20 gün alçıda kaldı. Tam düz gün yürüme ne zaman sonra olur. Kaza gününden beri 1 ay 5 gün oldu...

2 hafta önce kaza yaptım.
Sağ tarafimda iki adet kırık var.
Alçı da olmuyor..
Köprücük. kemiği ve kürek kemiği kırık.
Doktor sadece ağrı kesici verdi.
Elimde Lr ürünleri var.
Av sprey ve msm krem kullandım.
Su an ağrılar devam. etse de iyileşme sürecini çok hızlandırdı.
Profilimde link var.
Ürünleri incele , Gogildan araştır.
İlgi i çekerse yardımcı olurum..
Geçmiş olsun.
Çok geçmiş olsun
Benim 1 bucuk ayimi almisti bazen bilegim donuyodu iyilesene kadar ne kadar az uzerine basarsan o kadar cabuk iyilesir
Ya ne kadar az basarsan o kadar iyi diyorlar ama işte o zamanda ayak kaslarım eriyor ve yürümede zorlanıyorum, tembelleşiyor ayağım
Zor iğleşiyor demişti öğretmenimiz, yaşlanınca da acısını çekebilme ihtimalin var. Bir dönem durup yaşlanınca tekrardan etkisini gösteriyormuş falan, doktordan yardım al bence. ^^ biz doktor değiliz ya..
Yirtigin dereceleri var ayaginin dirumunu gormeden net birsey diyemem su an walkerla mi yürüyorsun koltuk degnegi mi kullanıyorsun
Hayır normal yürüyorum ama topallıyorak hafif
Cevap
19Cevap
20 gün alçı verdilerse biraz ağır bir zedelenme olmalı 15 20 günü bulabilir. Bir de bundan sonra artık çok dikkat etmen gerekiyor. 8-9 sene önce aynı şekilde bağlarım zedelendi ve hala ara ara ağrı yaşıyorum
Alciyi cikarttiktan sonra evde yapabileceğin fizik tedavi hareketleri var internetten ulaşabilirsin. Düzenli olarak yaparsan faydasını görürsün basit hareketler ama çok farkediyor benimde ayak bilegim catlamisti ilk basta yaptım faydasını gördüm usengeclikten bırakınca tam guclenemedi bilek
Zedelenmenin derecesine bağlı. Yırtılma ya da kırılma yoksa korkmana gerek yok. 20 gün sonra alçı çıkarıldıysa korkulacak birşey olmayabilir zaten. Doktor aksini söylemediyse ayağın zamanla kendiliğinden iyileşecektir. Bu aşamada ayağını çok zorlama.
Bilek hareketli bir bolge iglesme gerceklessede agri nin gecmesi zaman alir agri icin eksersiz yapmalisin ayagina agirlij koy 250 gr filan ve zamanla 1 kg cikart ayak bilek baglarin guclendirecek ve agriyi ortadan kaldiracaktir
Doktor ağırlık demedi ama hareketler verdi onları yapıyorum, ağırlıklar ayağıma zarar verirse?
Sen yaptın mı daha önce
Ayagini guclendirmen gerekiyor
Benim de sakatlandı bir ay iki ayda toparlarsın dedi doktorlar. Yedi ayda iyileşti. Sonrasında da bir yıl zaman zaman ağrıdı.
Geçmiş olsun umarım en kısa zamanda geçer.
Zedelenme durumunda genelde alçıdan sonra hafta yürümemek veya varsa destek ile yürümek daha sağlıklı olur. onum haricinde derecesine göre minimum 3 ay boyunca koşmak ve zorlamak yasak sana 😇
zedelenmenin derecesine bağlı bir durum, ağrısız yürüyebiliyorsan doktorunun tavsiye edeceği egzersizleri yap kısa sürede sonuç almaya başlarsın
zedelenmenin derecesine bagli gerci yirtik olmadigina dua et , vucudun kendini iyileştirmesi sanirsam 2.5 3 ayını alır
Galiba öyle sürecek
Teşekkürler, amin
Geçmiş olsun bilmediğim için yanlış bilgi vermek istemem. sorunun cevabını burda ararsan zor iyileşirsin
Kaynımda da var aynısı 15 sene falan yatarsın sonra sapa sağlam
annem burktu ayagını 1 ay oldu.. cok sismisti.. hala acıyor.. tahminim 2-3 ay gider
Benimde 1 ay oldu hala iyileşmedi, toplallıyorum, doktor ne demiş annene ne zaman iyileşirmiş, o kadar uzun sürer mi yq
Çok geçmiş olsun annenede
ben tahmini soyluyorum. . omzumda kas yırtılması olmustu.. 3 ay ustune yatamadım... ve ilk zamanlar zorlayınca sanki ilk gunku gibi oluyordu..
bu arada teşekkur ederim inceligin için
Ayak paçası yiceksin en kısa zamanda geçer ☺️
bızım arkadasın koptu uzun yıllar aksayacaksın demıs doktor
Benim 2 ayda iyileşmişti.
Yaş gencer çabuk öyledir 2 ay icinde
Zordur çok geçmiş olsun
Tamamen iyileşmesi için 4 ay kadar süre gerekiyor
Üç belkide dört yıl geçti halen sorun yaşıyorum.
Uzun sürer baya 4 -5 ay anca
Geçmiş olsun
Öptür geçer d
doktora sormalısın.
#ÖpümGeçsin :)
4 gunde
15 gun
1 ayda anca geciyor.
Doktor muyuz biz
1 ay
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar