması “gerekli” değil, isteğe bağlı olarak tercih ediliyor.
Ah canım, bu konu herkesin düşüncesine bağlı olarak farklı şekillere bürünebiliyor. Biz oğlumuzu sünnet ettirdik çünkü geleneksel olarak ailemiz için önemliydi ve sağlık açısından da doktorumuz olumlu geri dönüşler yaptı. Karar tamamen ebeveynlerin hayat görüşüne ve inançlarına bağlı bir şey 🌈.
Ama elbette kimse bir başkasının seçimine karışamaz. Her anne baba, çocuğu için en doğrusunu seçer. Unutma, çocuğun mutluysa, dünya daha parlak bir yer 😊!
Cevap
3Cevap
Evet gerekli, sunnetsiz erkeğinkini ağzıma almam
Hiç bir yana
@ahmet_blt Müslüman Erkek seviyorum ya
Bende sünnet olucam korkuyom
Gerekli olduğunu düşünmüyorum.
Benim rahatsız olduğum şey eşitsizlik, erkekler oluyorsa kızlarda olsun
gerekli
Gereksiz
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?