Gözümün üst kapağında bir ağırlık. Sanki bayılacam gibi oluyorum böyle. Uykum yok ama uykuluyum. Dün gece tansiyonum 16 -10 a çıktı. Onun etkisi midir? 1 ay önce bu şikayetlerden doktora gittim b12 vitamini ve potasyum en düşük seviyedi çıktı. Hap verdi birde muz yememi önerdi. Hap bitince gel dedi hap biteli 3 gün oldu gene başladı aynı şikayetler? Yarım gidecem işte işlerim vardı gidemedim 3 gündür. Ne yani ben bu hapı önür boyu içecem mi? Bu b12 Buda potasyum.
Ömür boyu değil. Elbet normal seyirde kalıcak. ama lütfen potasyum alımına dikkat et tansiyonun sistol de diastolde yüksek çıkmış. yaşın kaçtı? Potasyum riskli oluyor doz aşımı alımında dikkatli olunması gerek
ilacını düzenli kullan muzu abartma ye ama abartma. var mı ailede bu tür rahatsızlıklar. Hipertansiyon ve potasyum azlığını dahilinde ilk defa görüyorum. Yaşında 20 sıkma canını erken teşhis hayat kurtarır. Bende hipertansiyon hastasıyım. Gelecek için rahatlıcağın günler var inşallah ama tedavini aksatma güzel kardeşim. İşin senden daha değerli değil. Hadi geçmiş olsun
Babannem hastalık hastası kadın. Tansiyon kolesterol vs herşey var. Bu arada bende birde panik bozukluk var. Baya da kokuyorum. Bu potasyum eksikliği kalp krizi riski falan varmış. Bu arada ilacımı gidip yazdıracam mı? Doktor 1 ay sonra gel dedi o daha mı iyi bilir?
Yahu sakın. STRES yapma. Çünkü aritmik bir durumun gelişmemiş. Kalp krizi dediğin durum da öyle kolay gerçekleşmez. Stres adamın düşmanıdır. Biraz rahat ol :) hayata gülümse genciz daha bunları düşünmek sana iyi gelmez ilacını iç muzunu ye hadi git dostlarının yanına eğlen gez. Aciz olmak kolaya kaçmaktır güzel kardeşim bu günlerin geçicek rahat ol. yok oram sızladı burama bişi oldu. Ya başlıcam de al başını azcık pskolojini yüksek tutarssan emin ol organlların bile sana gülümser :)
Valla hocam çok doğru söylüyorsun. Benimkisi yanlızlıktan. Evde babam var uyumuş. Annem işte babamne dede uyumuş. Abim desen arkadaşlarıyla beni götürmez. Ben evde tek başıma napayım. Hastalık düşünürüm tabi kafa dağıtcak birşey yok. Elimde afedersin son model telefon. Ordan da sıkıldım. Oyun oynucam desem bilgisayar yok bozuldu. Ne yapayım? Gece dışarı çıkma alışkanlığım hiç yok. Sabahtan akşama kadar evdeyim. Okul zamanı okul başka da birşey yok.
Peki hocam ben sana şunu sorayım. Hatta 2 şey sorayım. Bu b12 vitamini her gün alınması gerekn birşey mi yoksa bir gün dengelenecek mi? Benimki en alt seviyede 1 tablet ile dengeleneceğini sanmıyorum? Birde dün ben 2 çiğ köfte yedim söylemeai ayıp. Birde gece 3 de salçalı peynirli tost yedim ondan sonra tansiyon 16 10 oldu etkisi nedir? Yediklerimin.
Tuz ve geç saatte alınan yağlı ağır besinler tansiyonun yükselmesine sebep olur. Özellikle ekstra tuz kullanımı çiğköfte salçalı tosta ggöre daha ideal. tabi zararlı ama ikisi arasından bahsediyorum. Fakat genetikte çok etkiliyor fakat güzel kardeşim daha yaşım 20 tansiyon nedir ya diyebilirsin. Şimdiki 20 25 yaş arası çoğu kişide çıkmaya başladı. sebebi şudur. GENETİĞİ DEĞİŞTİRİLMİŞ KATKI MADDELİ HERŞEY. ÇOK FENA HASTALIKLARA DOĞRU GİDİYORUZ. KİMSE FARKINDA DEĞİL. AMA YAVAŞ YAVAŞ HERKES SONA GELİYOR. BU DA BENİM GÖRÜŞÜM. ÇÜNKÜ BİR VİRÜSÜN MUTASYONU OLSUN SANA 6 AY. BİR İLACIN YAPILIŞI VE PİYASAYA SÜRÜMÜ 4 5 YIL. HADİ BAKALIM. :) Sıkma canını sadece sende yok bu. Bende bile çıktı :) ama çok geç saatte yeme alışkanlığını bırak
B12 vitamini düşük seviyedeyse halsizlik vs yapabilir, ondandır. Kullanmaya devam et mutlaka. Tansiyon yüksekliği de halsizlik yapar, onun da etkisi olmuştur.
0
4 Yorumla
Soran
+1 yıl
Yarın gidecem inşallah işte doktora. Düşük baya düşük 800 olması gerekirken 150
Sakın ihmal etme, çok önemli. Geçmiş olsun. Bende de düşük, değerlerini hatırlamıyorum bile bıraktım peşini. Arada kullanıyorum belli bir süre kendimi kötü hissedince.
Valla ablacım ben 3 gündür içmiyorum bu hapı. Doktor 1 ay sonra gel dedi seni görücem dedi zaten 3. Gündür gitmiyorum araya tatil girdi. Yarın sabahtan gidicem işte. Peki benim tansiyonum 16-10 oldu bunun nedeni nedir? Bu arada bende potasyum eksikliği de var oda baya düşük.
En İyi Cevaplar