Arkadaslar tırnağımın kenarında et parçası çıkmıştı onu kestim sonra parmağım agrımaya başladı çok aciyo cok sisti ağladım ağrısından evde yapabileceğim bir bitkisel ilaç var mı?

Toplu ya da çengel iğnenin ucunu ocakta yak siyahlaşsın demiri dezenfekte eder mikropları öldürür sonra iğneyle tırnak ve etin birleştiği yerden iğneyi sok sarı iltihap akmaya başlayacak bu hafif kırmızı renktede olabilir. Bunu 24 saat aralıkla yap 2 gün. Öyle bırakırsan ancak 1 haftada iyileşir. 3, 4 gün içinde iyileşsin dersen pişmiş soğanın cücük denilen kısmını soğanı ocaktada pişirebilirsin. Sıcak sıcak oraya koy ve sargı ile parmağını sar iltihabın atılmasını hızlandıracak soğan orayı bayağı zonglatır ama hem anlık çok etki sağlar ağrıyı alır.
Evde olacak durumu gecmis bir hastaneyr ugra iyidir. Boyle oldugunda bana ben evde deliyorum kesiyorum oksiienli su falan sonra yikiyorum sabunla. Iltihap oldu mu buz iyi gelir diyolar ama yumusatmak icin ilis suyla yikayabilirsin dokulir belki.
Bana da olmuştu böyle evde geçmiyo malesef. Doktora git onlar oraya kesik atıp iltihabı çıkarıyolar. Keserken acımıyo merak etme hissetmiyosun. Sonra da krem yazar bir de ilaç vermişti bana öyle geçer acısı falan. 5 dakikalık bir iş. İhmal etme sonra daha kötü olur. Tırnağın falan kopabilir gördüğüm kadarıyla tırnağın rengi de değişmiş
adını hatırlamıyorum halk arasında kara merhem diye geçer eczaneden alıp sür etrafını sar. o iltihabı akıtır kurutur parmağını 2 güne
Ihtiyol
Fakat kara merhem genellikle çıban ve sert sivilceler için kullanılır.
bende de çok oluyor bundan ya ben kullanıyorum hiç sorun yaşamadım daha. teşekkür ederim bu arada adı ihtiyol evet :)
O patlamasına yardimci oluyor , bu yola dökülen asfalttan ziftler dökülüyor , eğer ondan bulabilirseniz tüm iltihabı sabaha kadar emiyor ( küçük bir bilgi ) Rica ederim :)
Cevap
25Cevap
Enfeksiyon kapmış. İltihabın alınması lazım. Sağlık ocağına git. Küçük bir operasyonla iyileşirsin. Yoksa şişlik daha da artacaktır.
İltihaplanmış 😐 1 haftaya anca geçer bu 😐 çok iltihaplanmış 😐
Yapabileceğin en iyi şey doktora gitmek 😄
Siyah zeytinin cekirdegini cikar parmagina koy iltihabi alir
Sakın oynama eczane ya da doktora git merhem veriyorlar yoksa zamanla kararır düşer tırnağın
naptin sen buzla kompleks uygula yarinda dogru doktora
iltihap topladı çünkü. yanlış işler yapma dikkatli kes tırnaklarını. ve oradaki deriyi kopartma
dolama cıkmış ben böyle olduğundan dayanabilecek kadar sıcak su yapar içine daldırırım böylece intihap dağılmayıp olduğu yerde kalır
Çok ağrı yapacak o biraz çekeceksin hastaneye git delip iltahabı alırlar muhtemelen
mikrop kapmış. ateşde yapar. dolama çıkmış. sade lokum sar. ya da petekli bal. iltihabı çeker. merhemler işe yaramıyor
Dolama gibi bişey olmuş Kantoron yağı surebilirsin ya da bulabilirsen isveç. şurubu
Su almış ordan. İltihap tutar ki tutmuşta zaten. Geçer zamanla. Varsa tentürdiyot a batır.
tırnak batması olmuş enfeksiyon kapmış antıbıyotık iç gecer
Sabunu rendele içine tozseker koy iyice ozlensin karistr. sonra parmağına bir bez parçasıyla sar ise yarayacagina eminim
Lokum bastır :D ama o tırnak çıkar söyliyim bendede olmustu tırnak komple çıktı
Burma olmuş, eskiler bilir. Soğan bağlamak lazım haşlanmış soğan
Geçmiş olsun bilmiyorum valla
Buz tut. Parmağın travma geçirmiş...
hih kıyamm mıkrop kapmıs olmasın hastaneye git
Mikrop kapmış sağlık ocağına olsun gitmelisin
Tendürdiyot ile dezenfeke et, enfekte olmuş
Geçmiş olsun bahsetmişsin kotu olmuş
Doktor git iltihapı boşaltsın.
momarmış bence doktora git erkenden
Acile filan gitseydin yaa cok fena olmus
dolama mi olmus parmağın?