Hafif balık etliyim ve zayıflamak istiyorum, diyetisyene de gittim ama diyet yapmakta zorlanıyorum. Acaba bildiğiniz ve yararını gördüğünüz iştah kesici ilaç ya da yiyecek var mı? ama eczanede satılan iştah kesici şurup olsun, internettekiler zararlı olabiliyordiyet(ağzına dur de gibi şeyler söylemeyin, ya da diyeti nasıl yapmam gerektiğini de açıklamanıza gerek yok, sadece bildiğiniz ilaç var mı diye soruyorum, yoksa cevap yazmanıza gerek yok, teşekkürler)
Kilolar herkesin bir dönem canını mutlaka sıkmıştır. Kilo vermek, zayıflamaya çalışmak güzel kararlardır ancak bazen bu yolda başarısız olabiliyoruz. Yine de pes etmemek gerek. Kilo vermeye yönelik çok olanak var. Diyeti de mutlaka sporla desteklemek gerektiğini hatırlatmaya gerek yok. Ama bir de iştah kesen ilaçlar var. Kimse pek önermese de bu ilaçlara bakalım.
Zayıflama sürecinde en çok konuşulan konu iştah kesici ilaçlardır. Özellikle iradesi güçlü olmayan insanlar çabalamak yerine bir mucize beklerler. Bir de eczanede satılan iştah kesici şurup olarak ararlar ki en azından güvenilirliği konusunda kendilerini telkin etmiş olurlar. Maalesef iştah kesici şurup diye bir ilaç bulunmuyor.
Sağlık bakanlığı onayı olmayan şurupları ise asla kullanmayın. Zaten bunları kullananların yorumlarına bakınca da bir faydasını görmedim, sadece psikolojik olarak sizi kandırıyor.
Şuruptan umudu kesenlerin ikinci araması ise iştah kapatıcı ilaçlardır. Pardon eczanede satilan iştah kesici ilaçlar. Daha bir güvenli hissettirdi dimi? :D Xenical, Exodex gibi ilaçlar internette konuşuluyor ancak bunları kafana göre almak doğru değil. Mutlaka bir uzmana danışıp, gerekli testlerini yaptırdıktan sonra eğer doktor önerirse bu ilaçlara başvur.
İlaçlara başvurmak yerine tok tutan gıdalara yönelmeni öneririm.
Yulaf ezmesi,
Yumurta,
Badem,
Tarçın,
Avokado,
Nane,
Fasulye,
Mercimek,
Karnabahar,
Maydanoz,
Brokoli,
Salatalık,
Ayva,
Acı biber,
Armut,
Yeşil salata seni tok tutacak, iştahını kesecek gıdalardandır.
Yukarıda da uyardım, tekrar edeyim. İştah kesici ilaçları asla ama asla kafana göre kullanma. İnternet ortamında reklamı yapılan ilaçlara güvenmemeni tavsiye ederim. Buradaki içerikte zayıflama ve diyet döneminde kullanılan çayların yorumları yer alıyor. Bunlara göz atmanı tavsiye ederim. :)
Bildiğim bir ilaç yok ki zaten ilaçların çoğu tehlikeli. Tatlı tüketimin çoksa biraz azaltabilirsin. Sabah aç karnına bir bardak limonlu su içmenin de faydasını görürsün. Egzersiz yapmanı da öneririm. Eğer egzersiz yapamıyorsan da gün içerisinde 45 dakika yürüyüş yap.
1
8 Yorumla
Soran
+1 yıl
teşekkür ederim, bu dediklerini uygulamaya çalışıyorum zaten ama işte kolay olmuyor. ve haklısın bu tür ilaçlar genelde zararlı olabiliyor
tamam peki anladım, ya ben aslında diyet yapmayı biliyorum zaten, önceden yapmıştım ve 2 ayda 13 kilo vermiştim. ama şimdi çok iştahım var maalesef, ağzıma dur demeliyim artık yapacak bişey yok. bu arada boyum 1.74 kilom 72
böyle şeyleri tavsiye etmeyi pek sevmem ama hayatımda bir kez diyet yaptım ondada elma krom kullandım iştahı kesiyor ve tok hissi veriyordu ama yani sıra kabızlık ta vardı sen genede iyi araştır
2
6 Yorumla
Soran
+1 yıl
teşekkür ederim, elma sirkesini biliyorum ve denedim ama elma kromu ilk defa duydum, bir araştırayım :)
iştah kesmek için 1. Karnabaharı ve brokoliyi hafifçe haşlayıp yoğurtla tatlandırın. Bu karışım lif açısından zengin olduğundan sizi uzun süre tok tutar. 2. Salatalığı iyice yıkayın ve kabuklarıyla birlikte ince dilimler halinde kesip üzerine bol bol dereotu serpin. Bu sebzenin kalorisi yok denilecek kadar az ve oldukça tok tutucudur. 3. Tatlı olarak 250 gr. mor eriği biraz tarçınla haşlayın. Bu meyve früktoz açısından oldukça zengin olmakla birlikte tatlı ihtiyacınızı da karşılayacaktır. 4. Bir porsiyon yeşil fasulyeyi 20 Dakika suda haşlayıp sirke, karabiber ve biraz tuzla tatlandırın. 5. Öğünler arasında acıktığınız da kuru Erik yiyin. Kuru erik kan şekerinin düşmesini engeller. Ancak fazla abartmayın. Çünkü bir kuru erikte 8 kalori var. 6. Haftada iki yumurta yiyin. Çünkü yumurtada bol miktarda triptofan var. Bu da neşenizin yerine gelmesini sağlar. 7. Enerjisiz kalmak için 1 demet maydanozu blenderden geçirip sebze suyla karıştırın. Bir-iki damla acıbiber sosu ekleyin ve bunu bir güzel için. Bu içeceğin içindeki C vitamini ve bitkisel maddeler yağ yıkımını kolaylaştırır
Bu tür yapay kimyasalların faydadan cok zararı olacağı bütün tıp dünyasında kabul gören bir durum. Dengeli beslenmek insanın iştah kontrolünü daha fazla sağlaması konusunda en önemli yol. Su kadar iştah kesen bir ilaçta varmıdır bilmiyorum günün 16-18 saatini aç geçiren birisi olarak söylüyorum bunu yemeye başladıgınızda kendinizi kontrol etmek zor oluyor gerçekten ama bir yerden sonra bünye alışıyor. Dengeli ve sağlıklı beslenin kimyasallarla kendinizi zehirlemeyin önerimde ısrarcıyım çünkü yemeniz gereken zamanda vücudun ihtiyac duydugu zamanda ilaçla metabolizmayı bastırmak doğru bir yol değil iştah kontrolünü doğal yollardan sağlamayı öğrenmeniz gerekiyor
Ben de aşırı kiloluyum yaşıma göre (15), 70 ve ya 80 bile olabilirim. Sürekli yememeye çalışıyorum ama bir kaç gün az yesem dahi ertesi gün daha çok yemeye başlıyorum. Ayrıca boyum da 1.63 olduğu için de çok fazla belli ediyor ve çevremde ki insanlar tarafından da dışlanıyorum bu yüzden. Eğer iştahımı hemen kesip daha hızlı bir şekilde kilo vermeme yardımcı olabilecek bir ilaç varsa, gerçekten de minnettar kalırım.
Çok önermemekle birlikte adipo plus diye bir ilaç var. Ben kullandım bir ayda 8 kilo verdim. Haftada 2 kilo şeklimde de değil. İşe yaramıyor sandım 4. haftasında bir anda verdim. Bende yan etki yapmadı ama bünyeden bünyeye değişir. Tahlillerine baktır ondan sonra istersen araştır biri
elma krom dedi birisi, araştır internette :) bu arada internetten asla alma bu tür şeyleri, sahte ve içinde ne olduğu belirsiz şeyler satıyorlar. herzaman bir eczaneden al
niye kız ben bunu daha önce duymuştum işe yarıyo diyenler var ben bir denicem, yararsa sana mesaj atarım. bu arada elma sirkesi de yağ yakmaya yarıyo, doktorlar bile diyo, sabah ve akşam 1 yemek kaşığı elma sirkesini 1 bardak suya koy ve iç, ben bunu en son diyet yaparken yapmıştım. Tabi diyet yapmadan olmaz, sadece azcık destek veriyo
yani tabi az yersekte olur. en önemlisi şekerli, yağlı ve unlu şeylerden uzak durmak ve bol bol protein yemek yani yumurtanın beyazı, tavuk eti, balık, yağsız kırmızı et, nohut, fasülye, mercimek,.. ve tabi istediğin kadar sebze ve gunde 2 meyve, bol bol da yoğurt yiyebilirsin çünkü hem tok tutar hem zayıflatır. sirkenin tadı kokusu kötü tabi ama işe de yarıyor